Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 25°C Még több cikk.

Összeomlott az egri vár: 7-5-re győzött a Szeged Beton

Hatalmas csatában győzött a Szeged Beton együttese a bajnoki címvédő ZF-Eger ellen. Baksa és a szegedi védelem áttörhetetlen volt. Ezzel őrzi veretlenségét a tavalyi bajnoki bronzérmes Tisza-parti gárda.
Szeged Beton - ZF-Eger 7-5 (2-2, 1-1, 3-1, 1-1)

Vodafone férfi vízilabda OB I 4. forduló. Újszegedi sportuszoda, 600 néző. Vezette: Juhász György, Vojvoda István.

BETON:  Baksa – Juhász, Kiss Cs. 1, Hegedüs, Molnár T. 1, Török, Turzai. Csere: Juhász 1, Lehmann 1, Younger 2, Kunac, Bálint, Kayes, Somogyi 1. Edző: Vincze Balázs.

EGER:
 Szécsi – Naganuma, Biros 2, Hosnyánszky, Mezei, Varga II. Zs. 1, Bundschuh 2. Csere:  Lőrincz, Seman, Chilkó, Kovács G., Binder, Gerritse. Edző: Gerendás György.

Emberelőny: 7/3 ill. 7/2.

Ötméteres: 1/1 ill. 1/1.

Vincze Balázs: Minden összepasszolt ezen a meccsen, az első két bekapott gól után a védekezésünk szinte hibátlan lett, és a támadójátékunk is ekkor állt össze. Rettentően boldog vagyok, mert azt hiszem, megérdemelten vertük meg az Egert, fantasztikus ez a csapat. Amikor elfogadtam a Szeged ajánlatát, pont ilyen mérkőzésekről álmodtam.

4. negyed

8. perc:
Belül az utolsó percen, zúg a 'szép volt fiúk'! De még milyen szép! Még előnyben támadhatnak a vendégek. Kovács még betalál, de attól még hatarmas fegyvertény, amit elértek ma a srácok. 7-5.

7. perc: Biztosra megy a Szeged, már csak húzza az időt. Az Eger összeomlott.

6. perc: Baksa kivédi a hevesiek szemét, újabb vendég fór marad ki.

5. perc: Kayes gólját a bírók nem adják meg, nálunk is kontra. Lövésig nem jut el az Eger, megint miénk a labda. Időt kér Vincze Balázs.

4. perc: Somogyi távolról, de megint a kapufára pattan a labda. Mondjuk hárommal vezetünk, azért annyira most nem fájt ez. Kontra az Egernél, jöhetünk megint.

Vérbeli rangadó: Szeged Beton-Eger. Fotó: Frank Yvette (galéria)

3. perc: Younger jön lázba, ő is beveszi Szécsi kapuját. 7-4. Fórban se tud mit kezdeni a szegedi védelemmel az Eger, Mezei hagyja ki a ziccert.

2. perc: Megint remekül védekeztünk, majd Török emelkedik ki gatyáig úgy 8 méteren, de sajnos telibe lövi Szécsit. Ez tuti fájt. Attól még sajnos nem gól. Younger szerez labdát, kőkemény falat emelt a Beton.

1. perc: Rendhagyó módon Török hozza el a labdát, hatalmas tapsot kap. A közönség megállás nálkül szurkol a srácoknak. Az első támadásból viszont nem születik gól.

3. negyed (2-1)

8. perc: Nincs szerencsénk a kétméteres jelzővel, megint közbefújnak a bírók. Jó védekezés után még felhozzuk a labdát, de már vége a negyednek.

7. perc: Molnárnak is megvan a gólja, Kunac átadása után igazi ötkarikás bajnokként lő a kapuba. 6-3. Biros szépít gyorsan, kettőre jön vissza az Eger. 6-4.

5. perc: Molnár kapkodja el az előnyt, nagyon kár érte. Nagy iramot diktál az Eger, viszont Baksának képtelenek gólt lőni.

Vérbeli rangadó: Szeged Beton-Eger. Fotó: Frank Yvette (galéria)

4. perc: Baksa sokadik remek védése után a Betonnál a labda, Molnár gólját viszont nem adják meg a bírók.

3. perc: Kayes harcoja ki az újabb fórt, Lehmann gyorsan kettőre növeli az előnyt! Micsoda izgalmak! 5-3.

2. perc: Megint kimarad a szegedi fór, viszont újra labdát szerzünk.

1. perc: Naganuma szerzi meg a labdát, előnyben az Eger, de Bundschuh kihagyja a ziccert. Kiss Csaba viszont iszonyatos nagy gólt lő, újra vezetünk! 4-3.

