Délmagyar logó

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia -1°C | 8°C Még több cikk.

Megvan a csoportelsőség: Primorje Rijeka-Szeged Beton 9-10!

Idegölő, a végletekig kiélezett mérkőzésen egygólos győzelmet aratott a Szeged Beton a Rijeka ellen, így csoportelsőként zárta a férfi vízilabda BL-selejtező D csoportjának küzdelmeit.

Férfi vízilabda BL-selejtező, D csoport, 3.nap

Primorje Rijeka-Beton 9-10 (2-2, 4-4, 3-2, 0-2)
Újszegedi sportuszoda, 400 néző. Vezette: Schapers (holland), Simion (román).

Rijeka: Radics - Buljubasics 1, Paskvalin, Krapics, Varga Dénes 3, Frankovics, Muslim 4, Jelaca, Tiskiski, Baracs, Setka, Garcia 1. Edző: Zoran Roje.

Szeged Beton: Baksa - Kiss, Kunac 2, Bálint, Molnár T., Somogyi 2, Hegedűs. Csere: Török 1, Varga P., Kayes 1, Juhást Zs. 1, Younger 1, Turzai. Edző:Vincze Balázs.

A másik mérkőzésen: Crvena Zvezda(szerb)-Sturm 2002 Ruza (orosz) 10-13 (1-1, 3-3, 3-4, 3-5)

Emberelőny: 9/4. ill. 15/4.

Ötméteres: 3/2 ill. 2/1.

Kipontozódott: Younger (28. perc), Baracs (28. perc), Turzai (29. perc), Molnár Tamás, Varga Dénes (cserével végleg).

Piros lap: Ivan Asics (14. perc), Juhász György (27. perc).

Vincze Balázs: Ilyen mérkőzésre kell számítanunk a főtáblán is, ami kemény, de közönségszórakoztató. Maximális dicséret illeti a csapatot, hiszen emberfeletti az, amit nyújtottak ma. A négyperces kiállításnál mindenki azt hitte, hogy vége, kivéve ezt a 13 embert.

Juhász Zsolt: Két nagyon jó csapat találkozott, mindkettő presztízs csinált a mérkőzésből. A Rijeka a nívója miatt nem engedhette meg magának a vereséget, mi pedig úgy ugrunk itt mindig vízbe, hogy Szegeden senkit nem engedünk győzni. Ezt mutattuk meg ma is. Téved az, aki azt hiszi, hogy ez a meccs pusztán a csoportelsőségről szólt.


A hírek szerint Kunacnak eltört az orra, de biztosat csak az orvosi vizsgálat után tud a csapat!

A D. csoport végeredménye:
1. Szeged Beton 9 pont, 2. Rijeka 6 pont, Sturm 3 pont, Zvezda 0 pont.

Emberfeletti csatában győzött a Szeged Beton a Rijeka ellen. Fotó: Frank Yvette (galéria)

4. negyed (0-2)

8. perc:
Baksa megitn! 30 másodperc vissza is mi jöhetünk! Egálnál a Rijeka a csoportelső, kell a gól. De nincs, Kayes kapufára csavarja. Páros kiállítás, mi jöhetünk, majd Garcia is mehet pihenni. Kayes bevágja! Az egész horvát csapat lerohanja a bírót! 9-10! 3 másodperc, Varga Dénes veszi le a sapkát, nagy a káosz, de nincs több gól! Mi vagyunk a csoportelsők! Zúg a szép volt Szeged!

7. perc: Megfagyott a levegő Somogyi lövésénél, mindenki bent látta. De kapufa. Baksa viszont tisztán véd, megint szenzációs!  Kell a gól fiúk! Radics robban ki a kapuból, bő egy perc vissza. Időt kérnek a horvátok.

6. perc: Somogyi és Bálint bekkel jól, megint fórban vagyunk. Időt kér Vincze Balázs.

Emberfeletti csatában győzött a Szeged Beton a Rijeka ellen. Fotó: Frank Yvette (galéria)

5. perc: Turzai se jöhet már vissza, de Baksa megint véd! Varga Pétert tüntetik el középen, de nem szól a síp...

4. perc: Youngert szórják ki, de nincs gól. Baracs jut hasonló sorsra, de Somogyi most nem talál be.

3. perc: Kiss Csaba távolról, de megint fölé. Kunacot ütik le középen. A nézők hőzöngenek a 4 percért, majd Juhász György technikai vezetőt küldik ki pirossal. Younger oson be a kapufához, jön is a labda, majd a gól! 9-9.

2. perc: Kiss Csabától veszik el a labdát, de Varga Dénes iszonyú lövését Baksa fogja. Hihehetlen izgalmak!

