Délmagyar logó

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda -1°C | 9°C Még több cikk.

Mégsem ül össze a Janics, Kovács duó - Angyal lemondott

A kajakosok és kenusok tegnapi Mol-világkupa sajtótájékoztatóján a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Angyal Zoltán bejelentette, mégsem indul a szegedi Maty-éri eseményen 200 m-en a Janics, Kovács duó, majd később közölte: a kettős körül kialakult helyzet miatt hétfői hatállyal lemond.
Érdekes dolgokat láthat, aki időben érkezik a sajtótájékoztatóra. Például azt, ki hová, ki mellé, mögé, esetleg elé ül le. Hétfő óta egyetlen téma jelent komoly témát a sajtónak, ez pedig Angyal Zoltán szövetségi kapitány döntése, amely szerint a Fábiánné Rozsnyói Katalint elhagyó szegedi Janics Natasa és Kovács Katalin kapitányi szóval elindul 200 méteres párosban a hétvégi Mol-világkupán.

Mivel a trénerasszony nem volt jelen, ezért csak a triót figyeltük. Először Angyal érkezett. A számára fenntartott főasztalhoz ült. Aztán jött Kovács. Ő szemben a főasztallal, Angyallal szemben foglalt helyet. Végül Natasa. Haja hátul egyszerű copfban, baseballsapka a fején. Neki Kovács mellett jutott hely. Teljesen véletlenül. A fotósok kaptak az alkalmon. Jött a slusszpoén: Angyal közéjük ült! Hárman egy fotón! Micsoda téma! De csak a fotó kedvéért.

Mert Angyal visszatért a számára kijelölt székre: megkezdődött a sajtótájékoztató. Népes a magyar csapat; az utolsó pillanatban befutottak a koreaiak is; érdekes és új versenyszámok – hangzottak el a fontos információk. Majd következett Angyal. A legfontosabb hírrel.

Szakmai vélemények

Barát Etele, a Magyar Kajak-kenu Szövetség elnöke: – Nem fogadom el Angyal Zoltán lemondását.
Schmidt Gábor, az MKKSZ főtitkára: – Egyelőre csak annyit tudok, hogy Angyal Zoltán felajánlotta lemondását. A szövetség vezetése már hétfőn elemzi a helyzetet, majd utána amilyen gyorsan csak lehet, az elnökség összeül.
Petrovics Kálmán, a Démász-Szegedi VE igazgatója: – Rendkívüli módon sajnálom Angyalt. Egy jó és következetes kapitány, márpedig ő ilyen, nem veszhet el ilyen ügy miatt. Bízom benne, hogy a szövetség talál megoldást az ügyre.

– Mégsem indul 200 méteren párosban a Kovács, Janics duó. Kovács Kati kért meg, ne tegyük még feszültebbé a helyzetet. Ám az álláspontom nem változott: meg kell találni a megfelelő megoldást kettejük esetében, mert különben egy biztos olimpiai aranyról mondunk le – mondta a kapitány.

A tájékoztató véget ért, mindenki rohant a Vedres Teremből kifelé. Kovács Kati annyira sietett, hogy néhány pillanat múlva már a folyosón sem értük utol. Nem úgy Janicsot. Ő viszont nem volt közlékeny.
– Nincs véleményem – mondta egykedvűen a Démász-Szegedi VE kétszeres olimpiai bajnoka.

No hát akkor irány Angyal! Nehezen szabadult az újságírók gyűrűjéből. Ám készséges volt.
– Hosszú ideje beszélgetünk, vitatkozunk a Janics, Kovács kettősről. Katival sokszor beszéltem, és őt mint embert befolyásolja legjobban a kettejüket érintő döntésem. Janics azt mondta, ha ezt kell csinálnia, ezt csinálja. Végül Kati kért meg, hogy ne kelljen indulniuk együtt, és én ezt természetesen elfogadtam. Natasa viszont csak most tudhatta meg, hogy nem lesz a páros számuk. Egyébként a szegedi vezetők is éppen ezt mondták, amikor kerestek: ők is tudják, Katit nem szabad nehéz helyzetbe hozni. Az edző, Fábiánné üzengetése a visszakozásomban nem befolyásolt, igaz, vele nem is tudtam sehogy sem dűlőre jutni.

Szóval ezért nem volt közlékeny Janics. Érthető. A végére egy kérdés maradt: mi lesz a jövőben a Janics, Kovács duóval?
– Tudtam, hogy előkerül ez a téma, és tudtam, hogy azt kell mondjam rá: a kettős egy hajóba ültetése olyan erőpróba volt, amelyet nem bírtam megoldani egyedül. Feladat, amely meghaladta az erőmet. Számomra most már egyértelmű, hogy ez a duó nem ül többet egy hajóba. Az én kapitányságom alatt biztos nem. Nem ismerem a jövőt, innentől kezdve mit tegyek? – közölte elcsukló hangon Angyal. – Már nem vagyok ura a helyzetnek abban a közegben, amelynek én vagyok az első számú szakmai vezetője. Nem csinálom tovább. A Vk után hétfőtől lemondok.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Másodszor is nyert a Pick Szeged

Valóság lett, amire annyira és annyian vágytak: a zsúfolásig megtöltött újszegedi sportcsarnokban… Tovább olvasom