Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 17°C Még több cikk.

Megyei futballkörkép: az aranytól a kiesésig

Szombaton elstartol a Csongrád megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság. A drukkerek izgalmas és színvonalas bajnokságra számíthatnak.
A hétvégén megkezdődik a Csongrád megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság. A nyári átszervezés miatt régen látott erős bajnokságra lehet számítani. Mivel a megyének egyetlen NB-s csapata van – a Szeged 2011-Grosics Akadémia, amely Gyulán játszik –, így a nyáron több csapat is megerősödött. Izgalomban nem lesz hiány. A Délmagyarország és a Délvilág tippelt, hogy ki melyik pozíciót szerezheti meg a bajnokság végén.

Tisza Volán (1–2. hely): Nem vitás, a szegedi csapat a bajnoki cím egyik várományosa. A nyáron alaposan megerősödött a csapat, a nagy kérdés, hogy mennyire tud majd megbirkózni az esélyesség terhével, azzal, hogy minden ellenfél kettőzött erővel küzd majd ellene.

UTC (1–3. hely): Stabil lábakon áll a patinás együttes, ennek köszönhető, hogy több játékosa a megyei I. osztály mellett a futsal NB I-ben is szerepel, így kiváló, technikás labdarúgókat szerződtettek. A nyári felkészülés alatt nem remekelt Major László együttese, ennek ellenére a Volán legnagyobb ellenfele lehet a feljutásban.

Makó (2–4. hely): A nyár az átalakulásé volt Makón. Emberemlékezett óta nem szerepelt a Csongrád megyei I. osztályban az MFC. Biztos, hogy furcsa lesz a Maros-parti drukkereknek, hogy nem NB-s meccseket látnak. A keretben így is több remek labdarúgó található, Bódi Attila edző fanatizmusát ismerve pedig a dobogóra mindenképpen esélyes a csapat.

Mórahalom (2–4. hely):
Egy NB III-as idény után újból a megyei I. osztályban szerepel a kisváros csapata. Mórahalomon sohasem volt egyszerű nyerni, most sem lesz az, hiszen a keretben maradtak rutinos labdarúgók, a dobogóra eséllyel pályázik Magyar György együttese.

Tápé (3–5. hely):
A bajnoki cím védője. A kerete továbbra is erős, de a „nagyokkal" nem veheti fel a versenyt. Megújult a pályája, éremre esélyes a Tápé.

Algyő (3–5. hely): Takács Zoltán vezetőedző évek alatt építette fel a csapatot, amely masszív, meglepetésekre képes, mindenkire veszélyes. Benne van a csapatban akár az érem is.

Minden bizonnyal izgalmas lesz a megyei I. osztály. Fotó: Karnok Csaba
Minden bizonnyal izgalmas lesz a megyei I. osztály.
Fotó: Karnok Csaba

Csanádpalota (3–5. hely): Az elmúlt szezon meglepetéscsapata. A kerete nem lett gyengébb, Palotán nem lesz egyszerű dolga most sem egyetlen csapatnak sem. Továbbra is a román játékosok határozzák meg a keretet.

HFC (4–6. hely):
A patinás vásárhelyi csapat is az NB III-ból esett ki. Fiatalok alkotják a keretét, ideális körülmények között készülhetnek. A középmezőnyben végezhet a HFC.

Csongrád (6–8. hely): Stabil csapat a Csongrád, amely ellen hazai pályán senki sem mehet biztosra, így leginkább otthon gyűjtheti a pontokat. Közvetlenül az élmezőny után végezhet a bajnokság végén.

Ásotthalom (6–9. hely): Biztos csapat, biztos bennmaradás, a középmezőny eleje. Ez röviden az Ásotthalom, amelynek nem lehetnek gondjai a megerősödött megyei I. osztályban.

Sándorfalva (8–11. hely): Tóth János kerete is alaposan kicserélődött, éppen ezért lesz talán nehezebb szezonja a „Falvának". Főként hazai pályán lehetnek veszélyesek mindenkire a sándorfalviak.

SZVSE (10–12. hely): Ha a Csongrádra azt mondtuk, hogy stabil csapat, akkor ez igaz az SZVSE-re is. A kiesés réme nem fenyegeti a vasutasokat, így a középmezőny vár rájuk mindenképpen.

Szentesi Kinizsi (13–15. hely): Az újonc célja is a bennmaradás kiharcolása. A szenzációs ultratáborában is bízhat, hiszen a drukkerek erőt adhatnak a cél elérésében.

FK 1899 Szeged (13–15. hely): A szurkolók csapata szenzációs tavaszt produkált a megye I-ben, ebben bízhatnak most is a kék-fekete hívek. Hüvös Gábor együttese nagy küzdő, de nekik is nagyot kell csatázniuk a bennmaradás kiharcolásáért.

Kistelek (14–16. hely): Évekkel ezelőtt még a bajnoki címet ünnepelték Kisteleken, idén viszont a kiesés biztos elkerülése lehet a cél a KITE csapatánál.

Nagymágocs (kiesés): Nehéz idényre számíthat a Nagymágocs, amely nem nagyon erősített, így nem lenne meglepő, ha jövőre már egy osztállyal lejjebb szerepelne.

Olvasóink írták

  • 3. Sasu17 2013. augusztus 14. 21:38
    „Idétlenek vagytok!!!Rúgtatok valaha labdába???Szánalmas bagázs!!!”
  • 2. MessiAs 2013. augusztus 14. 14:48
    „Hajrá Nagymágocs!”
  • 1. tomidzsí 2013. augusztus 14. 08:05
    „Színvonalas. Ezen jót mosolyogtam. :D”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kárász Anna csak tartalék a duisburgi vb-n

Eldőlt az EDF DÉMÁSZ-Szeged kajakosának sorsa: a hazai válogatási elvek és az erős mezőny miatt mégsem indulhat a világbajnokságon Kárász Anna, aki Duisburgban tartalék lesz. Tovább olvasom