Délmagyar logó

2017. 04. 29. szombat - Péter 7°C | 22°C Még több cikk.

Parádé az első sikerért

A férfi kosárlabda NB I A csoportjában megszerezte első győzelmét a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli, amely a Dombóvárt verte meg.
Fotó: Tésik Attila
A Kecskemét után a Dombóvár is öt idegenlégióssal kezdett – mégis a verhető kategóriába sorolták a Hódtói sportcsarnokban az egykori hódmezővásárhelyi játékos, Kis Attila vezette vendégeket. Hadzija előbb egy kissráccal pacsizott, majd a labdával, az eredmény 3–0. Aztán elhúzott a Dombóvár, 9–14. Ám a hazai közönség olyan parádét láthatott, amelyre régen várt: a Bodrogi Bau 23–19-re fordított. Jött is a vendégek időkérése, de ez sem segített. Sőt Gémes egészpályás passzából Nyilas kosarat szerzett, 29–20.

A parádé a második negyedben is folytatódott. Bár a Tolna megyeiek 31–29-re felkapaszkodtak, Freeman a 14. percben Tömösvárinak adott sapkája jel volt. A vásárhelyiek Gémes, Kováts, Drahos és Freeman révén 43–30-ra elhúztak. Az amerikai játékos zsákolásánál Drahos oda sem nézett, már emelte a kezeit. Biztos volt benne, hogy nem hibázik a társ. A tízpontos hazai vezetés állandósult, a nagyszünetre még eggyel nőtt is, 51–40.

Egy kis kapkodás, egy kis vita – ami a kosárlabdával együtt jár. Ez vezette be a harmadik tíz percet. Két másodperce volt egy oldalbedobásnál a Vásárhelynek, hogy befejezze a támadást, Freeman révén ez sikerült is, 58–45. Három újabb duplával már tizenkilenc volt közte, tombolt a hazai közönség! Hartvich az időkérésnél technikait
Eric, a pontgyáros

Egész jól áll Freeman a magyarral. Legalábbis már ezen a nyelven is felelősségre vonja a bírót. Ám Ericet a pontjaiért szeretik: ezen a meccsen is összeügyeskedett 27-et, valamint 19 lepattanót, és így 48 IBM-pontot.  
kapott, a törölközőt a földhöz vágta, majd Kis is így tett a mágneses táblával, miután leszidta és lecserélte játékosát – nagy volt a baj a Dombóvárnál. A Bodrogi Baunál viszont nem, a zárónegyed előtt érett az első hazai siker, 71–55.

Három perc alatt csak két pontot ért el a Vásárhely, fel is jöttek a vendégek 73–63-ra.

Böszörményi ziccere kellett, mint egy falat kenyér. Drahos révén újra megnyugtató lett a Kosársuli előnye, 78–63. Kukielkáról szólt a 36. perc: labdát szerzett, lepattanót szedett, büntetőt dobott, blokkolt, mégsem csökkent a hazai előny, 83–70. Jött az egészpályás letámadás, majd Freeman kérdése a bírókhoz magyarul: – Éz ném fault? Forrósodott a hangulat, a 38. percben: 88–79. Érkezett Deák is a triplák reményében – későn. Megvan az első vásárhelyi siker, szétrobbant a Hódtói: 100–85! A közönség tombolt, ünnepelt.

Minden kezdet nehéz, de remélhetőleg az elsőt követi a második, harmadik, a negyedik... És a Bodrogi Bau-Vásárhelyi Kosársuli eléri hőn áhított célját, megőrzi A csoportos tagságát.
Czuprák László: – Magunknak tettük nehézzé, de megvan az első győzelem...

Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli-Dombóvár 100–85
Hódmezővásárhely, Hódtói sportcsarnok, 800 néző. Vezette: Kóthay, Pozsonyi, Gál.
Vásárhely: DRAHOS 11/6, NYILAS 13, HADZIJA 27/6, FREEMAN 27, GÉMES 18/3. Csere: Kováts 2, Utasi, Jarosevits, Böszörményi 2. Edző: Czuprák László.
Dombóvár: FORBES 20/6, THOMAS 24/9, Kukielka 12, Metelski 6, Beckles 10/3. Csere: Hartvich 2, Balogh 5/3, Tömösvári 6, Deák. Edző: Kis Attila.


Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Edzőtábor edzőtábor hátán

Kéthetes dunavarsányi edzőtábor után ismét Szegeden, Czeglédi Gábor csapatával edz a nyári szegedi… Tovább olvasom