Délmagyar logó

2016. 10. 25. kedd - Blanka, Bianka 12°C | 19°C

Nagy László hétfőn edzésbe áll?

A magyar férfi kézilabda-válogatott kedd délelőtt óta edzőtáborban készül a jövő heti norvégok elleni világbajnoki-selejtezőre. Információnk szerint a jövő hétfő délelőtti tréningen már ott lesz a Pick Szeged saját nevelésű játékosa, a Barcelona jelenlegi csapatkapitánya, Nagy László, aki szombat este spanyol bajnok lett.
Ma délután Balatonfüreden, az elmúlt 50 év legjobb balszélsőjét, a Luka Zvizejt is a soraiban tudó szlovén együttes ellen edzőmeccset játszik (kezdés: 16.30) a magyar férfi kézilabda-válogatott. Mocsai Lajos gárdája Pünkösd után Mátraházán kezdte el az edzőtábort – az edzések Gyöngyösön zajlottak. A honi együttes a jövő heti veszprémi, norvégok elleni világbajnoki-selejtezőre készül. Egyelőre a Pick Szeged saját nevelésű kézilabdása, az elmúlt 50 év legjobb szegedi játékosának megválasztott Nagy László nélkül.

Egyelőre. A delmagyar.hu információ szerint hétfőn, a délelőtti foglalkozáson már mezben, rövidnadrágban, cipőben ott lesz Nagy. A három éve a magyar válogatottban nem szereplő játékos ma még bajnokit játszik Spanyolországban, a 8. helyen álló Torrevija ellen. Ha nyer a katalán sztárcsapat, akkor a Barcelona szerzi meg a bajnoki címet, Nagy csapatkapitányként hazai pályán veheti át a bajnoki trófeát. Mivel a két csapat között akkora a játékerőben a különbség, hogy ez tutira vehető. Itt a bizonyíték az erőviszonyokra: a hazai Tippmix kínálatban – pedig az Atletico és a Valladolid meccse szerepel – nem is található.

A hétfői edzés nem lesz egyszerű feladat a szegedi születésű Mocsai Lajos szövetségi kapitány számára. Igaz, volt ideje felkészülni arra, hogy mit mondjon a keret tagjainak ha Nagy László belép az öltöző ajtón. Mivel nemcsak a norvégok elleni vb-selejtező játssza a válogatott számára a fontos szerepet, hanem a nyári londoni olimpia, így biztos, hogy valaki Nagy László miatt búcsút mondhat az ötkarikás szereplésnek.

Igaz, ha komoly eredményt szeretne elérni a magyar csapat – „halálcsoportba" kerültünk: Spanyolország, Horvátország, Dánia, Szerbia, Dél-Korea lesz az ellenfelünk -, akkor bizony ezt csak Nagy Lászlóval érheti el a csapat. Ezzel több szegedi kerettag is egyetért.

A Mocsai-gárdában öt Pick-játékos található. Mikler kapus, Zubai, Vadkerti, Lékai, Ancsin.


Mikler és Zubai meghatározó szerepet tölt be a csapatban, ha rendesen elvégzik a felkészülést, akkor ott lehetnek életük legnagyobb eseményén.

Lékai Máté sérülés miatt kihagyta a szerbiai Európa-bajnokságot, és állítólag Mocsai mesteredző haragszik rá, hogy nem kérte ki a véleményét az átigazolásával kapcsolatosan, nem örül annak – a Pick drukkerek sem a váltásnak -, hogy végül a Vladan Matics edzett szlovén Celjébe igazolt. Ez pedig csökkenti a londoni részvételt Lékai számára. Vadkerti Attila, a Pick közönségének „Körtéje" hiába bizonyította már többször, hogy lehet rá számítani, mivel Iváncsik Gergő szerepel a posztján, így kevés az esélye arra, hogy ott legyen a brit fővárosban. Ez valahol trend is (csak 14 játékos nevezhető Londonban + 1 tartalék), a legtöbb válogatott csak egy-egy szélsőt nevezz. Ancsin Gábor? Ha jön Nagy, márpedig hétfőn délelőtt ez kiderül, akkor a Pick tehetsége, és nehéztüzére olyan távol kerül Londontól, mint Petr Cech tegnap este attól, hogy megfogja a cseh-magyar focimeccsen (2-1-re nyertünk Prágában) Dzsudzsák Balázs cseles szabadrúgását.

