Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Megyei utánpótlásbázisok: Pick Szeged, avagy tehetségek és tradíció

Szeged - Utánpótlás sorozatunkban a Pick Szeged kézilabdacsapatát kerestük fel. A nyártól a felnőtt csapat mellett a fiatalok is a kétszeres magyar bajnokcsapat irányítása alá kerültek.
Idén nagy változások történtek a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatánál. Az új tulajdonos, a Bonafarm-csoport nemcsak a nagycsapatot, hanem az utánpótlás működtetését is átvette. A fiatalok szakmai főnöke Velky Mihály lett, aki aktív játékos-pályafutása alatt játszott a Tisza Volán Szeged NB I-es kézilabdacsapatában.

– Tíz korosztályt működtetünk, 11 edző foglalkozik a srácokkal – kezdte a beszélgetést Velky Mihály. – Közel 200 igazolt játékosunk van, szerencsére hétről hétre egyre nagyobb a táborunk. Több általános iskolával is sikeres megbeszéléseket folytattunk az elmúlt időszakban, így egyre több helyre tér vissza a kézilabda. A szivacskézisek a legkisebbek, a juniorok a legnagyobbak. Külön megállapodást kötöttünk a Vörösmarty általános iskolával, ők is a Pick Szeged égisze alatt műkődnek.

A régi edzők megmaradtak, a junior korosztálynál történt változás, a klub egykori játékosa, Bárány Zsolt lett a vezetőedző.

Tíz korosztály 10 edzővel a Pick Szegednél. Fotó: DM/DV
Tíz korosztály 10 edzővel a Pick Szegednél.
Fotó: DM/DV

– Az összes korosztályt felügyelem, járom az edzéseket, és egy olyan egységes szakmai programot dolgoztunk ki, amely kétéves ciklusra lett felbontva. Nekem nincs csapatom, de sok-sok edzésbe bekapcsolódok, a tehetséges játékosokkal külön foglalkozom, így két edző tarthat foglalkozást, ami nagy előrelépés.

Szegedi tehetségekben sohasem volt hiány. Nagy László, Buday Dániel, Laluska Balázs, vagy éppen a 14 éves kora óta a Pick Szeged csapatához tartozó Vadkerti Attila is saját nevelésű játékos.

– A nyáron sikerült már 6–7 fiatal, tehetséges játékost Szegedre csábítani. Ez is a munkámhoz tartozik, hogy a környékbeli fiatalokat figyeljem, felfedezzem. Fontos előrelépés lehet a sportosztályok kialakítása, az, hogy a játékosaink egy helyen, egy osztályban tanuljanak, sportoljanak, ne csak délután, hanem délelőtt is edzésen vegyenek részt. A tehetségek kezelése a legfontosabb szempont, technikailag képezni kell őket, mert ebben a legnagyobb a lemaradásunk. Nagyon bízom benne, hogy a megyében igazi pezsgő kézilabdaélet alakul ki, nemcsak Szegeden, hanem a környékbeli településeken is.

Olvasóink írták

 • 4. szunyi 2011. szeptember 23. 12:21
  „Köszi sulir, én nem találtam rá.
  Bár ugye se telefonszám, se semmi.
  Van még mit fejlődniük + a számomra érdekes korosztályhoz egy kérdőjel van írva csak.”
 • 3. sulir 2011. szeptember 23. 10:39
  „Itt található infó: http://www.pickhandball.hu/hirek/tajekoztatas-az-utanpotlas-csapatok-edzesidopontjairol/2201/”
 • 2. szunyi 2011. szeptember 23. 09:51
  „Épp tegnap keresgéltem, hogy a fiamat beíratom kézilabdázni. Egy 2009-es cikket találtam csak. Semmi info a Pick honlapján. Azért ez így egy kicsit necces.”
 • 1. körtefalevél 2011. szeptember 23. 09:00
  „Fontos előrelépés lehet a sportosztályok kialakítása, az, hogy a játékosaink egy helyen, egy osztályban tanuljanak, sportoljanak, ne csak délután, hanem délelőtt is edzésen vegyenek részt.- De azért nem kellett a városnak a Széchenyi Gimnázium testnevelés tagozata,mert minek is......”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeged Beton: irány az elit!

A Szeged Beton férfi vízilabdacsapata ma megkezdi a szegedi Bajnokok Ligája-selejtezőt. Tovább olvasom