Bebizonyította az első félidő, miért is neveztük rangadónak ezt a találkozót. A Szeged védekezése szinte tökéletes, akcióból mindössze egy ember tudta bevenni Baksa kapuját. Viszont támadásban fel kellene javulni, hiszen ilyen játékban simán benne van a hazai győzelem.


2. negyed (1-1)

8. perc:
Nem tud a védelmünkkel mit kezdeni az Eger, viszont a kapunál nem tudunk mit tenni. Somogyi hagyja ki a fórt. Bundschuh távolról, de Baksa hatalmasat véd. Vége a negyednek, viszont Kunacot kiállítják a bírók, így most nagyon fontos lesz megszerezni a labdát a ráúszásnál.

7. perc: Bálint adja át a szélre Molnárnak, aki most nem dobással, hanem ütéssel próbálkozik, de Szécsi addigra már ott volt a kapufánál.

6. Kunac bombája a félpályáig repül vissza, de a következő próbálkozásnál Turzai se szerencsésebb. Sorra maradnak ki a ziccerek.

5. perc: Sokra nem mentünk, mert labdát szerez az Eger. Viszont Baksa megint bravúrral hárít. Nem rajta múlik.

Vérbeli rangadó: Szeged Beton-Eger. Fotó: Frank Yvette (galéria)

4. perc: Baksa jön ki jól a kapuból, megint mi jöhetünk. Fiúk, kéne már egy-két igazi szegedi bomba. Kunac labdaszerzése után Somogyi indul meg, Szécsi ugyan kitolja, de marad nálunk a labda. Szerinte viszont nem ért hozzá. Még jó, hogy a bírók döntenek.

3. perc: A védekezésünk továbbra is kiváló, megint labdát szerzünk. Kunac a semmiből próbálkozik, Szécsit is meglepte, de kapufa. Megint.

2. perc: Az Eger se marad büntető nélkül, és gól nélkül sem, Biros egyenlít. 3-3. Török kanyarodik be a kapu elé, jön a beadás, de Szécsi nagyon éri a rövid sarkot. Kitolja a labdát.

1. perc: Naganuma most simán hozza el a labdát. Lehmann ugyan pazarul védekezik, de vissza adják a bírók a játékszert az Egernek. Hosnyánszky bomba, de elszáll a kapu felett. Ötméterest kap a Szeged, Juhász keze nagyon határozott. Vezetünk! 3-2.

A nézőtéren sok ismerős arc, a Rijeka olimpiai bajnok játékosa, a kézműtét után gyógyuló Varga Dániel is kilátogatott a mérkőzésre.

1. negyed (2-2)

8. perc:
Rossz beadás után az utolsó támadás a hevesieké, de remek szegedi védekezés után csak van időnk felhozni a labdát. Nem megyünk sokra, mert lövés előtt véget ér a negyed.

7. perc: Kovács a blokkba vágja a labdát, előnyben támadhat a Szeged. Támadunk is, Younger egyenlít! 2-2. Gerritse pattint el a kapu mellett, megint mi jöhetünk.

6. perc: Bálint is próbálkozik, neki se jön össze a gól. Újabb előnyt kap az Eger, de ennek most gyorsan vége, labdát szerzünk. Somogyi végre megtöri a gólcsendet, hatalmas gólt lő. 1-2.

5. perc: Nagyon nem megy, megint gyorsan véget ér a szegedi támadás. Legalább a védekezésünk jó, megint labdát szerzünk. Jó lenne most már elől is remekelni.

Vérbeli rangadó: Szeged Beton-Eger. Fotó: Frank Yvette (galéria)


4. perc: Megvan az első előny, de Török is a kapufát találja el. Kicsit lehetne már szerencsénk. Fórban az Eger, Bundschuh ismét, ez is bent. 0-2.

3. perc: Jól védekezünk, Turzai szerez labdát. Hegedüs centerben, jön is a labda, de a húzás a fölső kapufát éri. De kár érte. A közönség is hangosan felszólal.

2. perc: Az utolsó pillanatban Bundschuh ereszt el egy bombát... Vezet az Eger. 0-1.

1. perc: Naganumának szerencséje volt, a vendégek kezdhetik a találkozót. Kontra az Egernél, mi jöhetünk. Molnár távolról, de a kapufára érkezik a labda, erő se igazán volt már addigra benne.

17.50: 10 perccel a kezdés előtt változik az összeállítás, Varga Péter marad ki, és Kunac jön helyette.

