Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Pick Szeged: az egység sokat érhet

Szombaton 13 órakor a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata a bajnoki címvédő MKB-MVM Veszprém otthonában vív rangadót az NB I-ben. Juan Carlos Pastor együttese több sebből vérzik, Parrondo, Blazevic és a Csurgón kéztörést szenvedő Vranjes nem léphet pályára. A remek formában lévő Balogh Zsolt játéka is kérdéses.
Egy vereség sohasem jön jókor. A Pick Szeged Csurgón, az mk-negyeddöntő első mérkőzésén 25–24-re kikapott, így egygólos hátrányba került a március 19-i szegedi visszavágóra. A vereség legfájóbb pontja azonban az, hogy Vladimir Vranjes, a Pick bosnyák válogatott beállósa sajkacsonttörést szenvedett, így 6-8 hétre harcképtelenné vált. Vranjest Pordán lökte fel hátulról, és esett rá a kezére.

Ez azt jelenti, hogy szombaton az MKB-MVM Veszprém elleni idegenbeli rangadón (kezdés: 13 óra) a vállműtéte után lábadozó Roberto Parrondo, a combizomhúzódással lassan gyógyuló Alen Blazevic mellett ő sem léphet pályára. Balogh Zsolt szereplése is kérdéses, a jobbátlövőt még Eperjesen intéztek el, rúgták fel úgy, hogy megsérült a térde.

Ilyés Ferenc igazi vezére lehet a csapatnak. Fotó: Schmidt Andrea
Ilyés Ferenc igazi vezére lehet a csapatnak. Fotó: Schmidt Andrea

A szurkoló hangja

Éva:
Fiúk! Nekem mindegy, mi lesz a vége, csak azt lássam, hogy kitettétek a lelketeket, szíveteket, és emelt fővel távoztok a pályáról! Amikor játszotok, dübörög bennem az adrenalin, és a végén a gyomrom körüli remegés leírhatatlan. Sokan így lehetünk ezzel, ezt ti okozzátok! Én bízom bennetek mindenkor, mindenhol!
Dezső: – Megfogadtam, hogy addig járok a veszprémi arénába, amíg a szegedi tábor öröme le nem győzi a veszprémit. Azt szerda óta már tudjuk, hogy minden sorozat megszakad egyszer, épp ezért az arénás sikertelenségnek is vége kell, hogy legyen. Miért ne most írjunk történelmet, amikor 250 szegedi lesz a lelátón és 16 kék mezes gladiátor a pályán?! Hajrá, Szeged, hajrá, Pick!
Béla: – Fiúk, csak nyugodtan! Zárjatok ki minden külső körülményt, keményen védekezzetek, és próbáljátok lassítani a játékot, kizökkenteni a veszprémieket a saját ritmusukból! Ne feledjétek, nekünk a döntetlen is jó!
Ákos: – Kedves csapat, sok sikert, erőt és hitet, hogy meg tudjátok csinálni! Játsszatok tiszta szívből és hatalmas hittel! Mi mellettetek leszünk! „Álmodtam egy világot magamnak, itt állok a kapui előtt. Adj erőt, hogy be tudjak lépni, van hitem a magas falak előtt."
Anikó: – Sokan megkérdezik, hogyan tudok a csapattal kapcsolatban mindig pozitív lenni. Egy kérdésem van ilyenkor: miért, lehet az ember másképpen szurkoló? Én most is teljes szívvel és maximális hittel bízom a csapatomban! Hajrá, fiúk! Meglesz az, ha ti is úgy akarjátok, mint mi!
Etus: – Az unokám jó testnevelő tanárának köszönhetően egyre ügyesebben játszik. Lány ugyan, de példaképként néz rátok! Sok sikert!
John: – Hajrá, srácok, csak a Pick Szeged! Már várom az örömteli pacsizást veletek a győztes meccs után!
Melinda: – Fiúk, tudjuk, hogy mire vagytok képesek, és ti is jól tudjátok, hogy ha csapatként küzdötök, senki nem állhat az utatokba! Dániából is szurkolunk nektek!

Erre mondják: kórház a város szélén. Nincs irigylésre méltó helyzetben Juan Carlos Pastor vezetőedző és segítője, Marko Krivokapics. Foghíjas kerettel kell felvennie a harcot a bakonyiak ellen, akik kettőzött erővel készülnek a visszavágásra az őszi szegedi vereségért (24–23).

Nagy Lászlót és Chema Rodriquezt pihentették, nem játszatták az elmúlt időszakban, nyilván most számukra a derbi, a világ második legnagyobb rangadója presztízskérdés.

Ebben a helyzetben azoknak a játékosoknak kell még jobb és precízebb játékkal előrukkolniuk, akik a keretet alkotják. A Veszprém sincs jó passzban, kikapott a BL-ben Ukrajnában, a Pickhez hasonlóan sokáig szenvedett Csurgón, így messze van a címvédő a csúcsformától.

Miben bízhat a Pick? Az egységben, Pastor mester felkészítésében és abban a 250 (!) szegedi drukkerben, akik elkísérik a csapatot. Ilyen még sohasem fordult elő, hogy ennyi kékbe öltözött szegedi ember ott legyen a lelátón.

Igaz, minden bizonnyal a megszokott hazai fanatikus tábor is megtölti az Veszprém Arénát, így a hangulatra nem lehet panasz. A meccset a Kékes testvérek vezetik. Bízunk benne, hogy nem engedik a brutalitást, büntetik a szándékos ütéseket, a túlzott keménységet, ami azért hazai pályán jellemző az MKB-ra.

A két hazai lövőt, Momir Ilicset és Nagy Lászlót a világ legjobbjai között tartják számon, Mirko Alilovic kapus is képes lehúzni a rolót, Renato Sulicot pedig már jól ismeri minden szegedi: egy ilyen meccsen extázisban játszik, nem ismer elveszett labdát.

Mi kell a szegedi oldalon? Mikler vagy Tatai kapja el a fonalat, Mindegía játsszon úgy, ahogy Csurgón, Ancsin térjen vissza a helyes útra, oda, ahogy éppen Szegeden a Veszprém ellen játszott. Zubaitól nem kell kérni semmit, ő tudja, mi a dolga, a két Jonasnak, Larholmnak és Källmannak elő kell vennie azt a nagy rutint, amivel rendelkeznek, Prcének úgy kell teljesítenie, mint amit eddig mutatott, Vadkertinek szemtelenül és hasznosan kell kézilabdáznia, míg Laszicának és Gidainak nem szabad „bekakilnia", Ilyésnek pedig igazi vezérnek kell lennie abban a környezetben, ahol biztos, hogy nem fogadják barátságosan. A fiataloknak pedig, ha beszállnak, a Pick-mezhez méltóan kell küzdeniük.

Ha ez mind megvalósul, akkor tisztes eredményt érhet el a patinás szegedi csapat. Mert azért tegyük a szívünkre a kezünket, a sérültek hiánya miatt esélyesebb a Veszprém. De a sportban nincs ha: itt küzdeni, hajtani kell!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Futottak, de még mennyien!

Nagy siker volt a Délmagyarország és a Szeged VE férfi vízilabdacsapata Fuss egy kört a szegedi pólócsapattal akciója. Tovább olvasom