A nagy talány, hogy ha Nagy jön, akkor rajta kívül kimarad a jobbátlövő poszton? Krivokapics Milorad (ex-Pick Szeged, jelenleg a szlovén Koper), vagy Mocsai Tamás (Flensburg, KEK-győztes). Na ez nem lesz egyszerű döntés, igaz, ezért van a magyar válogatottnak szövetségi kapitánya. Nem kis feladat lesz megtalálni a helyes utat, hogy ki menjen, ki maradjon.

A magyar csapat 29-26-ra kikapott a szlovénok ellen.
Nagy László viszont örülhetett, hiszen a Barcelona spanyol bajnok lett, a hispán pontvadászat utolsó fordulójában: Eredmény, Asobal, 30. forduló: Barcelona-Torrevieja 38-28

Olvasóink írták

28 hozzászólás
12
 • 28. Lokálpatrióta 2012. június 04. 12:46
  „26. Deadman 2012.06.04. 04:30
  Véleményem szerint ha a szövetség elkezd befeketíteni mert nem tudunk megegyezni, akkor kiállok a tv kamerák elé és azt mondom, sorry gyerekek, de ez nekem így nem megy tovább és elmondom az IGAZAT, nem hazudozok évekig! Ahogy maugli is írta, a szívünk szakadt volna meg, de megértettük volna és komolyan mondom, még szurkoltam is volna a spanyol válogatottnak, mert ott a mi fiunk a soraikban. De így ezzel a cécóval, porhintéssel, szemtöl pofába hülyének nézéssel már ott a tüske a köröm alatt, így már nem megy olyan könnyen a megbocsátás. Hozzáteszem, kíváncsi lennék mit érez majd akkor Laci amikor bele kell majd néznie annaka csapattársának a szemébe, aki miatta nem megy majd az olimpiára...”
 • 27. mauglii 2012. június 04. 09:22
  „Deadman nagyon képben van, talán valami bennfentes.
  Egyébként hiába szajkózod egyfolytában, hogy Laci szent ezt itt nem veszi be senki.
  Szerintem egyetlen egy oka van, ha kiáll és azt mondja, hogy bocsi gyerekek, de kint jobban élek és még jobban élnék, ha Spanyol állampolgár és válogatott lennék mindenki megértette volna.
  A kézilabdát szerető emberek szíve valószínűleg megszakadt volna, de megértették volna, hogy Laci is és a családja is pénzből él.
  És még azt is gondolták volna amit írtál, hogy hazaszeretetből nem lehet megélni. És erről nem Ő tehet és még csak nem is a szövetség.
  Viszont még mindig nem értem miért nem vette fel a spanyol állampolgárságot, ha már ennyit vergődött érte és miért nem lett válogatott is.
  Lehet, hogy kezd megkopni Laci fénye vagy, lehet, hogy Spanyolországban sem fenékig tejföl az élet mostanában, esetleg a spanyol szövetség sem tud már olyan marha jó feltételeket kínálni, vagy ott nem akarták felvállalni, hogy egy született spanyolt kihagyjanak miatta? (ezek csak kósza találgatások)”
 • 26. Deadman 2012. június 04. 04:30
  „24. baba60 2012.06.03. 18:32
  25. tavimaszlag 2012.06.03. 21:09

  Hasonlítsátok már össze az AKKORRI és a MOSTANI csapatot légyszives..Kik maradtak ki és kik játszanak a 3 évvel ezelőtti csapatból..azt akkor meglátjátok hogy bizony a "balhés" játékosok" bizony szépen csendben kimaradtak..Gál Gyula,/ aki azt a peticiót átadta N.L melett és csk lett akkor / Puljezevics, Katzirz , Törö / mondjuk Ő sérülés és formaingadozás miatt is kimaradt volna /
  21. Lokálpatrióta 2012.06.03. 14:22

  Mikor megpróbálnak befeketíteni a SAJÁT SZÖVETSÉGED és akik inkább hazudnak mint hogy leüljenek és megtárgyalják a csapattal kapcsolatos dolgokat amit hangsulyozom egy PROFI MÓDON müködö szövetségnél fel sem merülhet Te mit tennél ????

  egyébként meg sokan azt felejtitek el, hogy hazaszereteből Nem lehet megélni..Ha sérült vagy akkor a ktyának sem kellesz..Lásd Beocsanin ..Amíg itt gyógykezelték kapott valamit de nem játszik nincs premium nincs juttatás..Viszont dicsőség aVálogatottban szerepelni de ha lesérülsz akkor a munkahelyeden / aklubban / nem tudzs szerepelni és akkor a munkaadódnak / a klub/ semkmi haszna sincs belöled..