1. perc: Borzolják a bírók az idegeket, mire elengedik a ráúszást. Török így is elhozza. Szólnak a dudák most megy a szurkolás a fiúknak. Krapics szedi le a beadást, jöhet a Rijeka. Muslim bombáját blokkolja Kayes, nálunk a labda.

3. negyed (2-3)

8. perc:
Baksa megint formában, ha ő nem lenne talán már elúszott volna a meccs. Kayes harcolja ki újra a büntetőt, Vincze Balázs tüzeli a közönséget a drukkolásra. Juhász vállalja el az ötöst, milyen jól teszi! 9-8. Félpályáról engedi el Paskvalin, Baksa húzza le. Vincze Balázs kér tőle egy gólt, de Radics a helyén van.

7. perc: Megint oda az előny, nem tudunk feljönni egy gólra.

6. perc: Jelaca húzza a kapufára a labdát, csak feléled lassan a közönség. Younger áll bele a lövésbe, Radics védi. Muslim is telibelövi Baksát, most már rendesen fórban vagyunk Varga Dénes kiállítása után.

Emberfeletti csatában győzött a Szeged Beton a Rijeka ellen. Fotó: Frank Yvette (galéria)

5. perc: Frankovicsot küldik ki, most van egál. Még 2 percig leszünk emberhátrányban. Megint elveszik a Szegedtől a labdát, ez több mint vicc. Időt kér a Rijeka.

4. perc: Még mindig emberhátrányban vagyunk, Garcia él is a lehetőséggel. 9-7.

3. perc: Molnárt állítják ki 4 percre, és még büntetőt is kap a Rijeka. Muslim simán bevágja. Kettővel megy a Rijeka. 8-6. Kayes harcol ki büntetőt, Somogyi áll bele, ezzel háromnál tart. 8-7.

2. perc: Elveszik a bírók a labdát, gyorsan jön a horvát fór, Muslim már háromnál tart. 7-6. Kiss Csaba lövi az ötöst, de Radics kiüti. Ilyen nincs.

1. perc: Török hozza el a labdát, mi jöhetünk. Jó lenne góllal nyitni a negyedet. Előnyben támadhatunk, Kunac lövését azonban kitolja Radics. Hegedűs is megsorozza a horvátok kapusát, még mindig mi jöhetünk.

Kemény mérkőzés, amilyennek egy rangadónak lennie kell. A Beton pazarul védekezik, ha így működne a csapat elöl is, akkor simán vezethetnénk. Varga Dénes semlegesítése még feladat, de még van két negyed, bármi lehet.

2. negyed (4-4)

8. perc: 
Kettős emberelőnyben a Beton, Kunac lövi ki a hosszút. 5-6. Vincze Balázs kap sárgalapot, amikor ötméterest kap a Rijeka. Muslim most túljár Baksa eszén, megint egyenlít a Rijeka. Előnyben vágja rá Török, a kapufáról a félpályáig pattan vissza, amire Buljubasics vetődik ki. Szerencsére vége a negyednek. A félidőben 6-6.

7. perc: Emberhátrányban vagyunk, de mire visszaér a kiálíltott Kiss Csabát is kiküldik. Muslim ezt bevágja. Megint egál. 5-5.

6. perc: Kontra a Rijekánál, megint előnyben támadhat a Szeged. Vincze Balázs időt kér. Közben kiállítják a horvátok másodedzőjét. KÖrbe-körbe jár a labda, majd Younger lövi túl Molnárt. Az a tekintet mindent elmondott!

Emberfeletti csatában győzött a Szeged Beton a Rijeka ellen. Fotó: Frank Yvette (galéria)

5. perc: Varga Dénes az egyszemélyes horvát csapat, harmadik gólját vágja. 4-4. Kunac-bomba középről, Radics csak leste. 4-5.

4. perc: Szépen védekezik a Beton, megint tehetetlen a Rijeka. Somogyi a blokkba vágja a labdát, de marad nálunk. Keresztbe át Kissnek, aki fölé durrantja. Kár érte.

3. perc: Ivan Buljubasics nem szeret hátrányban játszani, egyenlít a Rijeka. 3-3. Somogyi ihletett formában, alig 2 másodperc telik el a fórból. Megint nálunk az előny! 3-4.

2. perc: Vincze Balázs tökéletesen irányítja csapatát, az utasításoknak meg is lett az eredménye, Baksa fogja a kényszerhelyzetben lövő Garcia labdáját.

1. perc: Setka hozza el a labdát, a horvátok jöhetnek. Buljubasics a felső kapufára dobja a labdát, amikor Baksa indítana büntetőt kap a Rijeka. Baksa megfogja! Fórban támadhat a Beton, Török nem sokat gondolkodik! Vezetünk! 2-3.

