Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

NB II-es erősítés az UTC-nél

Az edzői posztra Major László, a keretbe pedig több NB II-es játékos érkezett az UTC megyeegyes labdarúgócsapatához. Az együttes célja az, hogy ne csak a kiesés ellen küzdjenek, hanem a legjobbak között végezzenek.

Napról napra egyre jobban látszik: kiváló megyei I. osztályú futballszezon elé nézünk. Folyamatosan érkeznek a játékosok magasabb osztályokból – azzal, hogy a felére csökkent az NB II-es és NB III-as csapatok száma, jelentősen emelkedik majd a megyei sorozatok színvonala.

Itt van például az UTC esete: a klub az utóbbi két évben a kiesés ellen küzdött, idén csak a Kiskundorozsma visszalépésének köszönhette, hogy benn maradt. Most azonban komolyan erősít, az NB II-ből igazolt edzőt és játékosokat: Major László az utóbbi két évben Orosházán dolgozott, onnan érkezik, és hozza magával Végh Arielt, Kerepeczki Csabát és Szűcs Dánielt, valamint Sándorfalváról Bitó Róbert is aláírhat.

– Tárgyaltam korábbi csapatommal, a Tisza Volánnal is, ám végül Major László személye miatt döntöttem az UTC ajánlata mellett. Orosházáról mindenképpen távozni szerettem volna, és mivel Csongrád megyében nincs NB III-as együttes, maradt a megyeegy – mondta lapunknak a 26 esztendős középpályás, Végh Ariel.

Végh (sárgában) Orosházáról érkezik az UTC-hez. Fotó: Schmidt Andrea
Végh (sárgában) Orosházáról érkezik az UTC-hez.
Fotó: Schmidt Andrea

Az UTC jövőre az SZVSE-pályán játssza majd hazai mérkőzéseit a Kertész utca helyett, a célja pedig az, hogy a legjobbak között, az első hatban végezzen.

– NB II-es lehetőségem is volt, ám végül nem tudtunk megegyezni. Mivel szeretek edzősködni, elfogadtam a megyeegyes UTC ajánlatát. Olyan csapatot akarok formálni, amely minden meccsen úgy léphet pályára, hogy van esélye a győzelemre – ehhez jelenleg is keresem a megfelelő embereket. A három Orosházáról igazolt játékos elsősorban futsalozik majd, de természetesen nagypályán is az UTC segítségére lesz, és jó esély van a tavaly szintén az OFC-ben játszó Bernáth Péter megszerzésére is. A keret várhatóan egy- két hét múlva lehet teljes – mondta Major László, aki a 2010–2011-es szezonban az NB III Alföld csoportjának ezüstérmét szerezte meg a KITE-Szegeddel, míg a megyeegyben 2009-ben bajnok lett a Sándorfalvával. Az eddigi tréner, Pálfy Zoltán Major segítőjeként dolgozik a jövőben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megyei futballkörkép

Ellenfél a Körösladány, jól kezdett az SZVSE, kezd a Tápé. Megyei futballhírek. Tovább olvasom