  Pont nemrég volt egy ilyen vita a BAYERN MÜNCHEN és a Holland válogatott között Robbent a válogatott SÉRÜLTEN játszatta és ez miatt hónapokig nem tudott a klubjában játszani avége egy jótékonysági meccs lett aminek a bevételét a BAYERN kapta....

  Itt is ez volt a szitu csak annyi különbséggelhogy JÓ magyar szokás szerint a kéziszövetség sem mondott igazat a sajtót a Játékos ellen hangolta Ő meg rossz válaszként megcsinálta ezt a 3 éves cécót..Ezzel saját magának okozott presztizsveszteséget De sajnos ettöl függetlenül a Szövetségben még nem változtak a dolgok......

  most pl ha megsérül majd valako az olimpián ne adj isten mondjuk a PICK játékosau közül Többen is Úgy hogy a bajnokság kezdetekor nem tudnak a PICK szeged rendelkezésére állni akkor most jelen Állás szerint SEMMIFÉLE kömpenzációt nem köteles fizetni a szövetség sem a klubnak sem a játékosnak a Klubjában kieső fizetése és játéka miatt !!!!!!!!!!!!!

  Ez az a dolog amit sokan elfelejtetek..Aztán maradjunk a Pick szegedes példánál a bajnokságban már hátránnyal is indul a PICK mert mondjuk sérültek a válogatott játékosai......

  Ez volt az alapszitu...Na és ebbül keveredett az a NAGY LÁSZLÓ ügy....”
 • 25. tavimaszlag 2012. június 03. 21:09
  „nem lenne tisztességes azokkal szemben akik kiharcolták az olimpiai szereplés jogát! évek óta nem szerepelt a magyar válogatottban, nem tudom mit képzel?”
 • 24. baba60 2012. június 03. 18:32
  „7.Deadman. Ha semmi sem változott, akkor tényleg mit ígértek neki? Ki tudja?(de, hát van annyi pénz amiért korpás lesz a hajad?)

  Profi sportoló ne sértődjön meg pláne ne dacoskodjon, mert nem az óvodába vagyunk. Ebben az országban elvről és erkölcsről kár is beszélni, de azok a játékosok, játékos aki miatta kimarad, az biztos nem fogja aranyba foglalni a nevét. Ez szerintem nem az a helyzet amiről azt mondjuk, hogy a cél szentesíti az eszközt, bár mennyire is azt sugalják itt sokan.”
 • 23. laca74 2012. június 03. 15:36
  „Remélem nem spanyolul köszönti a srácokat....”
 • 22. Deadman 2012. június 03. 14:51
  „20. Ellenzéki 2012.06.03. 09:10

  " Meg aztán, egy fecske nem csinál nyarat!
  Meg aztán, annak idején sem tett ő annyit a válogatott sikeréért, hogy az a mai napig maradandó lenne!"
  Az olimpiai 4. hely megszerzésében OROSZLÁNRÉSZE volt...aki ezt tagadja az elvakult Vele szemben...
  A Többivel egyet is lehetne érteni ha.....és itt olvassd el légyszives az előző kommentemet...”
 • 21. Lokálpatrióta 2012. június 03. 14:22
  „2009-ben megkereste a spanyol szövetségi kapitányt, hogy spanyol válogatott akar lenni (http://sportgeza.hu/2012/london/nagy_2009-ben_spanyol_akart_lenni/). Ezt követően két éven át hülyített mindenkit és ilyen-olyan indokokkal nem vette át / fogadta el a válogatott meghívóit, de annyi gerinc nem volt benne, hogy őszintén kiálljon a nyilvánosság elé, hogy "sorry srácok, én már inkább vagyok spanyol mint magyar" vagy "veletek az életben nem nyerek semmit, inkább sutba vágom az elveimet és spanyolként leszek világelső" . A huzavonát, a hazudozásokat ami ekkor körülötte volt ismerjük - majd 2011-ben lemondta a válogatottságot.

