Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 24°C Még több cikk.

Öt egyesülettel kötöttek kiemelt támogatási szerződést

Szegeden, a városháza dísztermében tegnap délben ünnepélyes keretek között írták alá a szegedi élcsapatok (Pick Szeged – férfi kézilabda, Démász-Szeged VE – kajak-kenu, Szeged Beton VE – férfi vízilabda, Szeviép-Szeged – női kosárlabda, GabonaTransz-Szegedi TE – férfi teke) önkormányzati támogatásáról szóló szerződéseket, melyek három évig, 2011. június 30-áig szólnak.
Világklasszisok, kiemelkedő tudású sportolók, edzők, sportvezetők voltak hivatalosak tegnap délben a szegedi városháza dísztermébe. Jelentős esemény szem- és fültanúi lehettek: a nem csekély önkormányzati támogatásról szóló szerződések ünnepi és ünnepélyes keretek közé szorított aláírására került sor.

Szeged városa csak azokat az egyesületeket támogatja kiemelt módon, amelyek megfelelő, stabil szponzori háttérrel rendelkeznek, és jelentős sportsikereket érnek el. Ezeket a kritériumokat figyelembe véve a várostól 2011. június 30-áig a következők részesültek kiemelt támogatásban: a Tisza Volán SC hivatásos kézilabda-szakosztálya (Pick Szeged) 60 millió, a Szegedi Vízisport Egyesület (Démász-Szegedi VE) 30 millió, a Szegedi Vízilabda Egylet (Szeged Beton VE) és a Szeviép-Szeged Kosárlabda Sport Kft. (Szeviép-Szeged) 25-25 millió forintot, valamint a Szegedi Tekézők Egyesülete (GabonaTransz-Szegedi TE) 9 millió forintot kap. Az összegeket három éven keresztül minden esztendőben megkapják az egyesületek, és a mindenkori infláció követésével emelkednek. Pluszban még az eredményességi támogatásra is félre van téve évi 30 millió forint.

Öt egyesülettel kötöttek kiemelt támogatási szerződést

A támogatási szerződéseket Botka László polgármester szignózta a kiemelt klubok vezetőivel. Miután erre sor került, megkérdeztük az aláíróktól, elégedettek-e az összeggel?

Lele Ambrus, a Pick Szeged ügyvezető elnöke: – Természetesen boldogsággal tölt el, hogy a város vezetése is – akárcsak a főszponzorunk, a Szeviép Zrt. és a névadó szponzor, a Pick Zrt. – szívén viseli csapatunk sorsát. Az önkormányzattól kapott összeg nyugalmat és stabilitást nyújt.

Petrovics Kálmán, a Démász-Szegedi VE igazgatója: – Az ember mindig többet szeretne, de nem szabad telhetetlennek lenni. Köszönet a támogatásért. Azért is nagyon fontos, hogy ehhez az összeghez jutunk három éven keresztül, mert így lényegesen tervezhetőbb az újabb olimpiai ciklusunk. Mert nem titok, Londonban is szeretnénk aranyat, aranyakat nyerni.

Körtvélyessy Péter, a Szeged Beton VE elnöke: – Öröm, hogy tavaly óta növekedett az összeg, ami két dolog miatt is rendkívül pozitív: egyrészt ösztönző, mert azt nem szabad elfelejteni, hogy a pólóbajnokság évről évre erősebb, hihetetlenül nehéz felkapaszkodni a dobogóra, másrészt a főszponzorunk, a Hídépítő Zrt. mellett biztonságot nyújt a zavartalan működéshez.

Domokos Mihály, a Szeviép-Szeged ügyvezető elnöke: – Persze, hogy öröm kiemelt támogatásban részesülni, így kiszámítható, tervezhető az elkövetkező három esztendőnk működése. A másik főszponzorunk, a Szeviép Zrt. és a város anyagi segítségével megőrizhetjük élcsapat státusunkat, és talán közelebb férkőzhetünk a Sopronhoz és a Pécshez.

Karsai Ferenc, a GabonaTransz-Szegedi TE elnöke: – Elégedett vagyok, ugyanis az elmúlt évihez képest a sporttámogatás és az eredményességi juttatás is emelkedett. Kis költségvetésű egyesület vagyunk, ezzel az összeggel biztossá vált az elkövetkező három évünk zavartalan működése.

Jól döntött a város

Szentgyörgyi Pál, Szeged város sportért felelős alpolgármestere kimondottan jó ötletnek tartotta a négy évvel ezelőtti újítást: „Az athéni olimpia után változtattunk, a korábbi egy év helyett a kiemelt támogatásban részesülő egyesületekkel hároméves szerződést kötöttünk. Úgy érzem, az elért eredmények is azt mutatják, jól döntöttünk".

A sportbizottság elnöke, Kohári Nándor is messzemenően helyesli a legjobbak kiemelt támogatását: „A kiemelt támogatásban részesülők maximálisan meghálálták, éltek és nem visszaéltek a város anyagi segítségnyújtásával. Ezzel az összeggel a szegedi élsport tervezhető, kiszámítható. A sportpolitika következő nagy feladata: megoldást találni az utánpótlás-nevelés fejlesztésére".

