Délmagyar logó

2017. 06. 28. szerda - Levente, Irén 22°C | 35°C Még több cikk.

NB III: volános revánsvágy

A labdarúgó NB III Alföld csoportjában a 8. fordulót rendezik a hétvégén. Mindhárom Csongrád megyei csapat ma 15 órakor lép pályára: a Tisza Volán SC a Dabast fogadja, a KITE-Szeged Szarvason, míg a HFC Szabadkígyóson játszik.
A magyar kupában egyetlen Csongrád megyei csapatként állva maradt Tisza Volán SC-re nehéz feladat vár ma: a nagyszerűen szereplő, második helyen álló Dabas látogat a Felső Tisza-parti stadionba.

– Vetélytársunk ebben az idényben még nem kapott ki, reményeim szerint, ennek most jött el az ideje – jelentette ki Buchholcz Gábor, a szegedi együttes trénere. – Az elmúlt két bajnokságban az a furcsaság fűződik a Dabas elleni meccseinkhez, hogy a Pest megyeiek otthonában mi nyertünk 1–0-ra és 4–1-re, riválisunk viszont Szegeden bizonyult jobbnak 3–2-re és 1–0-ra. Ha törik, ha szakad, ezen most változtatnunk kell! A kiállítás miatti eltiltását töltő Végh Arielen kívül minden labdarúgómra számíthatok. Muszáj nyernünk!

A Csongrád megyeiek közül az újonc KITE-Szeged áll a legelőkelőbb helyen a tabellán, Brinszkyék 10 pontot szerezve a hatodikak. A szintén újonc Szarvas otthonában megerősíthetik a tabella első felében kiharcolt pozíciójukat.

– A nyáron későn sikerült csak összeállnunk, ezért a felkészüléskor elmulasztottakat a bajnokság közben kell pótolnunk – magyarázta Major László, a KITE-Szeged mestere. – Az erőnléti meló miatt a Jászberény ellen kissé tompák voltunk, most csökkentettem az adagon, remélem, ezt a srácok győzelemmel „hálálják" meg. Amennyiben Szarvason mind a három pontot megszereznénk, majd utána Szegeden a Szabadkígyóst is legyőznénk, akár a harmadik helyre is felkapaszkodhatnánk.

A bajnokság eleji sikertelen széria után a HFC rátalált a helyes útra, a legutóbbi három meccsén 7 ponttal gazdagodott.

– Szabadkígyóson is szeretnénk folytatni a jó sorozatot – közölte Kandó Róbert, a vásárhelyi együttes edzője. – Tisztában vagyunk vele, hogy a pontért, pontokért nagyon sokat kell tennünk, azt sehol sem adják ingyen. Mondtam is a fiúknak, hiába csak 13. a Szabadkígyós, az minimum figyelmeztető, hogy a Tisza Volánt is legyőzte. Siposra eltiltás, Szűcsre pedig sérülés miatt nem számíthatok. Az viszont jó hír, hogy szerbiai légiósunknak, Bana Krasznicsnak megérkeztek a papírjai, bevetésre készen várja a meccset.

Várható kezdők

Tisza Volán SC: Dongó – Mészáros, Vida, Dargó, Grünvald – Mórocz, Vágó – Búzási, Huszárik, Beretka – Kazi vagy Völgyi.
KITE-Szeged: Belacan – Laczkó J., Kazán, Saulic, Keller – Balogh N.,Gellér, Brinszky, Varga I. – Horváth P. – Nomel.
HFC: Kovács K. – Bakos, Huszár, Mucsi, Marton – Kökény, Batik – Varga M., Rácz, Domonkos vagy Török – Bata.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megyei futballhírek

Tovább olvasom