Délmagyar logó

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -3°C | 3°C Még több cikk.

Megye I: fényesen csillog a Csongrád aranya

A megyei labdarúgásban javában tart az uborkaszezon, ezt kihasználva négyrészes sorozatunkban Csongrád megye négy felnőtt bajnokcsapatáról tájékoztatunk. A sort a megyeegyben győztes Csongrádi TSE-vel kezdjük.
A 2008/2009-es évadban a Csongrád 3. helyen zárta a megyei I. osztály küzdelmeit. Akkor a Sándorfalva és a Kistelek jobbnak bizonyult, idén viszont már az összes rivális a csongrádiak hátát nézte. Keller Mihály edző gárdája 7 ponttal előzte meg az ezüstérmes Kisteleket.

– Már az előző bajnokságban látható volt, ha együtt marad a társaság, egyre jobbak leszünk, nyugodtan harcba szállhatunk az aranyért – fogalmazott a sikertréner. – Öröm volt edzeni ezeket a srácokat, kiváló volt az edzéslátogatottság, nem beszélve a remek közösségi szellemről. Rengeteg sérültünk volt, bevallom, kicsit meg is ijedtem, a fiúk viszont nem, hiába estek ki kulcsjátékosok, a helyükre
kerülők tudták pótolni őket.

Tavasszal tizenegy meccsen nem kapott gólt a Csongrád, de nemcsak ebben nyilvánult meg a fegyelmezettség, sportszerűségben is élen jártak Deliék. Nem a véletlen műve, hogy a legkevesebb sárga lapot gyűjtötték be: ősszel 30-at, tavasszal még ennél is kevesebbet, mindössze 25-öt kaptak.

Koncz Miklós a gólkirály

A Kistelek csatára, Koncz Miklós 30 meccsen lőtt 31 találatával szerezte meg a megyei I. osztály gólkirályi címét, mögötte Nana Mihály (Mindszent) és Völgyi Roland (SZVSE-Gyálarét) is 28 találattal zárt. A 23 éves támadónak ez az eddigi legjobb szezonja, hiszen tavaly „csak" 27 találattal lett első a gólszerzők rangsorában, a 2006/2007-es szezonban rúgott 28 gólja pedig a második helyre volt elég – négy szezon alatt összesen már 105 gólnál jár a megyeegyben. A futballista idén hatalmas hajrával tudta megvédeni címét, a 30. fordulóban a Kiszombor ellen szerzett mesterötöse is kellett a sikerhez. Érdekesség, ám Kisteleken megszokott dolog, hogy Miklós testvére, Róbert sem fukarkodott a gólokkal, ő 24-szer talált be az ellenfeleknek. Ketten együtt tehát 55 gólt szereztek egy idényben, amely új „családi rekordnak" számít.

– Nem szeretnék senkit kiemelni, az összes játékosom hozzátette a magáét a bajnoki címhez – mondta Keller. – Mindenkinek köszönettel tartozom – a játékosoknak, a vezetőségnek, a pályamunkásoknak, a szurkolóknak, mindenkinek, aki bármiben is segítségünkre volt –, hogy bajnokcsapat edzőjévé válhattam.

Az együttes július 9-én kezdi meg felkészülését a következő idényre, amit újból a megyeegyben töltenek el Bíróék...

– Nagyon sajnálom, hogy nem próbálhatjuk ki tudásunkat feljebb, pedig meggyőződésem, jó középcsapat lehettünk volna az NB III-ban. Nem tehetünk mást, megpróbáljuk megvédeni címünket, de legalábbis a dobogón végezni.

Maradnak a megyeegyben

A kontraszt elég jelentős: a csongrádi labdarúgás most ünnepelte 100. születésnapját, a Tiszapart SE bajnok lett a megyeegyben, és mégsem nevezett az NB III-ba...

– Megértettük, hogy főszponzorunk, az önkormányzat, a város nehéz gazdasági helyzetére hivatkozva nem vállalhatott garanciát arra, ameddig az NB III-ban szerepelünk, addig éves szinten 10 millió forinttal támogat bennünket. Így viszont felelőtlenség lett volna belevágni. Annak viszont örülünk, hogy 500 ezer forinttal ismeri el egyesületünk három bajnokcsapatának (a felnőttek mellett az ifik és serdülők is elsők lettek) teljesítményét. Az összeget sportfelszerelés vásárlására költjük majd – mondta Kiss István elnök.