Olvasóink írták

 • 16. Röplabda 2008. szeptember 15. 23:26
  „Kajak-kenu: teljesen rendben van! Férfi vízilabda: rendben, magyarázható... Férfi kézilabda: több százmilliós költségvetés, magánkézben lévő gazdasági társaság, hogyan kerülnek oda az állami forintok?? Női kosárlabda: az mi? Kit érdekel? Férfi teke: vérlázító, felháborító! Férfi röplabda: néhány éve többször bajnok és Magyar Kupa-győztes volt a csapat, egy KIS segítséggel megint a legjobbak lehetnének! Nem csak arról van szó, hogy nem segítik, de hátráltatják, ölik ezt a gyönyörű sportágat Szegeden! Ocsmány emberek! Bravó!”
 • 15. teszemveszem 2008. szeptember 15. 15:42
  „Te Kacsa... Azért mert te úszó vagy, még ne kérj támogatást!
  Lehet hogy a foci sehol nincs de még mindig a legnépszerűbb sport...”
 • 14. HAJRÁ SZEGEDI FOCI 2008. szeptember 13. 07:13
  „.”
 • 13. kiskacsa 2008. szeptember 12. 21:08
  „foci?mért mindig a foci?hol van a magyar foci?sehol...
  inkáb az olyan sportágakat kéne támogatni amiben van esélyünk,eredményünk....pl.Úszás,atlétika.
  ezek mért nem kapnak több támogatást?”
 • 12. SZEDEÁK 2008. szeptember 12. 19:58
  „HOL A SZEDEÁK, HOL A SZEDEÁK???”
 • 11. tompa 2008. szeptember 12. 18:13
  „Minél több sportág kap pénzt, annál értelmetlenebb az osztogatás, hiszen egyre aprózódnak az összegek, így egyre kevésbé tudnak érzehető támogatást nyújtani az adott klubnak.

  A hiányolt focival pedig az a gond, hogy ha egy város elkezdi komolyan támogatni, akkor a legtöbb sportág idővel kihal mellőle, vagy legfeljebb vegetálni fog, mert elszívja, felszívja előlük a lehetőségeket.

  Ráadásul még a foci sem lesz jó - hiszen seholsem jó Magyarországon - , így a végeredmény egy "luxus"áron fenntartott - jó eséllyel többségében harmadrangú külföldiekkel felálló - csapat lesz, amelyet hétvégenként "megköpködnek" a nézők, hiszen hétközben megnézték a tévében a soros BL-meccset, vasárnap meg a soros angol rangadót.”
 • 10. Kahibbo 2008. szeptember 12. 15:47
  „Focit! Focciiiittt!!!”
 • 9. FOCI 2008. szeptember 12. 14:12
  „A pénzelosztás továbbra is kézivezérlésü,a most kiemeltekkel,és támogatásukkal nekem semmi bajom,megérdemlik.azt azért tudni kell ,hogy köréjük kétszeres védőhálót vont a város,egyrészt kiemelten támogatja őket,másrészt mindent megtesz más fejlődőképes sportágak ellen/férfi röp ,illetve kosárlabda,atlétika,birkózás,rögbi,labdarúgás.....
  HAJRÁ SZEGED,HAJRÁ SZEGEDI LABDARÚGÁS”
 • 8. no comment 2008. szeptember 12. 12:11
  „teljesen egyetértek rugbyfannal. Egy egyre népszerűbb "feljövőben" levő sportnak pedig milyen jót tenne egy kis városi hátszél.

  a Foci is örök talány marad számomra.”
 • 7. rugbyfan 2008. szeptember 12. 11:57
  „...és a szegedi rögbisekkel mi lesz?

  Több fiatal tehetséges játékos játszik a junior válogatottban...

  ..ráadásul egyre többen vannak (kadét, junior korosztályban)  ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????”
 • 6. palermo 2008. szeptember 12. 11:35
  „azért légyszi ne hasonlitsuk össze a golyo guringatokat a focival!”
 • 5. utc 2008. szeptember 12. 11:11
  „Bocs, palermo, de a jelenlegi Volán évi 10 milliós költségvetése szinte kizárólag a Várostól van, ez még mindig van annyi, mint a tekézőké...Nagyobb gond a létesítmény kérdése, ezt szintén a városnak kellene megoldania...
  Azért megkérdezném, hogy önmagára nagyon büszke, nemzetközi színvonalat jelentő, a megye legnépszerűbb csapata címmel felruházott, 100%-ig profi csapatnak miért is kell közpénzből több 10 milliós támogatás?”
 • 4. palermo 2008. szeptember 12. 10:40
  „a focira persze egy fillért sem!elvégre az a legnépszerübb sportág!”
 • 3. ejha 2008. szeptember 12. 10:15
  „Ebből is látszik, hogy a városban a siker a lényeg, nem az, hogy a polgárai jól szórakozzonak hétvégente!!!

  Teke, női kosár... haszontalan sport, meccsenként 100-150 néző!

  Botrányos, sebaj, bukni fognak!”
 • 2. no comment 2008. szeptember 12. 09:50
  „Szélpál, te zseni, tudod mi a különbség az "egyesület" (lásd cím) és a "Sport Kft." között??? gondolom, nem, mert célegyenesek vannak a dózsás agyadban.

  Amúgy felháborító az egész, hogy adófizetők pénze gazdasági vállalkozásokba áramlanak. Persze eredményesség, persze...

  Amgy miért is nem női kézilabda? miért is nem atlétika? miért is nem férfi futball?”
 • 1. FOCI 2008. szeptember 12. 06:47
  „EGY- KÉT SPORTÁGNAK MÉG OTT LETT VOLNA A HELYE,EGY-KÉT VEZETŐNEK MÁR RÉG NEM.

  HAJRÁ SZEGED”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szekszárdon a Szeviép

Péntektől vasárnapig a szekszárdi Sió-kupán szerepel a Szeviép-Szeged női kosárlabdacsapata. Donkó… Tovább olvasom