  Ennek megmondom őszintén örültem, mert az amiket az előzőekben leírtatok (kellenek a góljai, kell egy ember a fiataloknak akire felnézhetnek, stb...) szerintem nem így van. Ő döntött úgy, hogy elhagyja a válogatottat, ő döntött úgy, hogy spanyol válogatott lesz, ő hazudozott hónapokon keresztül, hogy nem amiatt nem játszik, mert spanyol akar lenni, és ezek után ő legyen a fiatal kézisek példaképe? Mit tett ő ezért a morálisan szétvert csapatért? Mivel támogatta őket abban, hogy nélküle is ilyen szép eredményeket érjenek el? Mit tett ő azért hogy ez a csapat kijusson az olimpiára? Mit??? Mit??? semmit... azok a gyerekek harcolták ki a kijutást akik nélküle talpraálltak s megmutatták a pályán, hogy van bennük tartás, tisztelet és hazaszeretet! Büszkék arra, hogy a címeres mezben játszhatnak és akként is viselkednek.
  Laci az én szememben elárulta a válogatottbeli csapattársait, a szurkolókat és a magyar kézilabdát, amikor ilyen-olyan indokokkal kibújt a meghívók alól, mert közben sutyiban spanyol szeretett volna lenni... Ilyet egy ember egyszerűen csak személyes önzésből tesz... Ez minden, csak nem motiváló a fiatal játékosok számára, úgyhogy remélem, hogy nem kap újabb meghívót a válogatottba, nézze az olimpiát otthonról a tv előtt ülve és merengjen el azon, hogy mi az amit tett - és ne csak magára gondoljon, hanem minden jóérzésű magyar emberre, akit megbántott ezzel a viselkedésével....

  Laci én szégyenlem magam miattad - egy ember, aki volt annyira szerencsés, hogy a Tisza Volán Emergés időszakban 1-2 edzésen veletek lötyöghetett...”
 • 20. Ellenzéki 2012. június 03. 09:10
  „Többször leírtam már, hogy nem lenne tisztességes eljárás Nagy Lászlót a válogatott összeállításánál figyelembe venni!
  Oka rém egyszerű!
  Nagy László nem tett semmit annak érdekében, hogy a magyar férfi kézilabda válogatott kijutott az olimpiára!
  Sőt!
  Három éven át bomlasztotta különböző követeléseivel a válogatottat!
  Ilyen embernek semmi keresnivalója nincs a magyar válogatottban!
  Meg aztán, egy fecske nem csinál nyarat!
  Meg aztán, annak idején sem tett ő annyit a válogatott sikeréért, hogy az a mai napig maradandó lenne!
  Az biztos, hogy magam részéről azokat a meccseket nem fogom nézni amikor a Nagy szerepel a válogatottban!”
 • 19. Deadman 2012. június 03. 07:18
  „18. mauglii 2012.06.02. 22:42

  csak vitatkozok egy kicsit ...Ő Mint CSK emelte fel a szavát és mivel nem tudjuk, hogy a szövetség miket ígért a többieknek vagy Mivel Fenyegették meg Őket..Így csak találgatni tudunk..De ha Jól emlékszem az akkorri csapat szószóloiból nem igen játszanak már ..az akkorri csapat névsora

  Fazekas ? Puljezevič ? Császár ? Eklemovic ? Gál ? Harsányi ? Herbert ? Ilyés ? Iváncsik G. ? Iváncsik T. ? Katzirz ? Mocsai ? Nagy ? Putics ? Törő ? Zubai

  2012-es keret
  1 Tatai Péter
  3 Ilyés Ferenc
  4 Szöllősi Szabolcs
  5 Császár Gábor
  6 Mocsai Tamás
  8 Iváncsik Gergő
  9 Iváncsik Tamás
  10 Harsányi Gergely
  11 Putics Barna
  12 Fazekas Nándor
  13 Krivokapić Milorad
  16 Mikler Roland
  17 Laluska Balázs
  18 Nagy Kornél
  24 Vadkerti Attila
  25 Zubai Szabolcs
  28 Schuch Timuzsin
  33 Ancsin Gábor
  Szövetségi kapitány: Mocsai Lajos

  Vessd Össze a két névsort és egyből láthatod hogy mi is történhetett azóta az Ominózus csapatkiállás után....

