Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Mit vár, mit remél az idei esztendőtől?

Mit vár az új évtől? – tettük fel a nem túl eredeti, de feltétlenül aktuális kérdést ismert szegedi és Csongrád megyei sportszemélyiségeknek. A válaszok realisták, egyben reménykedők és optimisták; de akadnak olyanok is, akik merészen terveznek 2008-ra.
Juhász Zsolt, a Szeged Beton férfi vízilabdacsapatának játékosa: – Együttesemtől bajnoki finálét, a LEN-kupában minimum elődöntőbe jutást remélek, a gárda valamennyi tagjának pedig sérülésmentes esztendőt kívánok. Jó lenne, ha a teljesítményem tovább javulna. Az ősz elején gyengébb formát mutattam, de a szezon végén már-már a tavalyi produkciómat idéztem. A napokon belül folytatódó évadra ennek kell lennie a kiindulási alapnak. Szeretném, ha csapattársam, barátom, szomszédom, Baksa Laci – Varga Tamással – olimpiai bajnok lenne.

Ménesi Gábor, az NB II-es Makó FC labdarúgócsapatának elnöke: – Azt várom, hogy a gárda tartsa meg helyét a középmezőnyben, de a hab a tortán az lenne, ha az évad végére néhány helyet javítana a táblázaton elfoglalt jelenlegi helyén. Emellett nyugodt gazdasági évet kívánok magamnak, a futballklubnak. Továbbá: minél több sportsikert a Csongrád megyei sportolóknak, szurkolóknak.

Szeretnénk, ha Vajda Attila Pekingben is örülne

Petrovics Kálmán, a Démász-Szeged VE klubigazgatója: – A kérdésre a válaszom teljesen egyértelmű: egy nagyon sikeres olimpiai szereplést. Klubunknak kilenc versenyzője (Janics Natasa, Vajda Attila, Sík Márton, Csamangó Attila, Horváth Gábor, Joób Márton, Keresztesi Alexandra, Gyökös Lajos, Fürdök Gábor) is esélyes, hogy ott legyen a pekingi ötkarikás játékokon. Nagyon fontosnak tartom, hogy a magyar küldöttség jól szerepeljen Kínában, akkor a sport a felszínen marad, annak támogatása, támogatottsága a jövőben is biztosítva lesz.

Győri Eszter, a Hungerit MetalCom Szentes válogatott vízilabdása: – A legutóbbi negyedik hely után csapatommal ismét a bajnoki dobogón szeretnék végezni. Titkos vágyam, hogy a válogatott szűk keretének is tagja maradjak, de tisztában vagyok vele, ennek teljesítése nagyon nehéz feladatnak ígérkezik – a szakvezetés részéről az olimpia előtt nem tartom valószínűnek az újítást. Velem vagy nélkülem, azt várom a nemzeti gárdától, hogy valamelyik dobogós helyet csípje el.

Kiss István, a Csongrádi Tiszapart SE NB III-as labdarúgócsapatának elnöke: – Mit nem adnék, ha végre sikerülne tőkeerős támogatót találni a csapat mellé!... Ez az egyik vágyam, a másik pedig, hogy az együttes sikerrel vívja ki a bennmaradást az Alföld csoportban. Ami pedig a magánéletemet illeti: feleségem a hetedik hónapban van, remélem, a fiunk után egy gyönyörű, egészséges kislánnyal ajándékoz majd meg.
Hódi Károly, egyéni és csapat-világbajnoki ezüstérmes kettesfogat-hajtó: – Már hónapok óta keményen dolgozom. Még karácsonykor vagy szilveszterkor sem hagytam ki az edzést. Ugyanis a fejembe vettem, 2008-ban mind az egyesben, mind pedig a négyesben válogatott szeretnék lenni, ami a világbajnoki részvételt jelentené. Az előbbi világverseny a lengyelországi Jarantow-ban lesz, míg az utóbbiról csak annyit tudok, hogy Hollandia rendezi. Azért vágtam ilyen kemény fába a fejszémet, mert úgy látom: sok érett lovam van, hátha én is fel tudok nőni az ő szintjükre. Mert megvallva az igazat, 2006-ban és 2007-ben sem rajtuk múlott, hogy nem lett fényesebb a kettesfogat-hajtó vb-n az érmem. Éppen ezért 2008-at nagyon fontos évnek tartom.