Olvasóink írták

 • 9. manboy 2010. július 09. 14:49
  „Az önkormányzat azért áll az össztűz középpontjában, mivel az NB 3ra sikerült összedni a szponzorokat, nekik pedig egy minimális összeget kellett volna betolni a csapatba hogy elindulhassanak. De a polgármester ú a másik oldalra, a most hatalomra jutó oldalra állt. Ennyi.”
 • 8. fociguru 2010. július 09. 10:33
  „Nem a játékosok egyéni szponzoraira gondoltam ,hanem a fő szponzorra az önkormányzatra! Polgármestert meg a kepviselőtestületet szidták ugytudom minduntalan. Pedig micsoda körülményeket(műfűvespálya, ingyen létesítmény használat....stb)plussz nem kis anyagi támogatást adtak! Mégis sz...k voltak mi? Bár másik településeken is ennyit adnának , kérdezzétek Kisteleket, Mórahalmot, Mindszentet...csak a kisvárosokat nézzük,De kérdezni lehetne többi M I.-es csapatokat!”
 • 7. manboy 2010. július 08. 21:57
  „Mind a kettő hülyeség!
  Balástyán annó, az volt a lényeg hogy megnyerjék a bajnokságot, és az akkori villanyász főszponzor megmondta, hogy utána mindenki mehet amerre lát...
  Sándorfalván együtt tartották a bandát, csak úgy nehéz játszani, hogy tudod, akármit fogsz nyújtani, elleszel küldve a többi 10 csapattársaddal, mert fúrják az elnököt és másnak a s**ge vége fog a csapat élére kerülni... A szponzorokat senki nem köpködte, sőt!”
 • 6. fociguru 2010. július 08. 14:19
  „Hát tudtommal a Sándorfalva volt az ,vagy talán mégsem? Vagy a Balástya ?”
 • 5. manboy 2010. július 07. 22:38
  „Milyen tavalyi bajnokról beszélsz guru????”
 • 4. fociguru 2010. július 05. 08:17
  „Nem gondolom, hogy a csongrádi csapatot kellene büntetni azért mert Magyarországon ilyen a gazdasági helyzet. Őklegalább tiszteletben tartották fő szponzoruk határozatát ,nem úgy mint a tavalyi bajnok csapat vezetöi, kik csak fenyegetőzni,ocsmány dolgokat mondani és hiresztelni tudtak a fő szponzorukról! Gratulálok minden bajnokságot nyert csongrádi csapatnak ,dolgozzatok hátha egyszer minden jóra fordulmajd. Melyik csapat vezetői ,játékosai ne akarnának magasabb szinten szerepelni? Tisztelettel a csongrádiaknak, mégegyszer sok sikert kívanok a következő bajnokságban!”
 • 3. manboy 2010. július 04. 15:25
  „Kérlek akkor támogasd a következő év bajnokát a megmaradó költségvetésével + 5 millióval.”
 • 2. Ungarn 2010. július 04. 09:10
  „Ez a megye tragédiája,hogy évek óta nem vállalja a feljutást az aktuális bajnok!Szégyen és szánalom!”
 • 1. airwaves 2010. július 03. 10:41
  „Minden tiszteletem Keller Misinek és csapatának, de ez a Csongrád nem lett volna középcsapat az NB3-ban...
  Az új CSLSZ vezetése nem azt mondta, hogy aki nem vállalja a feljutást, azt két osztállyal lejjebb sorolják? Komolytalan az egész rendszer! Rommá verem a mezőny felét, fényezem a bajnokot (pontokkal nyert, nem kapott gól, sárga lapot) aztán maradok Megye I.-ben! Szánalmas :(”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Janics, Kovács: rutinfeladat

Ma az ezer- és ötszáz méteres elő-, majd középfutamokkal megkezdődött a spanyolországi Trasonában a… Tovább olvasom