Délmagyar logó

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 13°C | 23°C Még több cikk.

Osztályváltás két nap alatt

Csongrád megye - Nem sok ideje volt felkészülni az osztályváltásra az UTC és a Mártély labdarúgócsapatának: miután csütörtökön kiderült, hogy a Kiszombor visszalép
a szerepléstől, mindkét együttes osztályt ugrott, előbbi a megyeegyben, utóbbi a megyekettőben indulhat a ma rajtoló szezonban.
– Csütörtökön reggel kellett volna kiváltani a játékengedélyt, ez kétszázezer forintba kerül. A jelenlegi, igencsak megfogyatkozott létszám mellett ezt nem vállaltam. Sajnálatosnak tartom, hogy a megye első osztályában is a pénz dominál. Többen jöttek volna játszani hozzánk, de nem tudtuk megfizetni őket. A játékosaink pedig egyszerűen elfogytak – nyilatkozta a delmagyar.hu-nak Szirbik Imre, a megyeegyes Kiszombor labdarúgócsapatának elnöke. A kiszomboriak visszalépése átalakította a megyeegy és a megyekettő 16-os mezőnyét, előbbihez – miután a Balástya nem vállalta a szereplést – a tavaly kieső UTC, utóbbihoz pedig a megyehárom harmadikja, a Rosmarin Kft. Mártély csatlakozott.

Kell a frissesség. Az UTC a megyeegyben indul. Fotó: Schmidt Andrea
Kell a frissesség. Az UTC a megyeegyben indul. Fotó: Schmidt Andrea


Hétvégi program

A hétvégi műsor, megyeegy, 1. forduló, szombat, 17.30:
Algyő–Csanádpalota, UTC–HFC II., Mindszent–Nagymágocs, 19: FK 1899 Szeged–Csongrád-Turbó. Vasárnap, 17.30: Ásotthalom–Röszke, Bordány–SZVSE, Kistelek–Tápé, Sándorfalva–Kiskundorozsma.

Megyekettő, 1. forduló, szombat, 17.30: Mártély–Szentesi Kinizsi, Fábiánsebestyén–Balástya, Zsombó–Gyálarét, Tiszasziget–Szőreg. Vasárnap, 17.30: Csanytelek–Üllés. Hétfő, 17.30: Székkutas–Tömörkény.

– Amikor jelezték, hogy elindulhatunk a megyeegyben, kis gondolkodási időt kértünk, de mivel mindenki pozitívan állt a dologhoz, egyből igent mondtunk. Egy osztállyal lejjebb feljutási célokkal vágtunk volna neki a bajnokságnak, ez most úgy módosult, hogy szeretnénk kiharcolni a biztos bennmaradást, egy sokkal nyugodtabb szezon végén, mint a tavalyi volt – fogalmazott Pálfi Zoltán, az UTC edzője.

– A célunk a bajnoki cím, a minimális elvárás a bennmaradás – fogalmazott viccesen Hajdú László, a Mártély ügyintézője, miközben tegnap az igazolásokat intézte. – Ifjúsági csapatot amúgy is indítottunk volna, most a megyehárom helyett ők is a megyekettőben bizonyíthatnak. Készültünk a lehetőségre, arra, hogy esetleg felkérnek minket az indulásra, így nem jelent majd gondot a megyekettes szereplés – tette hozzá.

Mindkét csapat ma 17.30-kor kezdi meg a 2012–2013-as idényt, az UTC a HFC II-t, a Mártély a Szentesi Kinizsit fogadja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két arany, egy ezüst, két bronz a szegedi mérleg a kajak-kenu ob-n

Két arany-, egy ezüst- és két bronzéremmel zárta a szolnoki a kajakos, kenus országos bajnokság első napját az EDF DÉMÁSZ-Szeged. Tovább olvasom