  Gondolom / és ez szigoruan magánvéleményem/ a hangoskodók azóta sem válogatottak
  pl Gál Gyula, Puljezevics , Herbert , Katzirtz / iagz most visszahívták sérülés miatt /Törő / ha bár az ő mellözése inkább sérülés és formahanyatlás / Ugye NAGY meg lemondta a szereplést....

  LEHET szidni NAGY LÁSZLÓT de be kéne látni hogy nem csak Ő a hibás és ebben a csapatban meg KELL EGY olyan VEZÉR aki ha holtponton van a Gárda akkor van annyi tapasztalata már hogy tudja mit kell tenni..és NAGY PONTOSAN ILYEN..Nem attól a Világ legjobb játékosainak egyike mert Őt választották a Világ legjobb átlövöjének hanem azért mert a CSAPATTÁRSAI HALLGATNAK RÁ mert ERŐT sugároz a pályán még az elveszett pillanatokban..És ennek a tehetséges fiatalabb magyar válogatottnak 3 évig PONT egy ILYEN embere nem volt”
 • 18. mauglii 2012. június 02. 22:42
  „Melyik hátán vitte?
  Amikor mindenből kimaradt nehogy egy haja szála is görbüljön?
  Hagyjuk már azt a "rengeteg" gólt, amit lőtt a válogatottban, amióta kint játszik.
  Mennyi is az annyi?
  És lehet, hogy a körülmények miatt emelte fel a szavát a társai érdekében is, de mindenki más felhúzta a válogatott mezt rajta kívül. A sz@r körülmények ellenére is.
  És, akkor most kimarad egy olyan aki a minimális juttatások mellett is kitartott és kiharcolta az olimpiai részvételt, mert Laci észbe kapott?
  Lehet, hogy ott sem kellett már annyira?
  Mi lehet az oka ennek a pálfordulásnak?”
 • 17. Lámpion 2012. június 02. 22:17
  „Végre!
  Ez jó lesz:)
  Legutóbb a hátán vitte a csapatot!”
 • 16. pbg 2012. június 02. 20:59
  „Felőlem jöhet, örülnék neki, de akkor azt lássam, hogy úgy küzd a pályán, mint eddig senki más!!!”
 • 15. zoli100 2012. június 02. 20:54
  „Véleményem szerint ha Laci visszatér a válogatottba,akkor inkább Laluska Balázst kellene kihagyni,mert támadásban nem szerepeltetjük,védekezni meg elfelejtett és lassú is!”
 • 14. anyus59 2012. június 02. 20:05
  „Ez a baj és nem csak a Nagy Laci ügyben, hogy sokat teljesen normálisnak tartják, hogy "lesz_rom az erkölcsöt".... Ezért tartunk itt, ahol tartunk és ezért nem is látok sajnos szebb jövőt.”
 • 13. greg 2012. június 02. 19:50
  „Danika! Lacikácska harcolta ki az olimpiai részvételt? Nem!”
 • 12. forteam 2012. június 02. 19:41
  „....haragudtam Rád Laci, de minden megbocsájtva!
  Magyarországnak szüksége van Rád!
  Köszi, hogy visszajössz! :D”
 • 11. D4ni 2012. június 02. 18:51
  „Srácok, itt gólokról van szó, amíg Laci gólokat lő nekünk szavunk se lehet majd. Leszrom az erkölcsöt.”
 • 10. TUTI 2012. június 02. 18:45
  „MIKLER hosszabitott! HAJRA MAGYAROK!
  LACI! ALLJ BE SORBA! HAJTS, MINT ALLAT!”
 • 9. paxi 2012. június 02. 18:22
  „Nem irigylem Mocsait.
  Sokan dolgoznak, kivívják a részvételt az olimpián
  egy valaki, aki mindebben nem is vett részt,
  rájön, hogy mégis magyar??? és
  akkor melyik újjamat harapjam le.
  Kegyetlenül nehéz döntés.
  Csapatszellem vagy közös érdek???”
28 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

4-0-ra nyert Tápén a Mórahalom

A Csongrád megyei labdarúgó megyei I osztályban négy, a II. osztályban is négy meccset rendeznek… Tovább olvasom