Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 15°C | 27°C Még több cikk.

Mészáros Máté elérhető célokat tűz ki

Kecskemét - A 19 éves vásárhelyi kosaras, Mészáros Máté három esztendeje igazolt Kecskemétre, és az utóbbi időben egyre több szerepet kap az NB I A csoportos együttesben. Álmokat nem dédelget, elérhető célokat tűz maga elé.
Az irányító, bedobó poszton játszó Mészáros Máté (19) egyre sűrűbben és többet szerepel a Kecskemét A csoportos kosárlabdacsapatában. A 192 centis vásárhelyi fiatalember 9 évesen ismerkedett meg a sportág alapjaival, Dezsó Attila volt az első trénere. A Németh László Gimnázium együttesében, majd már 14–15 évesen a Kosársuli U20-as csapatában pattogtatott (utóbbiban Utasi Gábor edzette), akkor fogalmazódott meg benne: ettől a sportágtól többet akar, komolyan veszi a kosaraskarriert.

– Érdekesen alakult a Kecskemétre kerülésem – mesélte Máté –, a hírös városban szerepeltünk a Kosársulival, és a mérkőzést több helyi edző megtekintette. A lefújást követően megkerestek, azt mondták, szeretnék, ha hozzájuk igazolnék, látnak fantáziát a játékomban. Hosszas egyezkedés után állapodott meg a két klub. A család aggódva engedett el, ráadásul ugyanabban az esztendőben költözött a fővárosba a bátyám az egyetem miatt. Tizenhat évesen teljesen új életet kezdtem, új egyesületben, új középiskolában, minden megváltozott körülöttem. Eleinte nagy volt a honvágyam, hiányoztak a szeretteim, ezért igyekeztem sűrűbben hazajárni.

Barátokra tett szert, beilleszkedett. A Kecskemét második, B csoportos együttesében rendszeresen pályára lépett, az utóbbi két-három hónapban már az elitben játszó gárdában is egyre komolyabb, felelősségteljesebb feladatokat bíznak rá, mérkőzésenként 20–25 percet játszik. Gólcsúcsát a közelmúltban érte el, 10 pontot dobott az európai elithez csatlakozó Szolnoknak. Két éve magántanuló, idén érettségizik, ezt követően levelezőn szeretné elvégezni a humánkineziológia szakot, de a sportra is koncentrál.

– Nem kergetek, dédelgetek álmokat, elérhető célokat tűzök magam elé – közölte Máté –, tudatosan, mindig egyet előrelépve akarok haladni. A legközelebbi az, hogy szeretnék stabil, majd meghatározó tagja lenni a Kecskemét A csoportos együttesének. Ha megvalósul, jöhet a következő. Példakép? Tulajdonképpen nincs. A vásárhelyiek nagy kedvencét, Borbáth Csabát fénykorában nem láttam játszani, viszont együtt edzhettem vele, az is nagy élmény volt.
Csapatában a sportolók által finoman fogalmazva sem favorizált 13-as mezben játszik: – Mikor nem volt választási lehetőségem, megkaptam, és mivel nem hozott balszerencsét, megtartottam. Egyébként sem vagyok babonás.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Molnár Ákos londoni álma

A szegedi születésű Molnár Ákos megnyerte a 200 méteres mellúszást az ob-n, és teljesítette az olimpiai kiküldetési szintet, így ott lehet a londoni ötkarikás játékokon. Tovább olvasom