Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 18°C Még több cikk.

Megyei foci: remek ősz, megelégedettség nélkül

Nem elégednek meg azzal, amit eddig elértek; csapatuk kerete erős, ám érkezhetnek a télen új játékosok; szakmailag vonzó az NB III-as szereplés – mindhárom dologban egyetértettek a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságban dobogón telelő együttesek edzői, akiket a félév értékelésére kértünk.

Remek teljesítményt nyújtott a labdarúgó megyeegy őszi szezonjában a dobogón álló HFC, Tápé és FK 1899 Szeged. A csapatok edzőinek – akik egyaránt a nyáron vették át együttesük irányítását – három kérdést tettünk fel: Teljesen elégedettek a félévvel? Szükség lesz erősítésre a télen, hogy tartsák ezt a szintet? Ha olyan helyzetbe kerülnek a szezon végén, elvállalják az NB III-as szereplést? Íme a válaszok!

1. HFC 39 ponttal

– Remek félévünk volt, de teljesen nem vagyok elégedett, hiszen a megelégedettség nem visz előre. Annak ellenére, hogy vezetjük a bajnokságot, az eredményeink, a mutatott játék és a csapat hozzáállása is kiváló, lehetünk még jobbak – fogalmazott Bódi Attila, a vásárhelyiek mestere. A HFC tavaly félévkor a mostaninál eggyel több, azaz 40 ponttal állt az élen, mégis csak az ötödik helyen fejezte be a szezont.

– Ettől nem félek, hiszen tavaly morális gondok voltak, ezúttal viszont nem kell tartani ettől, egységesek vagyunk. A sikerek még több munkára ösztönöznek, mert nem titok, mi már az NB III-as bajnokságra is próbálunk készülni. Ezzel elárultam, hogy a feljutás egyértelmű cél, ahogyan azt már a szezon előtt is kijelentettük. Egyelőre úgy tűnik, nem lesz távozó a keretben, amely teljes mértékben alkalmas a bajnoki címre. Ettől függetlenül van olyan pozíció a csapaton belül, ahol szeretnénk erősíteni, de nem mindenáron – fogalmazott Bódi Attila, aki január 6-án vezényli majd az első edzést csapatának.

2. Tápé 35 ponttal

– A megszerzett pontokat tekintve 78 százalékos őszt produkáltunk egy újjáalakult társasággal, amelyben akadnak a Tápéval 2013-ban bajnoki címet szerző játékosok is – mondta Paksi Péter, a Tápé trénere.

– Ez jó teljesítmény, a meccsek nagy százalékában domináltunk. Az utolsó bajnokin, az FK 1899 Szeged elleni vereség során éreztem, hogy nem tudunk kellően felpörögni, azért nagy kár. Annak viszont örülök, hogy Tápén a tavasz mindig könnyebb, mint az ősz, olyan gondunk például várhatóan nem lesz, hogy az időjárás, a pálya állapota megnehezíti az edzéseinket. Most novembertől akadtak ezzel problémáink, abból a munkából éltünk, amit a nyáron elvégeztünk. Szeretnénk tavasszal is a dobogós helyekért versengeni, és szerencsére úgy tűnik, mindenki marad a csapatnál. Az egyetlen gondom a kapusposzt: hiába van két jó játékosom Tombácz Róbert és Szabó Gergely személyében, a munkájuk miatt nem mindig tudnak edzésre járni, ez pedig hátráltató tényező. Emiatt a kapuba szeretnék igazolni, emellett két-három olyan tehetség csatlakozhat még a kerethez, aki 17-18 éves, és bizonyítani akar – ősszel ilyen üde színfolt volt Szentes-Bíró Tamás és Szántó Dániel. NB III? Az biztos, hogy Tápén mindenki szeretne magasabb osztályban szerepelni, ám egyelőre nem tudom, melyik évtől lesznek erre alkalmasak a lehetőségeink. Emiatt nem tudok egyértelmű igent vagy nemet mondani, ám az biztos, hogy van bennünk ambíció – tette hozzá Paksi.

Paksi Péter vezetésével ősszel a Tápé zárt másodikként a megeegyben. Hozzá hasonlóan a két másik dobogós trénernek is van hiányérzete. Fotó: Karnok Csaba
Paksi Péter vezetésével ősszel a Tápé zárt másodikként a megeegyben. Hozzá hasonlóan a két másik dobogós trénernek is van hiányérzete. Fotó: Karnok Csaba

3. FK 1899 Szeged 32 ponttal

– Az egyesületnek fennállása óta nem volt ilyen jó féléve, így a 32 megszerzett ponttal semmi okunk nem lehet a panaszra – mondta Tóth János, az FK 1899 Szeged edzője.

– Persze a játék szépségében lehet fejlődni, emiatt nem lehetünk teljesen elégedettek. Épp a teljesítményünk az, amely megmutatta, hogy nincs szükségünk különösebb erősítésre, kiváló keret alakult ki a nyáron, és távozóról jelen pillanatban nem tudok. Ettől függetlenül, ha valaki szeretne az FK-ban focizni, szívesen fogadjuk. A feljutásról egyelőre nem beszélünk sokat, de az biztos, hogy szakmailag el tudnám képzelni, és szerintem így vannak ezzel a játékosok is. Ehhez azonban az kell, hogy megteremtsük magunknak a lehetőséget, majd a vezetőségnek kell arról nyilatkoznia, hogy anyagilag tudja-e a klub vállalni az NB III-at. Egyelőre azonban nem ezzel, hanem a tavasszal foglalkozunk: január 16-án találkozik majd a keret először, 19-én, hétfőn pedig kezdjük is a munkát – árulta el a tréner.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kovács László: a cél- és a végállomás is Rio?

Hagyomány és karácsony: e két szó összefonódik egymással az EDF DÉMÁSZ-Szeged női kajakos szakága edzőjének, Kovács Lászlónak. Tovább olvasom