Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 22°C Még több cikk.

Ovikori, a nagy kedvenc

Szeged - Sorozatunkban Csongrád megyei utánpótlás-egyesületeket, -csapatokat mutatunk be. A Szegedi Tornádó Team edzői már óvodáskorban elkezdik az oktatást. Garzó Erika edzővel beszélgettünk a legkisebbekről, a tréningekről.
Görkori. Réges-régen kétsoros korival, kétszer négy keréken gurult az ember. Ilyen jutott nekünk, ma meg szuperebbnél szuperebb „járgányok" állnak a felnőttek és a gyerekek rendelkezésére. Úgy száguldoznak vele, és veszik be a lehetetlen kanyart, hogy csak ámulunk. Már a kicsik is ilyen ügyesek. Hihetetlen dolgokra képesek az ovisok. Ez sem véletlen, hiszen a Szegedi Tornádó Team két edzője, Garzó Erika és Kéri Ferenc 12 éve foglalkozik a legkisebbekkel.

– Nagyon szeretjük a munkánkat, Szegeden jelenleg 10-12 oviban tartunk heti egy alkalommal edzést. Volt olyan év, amikor 15 intézményben oktattunk, általában mindenhonnan 30 gyerek jár a foglalkozásokra. Akad olyan óvoda, ahol már középsőben is van edzés, és van olyan, ahol csak nagycsoportban. A Boros utcai ovi a legaktívabb, volt olyan év, amikor 50 gyerek jelentkezett – kezdte a beszélgetést Garzó Erika edző.

Népes csapat: a Boros utcai ovisok a legaktívabbak. Fotó: Karnok Csaba
Népes csapat: a Boros utcai ovisok a legaktívabbak.
Fotó: Karnok Csaba

Mindig fontos dolog, hogy mennyi gyerek marad meg a sportágnak, mennyien jelentkeznek már iskolásként edzésre. – Azért nagy a lemorzsolódás, hiszen sokan más sportágat választanak, de szerencsére többen megmaradnak nekünk. Gardi Dominika (Batthyány ovi), Kopálovics Nóri (Kipp-Kopp), Monostori Eszter (Gyertyános), Sajgó Anna és Molnár Gabi (Boros utcai óvoda), Szögi Tamás (Pick), Erdős Dávid (Mars téri ovi), Hülber Dani és Sántha Blanka magánóvodából került hozzánk, és azóta a klub eredményes sportolója.

Minden évben nagy sikerrel rendezi meg a szegedi egyesület a Kengurul görkoris váltóversenyét. Idén már 11. alkalommal csatáznak egymással a legkisebbek. – Ez egy verseny valójában, azonban mindenki azonos elbírálásban részesül, nem hirdetünk végső győztest. 200 gyerek tölti meg az Etelka sori tornacsarnokot, hihetetlen hangulatban zajlik a viadal, ami főként a remek munkát végző óvó néniknek köszönhető, akik mindenben partnerek. Kéri Ferenccel lehetünk bármennyire fáradtak, nem vitás, a legkisebbekkel való foglalkozás jelenti a legnagyobb élményt – fejezte be a beszélgetést Garzó Erika.

Olvasóink írták

 • 4. GondaIstván 2013. március 02. 21:53
  „Gratulálok a Szegedi Tornádó Team-nek és a két edzőnek nagyszerű munkájukhoz. Hajrá görkorisok!”
 • 3. rózsakert 2013. március 02. 15:32
  „2.Ganxta 2013.03.02. 00:35
  nem semmi.....ezt az összes utánpótlásos sportágra el lehet mondani....nyugta,,,,,,,,az mi....”
 • 2. Ganxta 2013. március 02. 00:35
  „Igen ez fantasztikus. Meg az a mennyiségű pénz is amit számla nélkül beszednek a szülőktől "hozzájárulás címén. Kíváncsi vagyok, hogy az ilyen különórás pénzeket a NAV mikor ellenőrzi. Ha már zumbázni eljárnak...”
 • 1. howatowabb 2013. március 01. 21:18
  „Mi is jártunk anno. Akkor az ovinkban nem volt annyira jó, mint külön, délután, egy suliban, vagy pályán. Kötetlen volt, és ott láthattuk szülők, miket csinálnak. A hangulat is jó volt. No és a Skate Night esték!! Hiányoznak.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Többségben az utazók

Teljes nagyüzem lesz a hétvégén a kézilabda második és harmadik vonalában, így aztán a Csongrád megyei csapatokra is várnak a feladatok. Tovább olvasom