17.35: A Szedeák meccs ellenére szép számmal érkeznek a nézők. Mondjuk nem semmi rangadó vár a kilátogatókra, hiszen a bajnoki címvédő csatázik a bajnoki elsőségre pályázó hazaiakkal. A Betonból Aljosa Kunac vállhúzódás miatt marad távol, az egrieknél Bátori Bence szemsérülése miatt nem bevethető.

Korábban

Ami kézilabdában Pick–Veszprém, az férfi vízilabdában Szeged Beton–Eger. Holnap 18 órakor a Vodafone OB I negyedik fordulójában Vincze Balázs együttese a bajnoki aranyérmes, a Gerendás György irányította Heves megyei alakulattal csatázik az újszegedi sportuszodában.

Érdekesség, hogy az Eger – már szombaton Szegedre érkezik a csapat – hét közben tért haza az USA-ból, ahol 10 napig edzőtáborozott, méghozzá Coral Springsben. Gerendás a szegedi Bajnokok Ligája-selejtezőn többször is feltűnt a lelátón, így élőben térképezte fel a Betont.

Aljosa Kunac nemcsak a maszkjával ijeszgetheti majd az egri csapatot. Fotó: Frank Yvette
Aljosa Kunac nemcsak a maszkjával ijeszgetheti majd az egri csapatot.
Fotó: Frank Yvette

A Tisza-parti együttesnek erőt adhat, hogy az idei szezonban még veretlen, sem a BL-ben, sem a magyar kupában, sem a magyar bajnokságban nem kapott még ki, 12 győzelmet és két döntetlent könyvelhettek el. Holnap délelőtt pedig kiderül, hogy a BL-ben kivel csatázik a Beton, Zágrábban sorsolnak majd.

A klub vezetői bíznak abban, hogy szépen megtelik az újszegedi sportuszoda. A nyugdíjasok és a 14 éven aluliak ingyen nézhetik meg a meccset, míg a belépőt (1000 forintba kerül) váltók tombolasorsoláson vehetnek részt a félidőben, amelynek a fődíja egy értékes telefon.

Olvasóink írták

 • 12. Tisza 2011. október 17. 13:00
  „Sajnos egyértelműen látszik a nekünk oly kedves sportág további nemzetközi leépülése.
  1 olasz és 1 spanyol csapat
  Az 1 német és 1 orosz pedig csak mutatóban vannak itt, mivel kiemelték őket, a selejtezőn nem biztos , hogy túljutottak volna.
  Lassan csak mi maradunk meg a délszlávok ( a görögök kérdés, hogy meddig).
  Kb , mint a tekében a közép-európaiak.
  Kár!”
 • 11. Lacimaci 2011. október 17. 01:08
  „Szep volt fiuk! Csak igy tovabb!”
 • 10. jtozso 2011. október 16. 22:44
  „Larsson!
  A kommenteket olvasva úgy látom senki nem akarja veled megszerettetni a focit.
  Egyébként mindenkinek magánügye,hogy melyik sportágat szereti.
  Hajrá Vízilabda,Kézilabda és Foci.Gratula a pólósoknak.”
 • 9. jtozso 2011. október 16. 22:35
  „Helyesen az eredmény 7-5(2-2,1-1,3-1,1-1.)”
 • 8. Larsson 2011. október 16. 20:19
  „Gratula!!!

  (A kézi mellett a szegedi vízilabdát is imádom, de a hülye helyi focit soha nem fogják velem megszerettetni, a magyar focit el kellene felejteni!!!)”
 • 7. Zotya100 2011. október 16. 19:15
  „Szép eredmény, gratula a fiúknak, Baksa Lacinak külön! Egy zseni!!!!!”
 • 6. Zotya100 2011. október 16. 19:12
  „A vége előtt 20 mp-cel 7:5 ide!
  Ez igen!”
 • 5. W666W 2011. október 16. 19:09
  „Nagyon Remélem a Bírók korrektek lesznek és a srácok meg kinírkák a végéig HAJRÁ SZEGED”
 • 4. W666W 2011. október 16. 19:07
  „Ugye senki sem csodálkozik azok után amikor ais a szöv kapitány kiakadt a legutobbi világversenyen a Bírókra és a vezetöségre ????
  NEVETSÉGES az Egész Úgy ahogy van...”
 • 3. Elendur 2011. október 16. 19:00
  „3. negyed akkor most 3:1, vagy 2:1?”
 • 2. studyfy 2011. október 16. 17:22
  „Az irányított sorsolás nem ismerős a LEN vezetőinek?”
 • 1. falusi01 2011. október 16. 13:45
  „Legalább anyagilag nem megterhelő!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csongrád megyei foci: a vasárnapi eredmények

A HFC nyerte a Tisza Volán elleni megyei rangadót az NB III-ban. Eredmények. Tovább olvasom