1. negyed (2-2)

8. perc:
Somogyi szélről, mekkora gól! Előny se kell nekünk! MEgvan az egyenlítés! 2-2. Jó a szegedi védelem, még van idő egy támadásra is. Bálint van vállalkozó kedvében, de Radics védi a bombát. Vége is a negyednek.

7. perc: Juhász adja be Kunacnak, két emberrel a nyakában fordul be, de fölé.Ezt azért lefújhatták volna. Varga Dénes gólját nem adják meg, jöhetünk egyenlíteni. Kunac előnyben, de Radics kitolja, marad itt a labda.

6. perc: Félpályáig szorít ki minket a Rijeka, Kiss dobja ki oldalra a labdát és már jöhetünk is vissza.

5. perc: Varga Dénes széről, előnyben szerzi vissza a vezetést a Rijeka. 2-1. kayes adja ki centerből Bálintnak, aki iszonyú erővel lövi szét a kapufát. Miért nem ment 3 centivel balra? Setka lövését védi bravúrral Baksa, nagyon kellett.

Emberfeletti csatában győzött a Szeged Beton a Rijeka ellen. Fotó: Frank Yvette (galéria)

4. perc: Buljubasics marad fent, szemben Baksával, de a kapufára vágja a labdát. Szerencsére. Hegedűs fórból egyenlít, de szép volt! 1-1.

3. perc: Török úszik meg a szlen, Hegedűs követi bent, jön a beadás, de nem éri el iagzán a labdát, Radics gyorsan vetődik ki rá.

2. perc: Hegedűs centerben, de Garcia jól fogja, nem jut el hozzá a labda. Varga Dénesre nem figyelünk, vezet a Rijeka. 1-0. Most Molnár centerben, de megint nem jut el a labda középre.

1. perc: Török hozza el a labdát,majd egy távoli ejtéssel próbálkozik. Nem volt veszélytelen, de Radics ujjheggyel tolja ki. Kiss bekkel jól, megint mi jöhetünk.

11.10: Kezdődik a bemutatás, először a Rijeka együttesét ismerhetjük meg. A magyar válogatott Varga Dénes nagy tapsot kap.

11.00: Szép számmal érkeztek nézők a zárónap első meccsére, ahol a Zvezda vív nagy csatát az orosz Sturm ellen. A Beton már lázasan melegít, hiszen nem mindegy, hanyadik helyen jutnak tovább a csoportból. Az első kalapba kerülnek ugyanis a kiemeltek, a másodikba a maradék, a harmadikba a csoportelsők, a negyedikbe pedig a csoportmásodikok.

Nem épp jó játékkal, de magabiztosan győzött szombaton a Szeged Beton csapata az orosz Sturm 2002 Ruza ellen a Bajnokok Ligája selejtezőjének D csoportjában. Hasonlóan sima két meccset tudhat maga mögött a Rijeka is.

Már a főtáblán: Szeged Beton-Sturm 2002 Ruza a BL-ben 14-13. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

Ma a két együttes - biztos főtáblásként már - a csoportelsőségért száll majd vízbe egymás ellen. A vendégeknél nem lesz ott az olimpiai bajnok Varga Dániel, a szegedieknél Lehmannon kívül mindenki bevethető.

Vincze Balázs_%%_ a Sturm elleni mérkőzés után eképp nyilatkozott: - Többet, mint hogy nyertünk más jót nem lehet elmondani a mérkőzésről. Főtáblán vagyunk, ez nagy lépés a jövőt tekintve, de a Rijeka ellen több kell támadásban és védekezésben is egyaránt.

 
Baksa bravúrokkal verte a Szeged Beton a Zvezdát a vízilabda BL selejtezőjében. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

Olvasóink írták

 • 5. Lacimaci 2011. szeptember 26. 04:33
  „Szepvolt fiuk!!”
 • 4. Bábkacsa 2011. szeptember 25. 21:44
  „NORMÁLIS USZODÁT SZEGEDNEK!!!!!!!
  BRAVÓ SRÁCOK!!!”
 • 3. studyfy 2011. szeptember 25. 18:54
  „Igazad van cipó, a negyedek eredményei nem stimmelnek!”
 • 2. Cipó99 2011. szeptember 25. 18:07
  „"Primorje Rijeka-Beton 9-10 (2-2, 4-4, 2-3, 0-2)"”
 • 1. zehn 2011. szeptember 25. 13:56
  „Ez az fiúk! Gratulálok!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Legyőzte a Naturtex a Kaposvárt

Szombat délelőtt újabb edzőmeccset játszott a Naturtex-SZTE-Szedeák együttese az újszegedi sportcsarnokban. Tovább olvasom