Délmagyar logó

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -4°C | 4°C Még több cikk.

Mindenki salaklázban

Szeged, Mórahalom - A 47 futam és 44 versenyző mellett akár kétezer néző is lehet a szombati Fontana Takarék Speedway maraton salakmotorversenyen Mórahalmon – derült ki a szerdán tartott sajtótájékoztatón.
– Évek óta azon dolgozunk, hogy minél több egyedi látványosságot tudjunk megvalósítani Mórahalmon. Ennek a munkának egy fontos része a hétvégi salakmotorverseny, amely élettel tölti majd meg a várost – mondta Nógrádi Zoltán, Mórahalom polgármestere szerdán a Fontana Takarék Speedway maratonnal kapcsolatban a szegedi John Bull Pubban tartott sajtótájékoztatón.

Megírtuk: a szombaton 11 órától a mórahalmi Béróhögyi Sportközpontban kezdődő rendezvénnyel húsz év után tér vissza a salakmotorsport Csongrád megyébe. Nagy Róbert, a verseny főszervezője elmondta, közel kétezer nézőre számítanak, és a sportág minden ágát igyekeznek megmutatni. A hagyományos, közel 500 köbcentis motorok mellett 125 köbcentis gépek is versengenek majd, lesz futam a junioroknak, és összecsapnak a szó szerint öreg motorosok, azaz Nagy Róbert mellett a szintén szegedi Kócsó Antal, valamint Adorján Zoltán és Tihanyi Sándor is.

Nagyon várják a versenyt. Kócsó Antal (balról), Nógrádi Zoltán, Nagy Róbert és Terhes János a tegnapi sajtótájékoztatón.  Fotó: Schmidt Andrea
Nagyon várják a versenyt. Hebők Ferenc, Kócsó Antal, Nógrádi Zoltán, Nagy Róbert és Terhes János a sajtótájékoztatón.
Fotó: Schmidt Andrea

A juniorversenyben részt vesz majd Nagy Patrik, Nagy Róbert fia is, aki a sajtótájékoztatón kijelentette, győzelmi reményekkel ül majd motorra. – Igaz, hogy nekem ez „hazai pálya", ám mivel új, még sosem versenyeztem rajta. Azért van annyi tapasztalatom, hogy ez ne okozzon gondot – mondta.

A sajtótájékoztatón megszólalt Terhes János, a szegedi Tenzio Kft. vezetője is, aki a pálya áramellátásáért, indítóberendezéseiért is felel. Elmondta, minden rendben lesz a versenyen, sőt nem tartja kizártnak, hogy a közeljövőben hivatalos éjszakai, nemzetközi versenyek is legyenek Mórahalmon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

UTC: kupaellenfél a Salgótarján

Sorsoltak a futsal magyar kupában. Tovább olvasom