Juhász Zsolt bajnoki finálét remél a Szeged Betontól. Fotók: Segesvári Csaba

Pistrui László, a Pick Szeged bajnok férfi kézilabdacsapatának többségi tulajdonosa: – Nem vagyok telhetetlen: vagy bajnoki címet vagy Magyar Kupa-győzelmet várok a csapattól. Ha mindkettő összejönne, akkor egészen biztosan én lennék a legboldogabb, mert azt jelentené, hogy ismét sikerült egy lépést előre haladni. Hiszen 2006-ban az MK-ban jeleskedtünk, 2007-ben bajnoki címet szereztünk. Ezután milyen szép lenne, ha mindkettőt megszereznénk.

Rácz Ildikó, a Hód-Fittnes vezetőedzője, a világbajnok Kajó Kinga szakmai irányítója: – Ugyanannyit szeretnék utazni, mint 2007-ben, mert ez azt jelentené, hogy a versenyzőink a magyar válogatott tagjaként résztvevői lennének a nagy kontinens- és világversenyeknek. Az Eb-helyszín Valencia, míg a vb-t vagy India, vagy Egyiptom rendezi. Kajón kívül legalább még két versenyzőmet várom a válogatottba. Még van egy titkos vágyam, ami szeretném ha 2008-ban megvalósulna, hogy tanítványaim bemutathassák tudásukat a rangos Pick Szeged kézi- és a Szeviép női kosárlabda-mérkőzések szünetében.

Érdi Zsolt, a Szegedi Szurkolók Egyesületének tagja: – A szurkoló akkor lenne a legboldogabb, ha a kedvenc csapatai legalább megismételnék az előző év sikeres szerepléseit. Ezért a Pick Szegedtől azt várom, hogy az előzőhöz hasonlóan aranyérmes helyen végezzen. A Bajnokok Ligájában pedig mutassák meg, hogy nem lehet a sztárcsapatoknak sem könnyelműen venni Vladan Matics együttesét. A női kosárlabdásoktól azt szeretném látni, hogy mindent elkövetnek azért, hogy a bronzéremnél fényesebb sikeredjen. A Szeged Betont a dobogóra várom, s nagyon boldogok lennénk, ha a LEN-kupában döntőt játszana Gyöngyösi András legénysége. Azonban nekünk szegei drukkereknek van egy titkos vágyunk is, hogy legyen a városnak legalább egy másodosztályú labdarúgócsapata. Hogy nincs, az Szeged nagy szégyene, s hibásnak tartom a város vezetését is: mindegy, hogy az jobb- vagy baloldali.

Szokol Lajos, az SZVSE tájékozódási futóinak szakosztályvezetője: – Legalább a magunk mögött hagyott évhez hasonlót kívánok az idén is.
Elsősorban Szerencsi Ildikónak drukkolok, hogy végre kijöjjön neki a lépés, s olyan eredményt tegyen le az asztalra, amely jó alapja lehet a 2009-es magyarországi világbajnokságon való helytállásnak. Nagyon bízom abban, hogy a rendezői hírünkhöz hasonlóan mindenki megelégedésére tudunk házigazdái lenni a huszonegy országból mintegy 1500 versenyzőt felvonultató Hungária-kupának. Mellé még ezt a versenyt nem is a közelünkben, hanem Tatán tartjuk meg, amelyen a szakosztályunk minden tagjának feladata lesz. Végül pedig nagyon kíváncsi vagyok, hogy végre révbe ér-e a Szegedi VSE. Vajon sikerül-e a stadion helyzetét számunkra is megnyugtató módon rendezni.

Süli József, Szélpál László

Olvasóink írták

  • 2. triatlonos 2008. január 02. 22:02
    „A labdarugásban tevékenykedő sportvezetőket javaslom beiskolázni Ménesi Gáborhoz, akitől megtanulható, hogy csak annyit igérni, amit biztosan tud teljesiteni az egyesület. A másik nagyon fontos dolog, hogy Ménesi Gábortól megtanulható az is, hogy ki szabad mondani, hogy: HIBÁZTAM! Ahogyan Ő tette, amikor a játékengedélynél hibázott! Példaértékű!”
  • 1. ULTRAS újszeged:)) 2008. január 02. 13:34
    „Bravó Érdi Zsolt, focit Szeged városának!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Májusban már hazautazik Laluska

Laluska Balázs most csak a válogatott Eb-szereplésére koncentrál, de júliustól már a Pick… Tovább olvasom