Délmagyar logó

2017. 04. 30. vasárnap - Katalin, Kitti 5°C | 16°C Még több cikk.

Pick Szeged: K. O. a Veszprém ellen

Súlyos, 13 gólos (33–20) vereséget szenvedett a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata a Budapest Bank kézilabdaliga döntőjében hazai pályán a címvédő MKB Veszprémtől.
Pick Szeged–MKB Veszprém 20–33 (9–15)
Budapest Bank férfi kézilabdaliga, döntő, újszegedi sportcsarnok, 3500 néző. Vezette: Dobrovits, Tájok.
Pick Szeged: Tatai – Stranovsky 1, Butenko 1, Herbert, Beocsanin 1, Zubai 1, Törő 5/2. Csere: Tatai, Tóth M. (kapus), Lékai 4, Bajorhegyi 3, Baláz 1, Grünfelder 1, Nagy N. 2, Kupcsik. Vezetőedző: Skaliczki László.
MKB Veszprém: PERICS – Iváncsik T. 3, VUJIN 7/3, Császár 1, Sulic 1, Terzic 3, IVÁNCSIK G. 7. Csere: Laluska, Lusnyikov 1, Eklemovics 1, VILOVSZKI 4, Gulyás 5. Vezetőedző: Mocsai Lajos.
Hétméteres:
5/2, ill. 4/3.
Kiállítás:
2, ill. 10 perc.
A három győzelemig tartó párharc állása: 2:0 a Veszprém javára.

Ez megrendítő volt. Tizenhárom góllal nyert az MKB Veszprém a tartalékos – Katzirz, Vadkerti, Sulc sérülés miatt nem játszott – Pick Szeged ellen. Húsz percig volt méltó a küzdelem a bajnoki döntőhöz. Érdekes, eddig játszott a vendégek rettegett és Szegeden nem túl nagy népszerűségnek örvendő horvát légiósa, Renato Sulic. A Veszprém légiósa ekkor második kiállítását szedte össze, Mocsai mester pedig Vilovszkira cserélte. Az addig ezer fokon harcoló Szeged pedig kipukkadt.

Tizenhárom góllal verte az MKB Veszprém a Pick Szegedet. Fotó: Schmidt Andrea
Tizenhárom góllal verte az MKB Veszprém a Pick Szegedet.
Fotó: Schmidt Andrea

Pedig a népes publikum értékelte a Pick teljesítményét, azt, hogy a jóformán ificserékkel felálló Skaliczki-legények küzdöttek, harcoltak. Húsz perc után azonban rá sem lehetett ismerni a Tisza-partiakra. A Perics-fóbiában szenvedő szegediek pedig – az azért érdekes, hogy a sérült Fazekas a két meccsen egyetlen percet sem kapott, Liszkai pedig kettőből kettő statisztikával rendelkezik, mármint a lelátón való szurkolás tekintetében – feladták a harcot. Lékai akart, Zubai küzdött, az injekcióval játszó Bajorhegyi is kapart, de ez kevés volt. Baláz, Stranovsky és Butenko hatalmas betli volt, Beocsanin még nincs teljesen rendben, a tinik, Grünfelder, Kupcsik, Nagy, Tóth még csak most szokják a légkört, így komoly terhet nem lehet rájuk rakni. Ez a keret pedig – valljuk meg őszintén – így, foghíjasan: ennyire képes.

A drukkerek nem is ezt kérik számom a kedvencektől, mert valójában ők is reálisan látták a helyzetet, hogy a Picknek esélye sincs a Veszprém ellen. A szurkolókat viszont nem lehet becsapni – vasárnap is megtöltötték a csarnokot –, mert akkor elfordulnak a csapattól. Ők azt is értékelik, ha teljes szívvel harcolnak a kedvencek, a lézengő, a mezüket pályára küldő kézilabdásokat viszont nem.

Húsz percig bírtuk: Pick Szeged-MKB Veszprém 20-33

Igaz, azt már jelezte a Pick Szeged Kézilabda Zrt. igazgatója, Mezei Richárd is, hogy a langyos vizet kedvelő kézilabdásokra nincs szükség. Hogy kik alkotják a következő szezonban a Szeged keretét, az a május 22-i (vasárnap) veszprémi harmadik meccsig minden bizonnyal kiderül. Lesznek távozók és érkezők. A gyengék, a nem a Szegedbe valók biztos, hogy mennek.

Skaliczki László: – Elnézést kérek a szurkolóktól, szégyellem magam a mutatott játék miatt. Nehéz ilyenkor bármit is mondani, egyetlen elfogadható teljesítmény sem volt a meccsen, komolyan elgondolkodom a folytatásról.

Olvasóink írták

 • 10. ashmore 2011. május 14. 12:12
  „Vadkert jajj hagyjuk már azt a nullajózsit.”
 • 9. Sandman 2011. május 10. 12:30
  „Szerintem Lékai, Vadkerti és a Mikler-Tatai kapuspáros sem "felejtős".”
 • 8. Sandman 2011. május 10. 12:24
  „Hol itt a tőkeerős szponzor?? Amikor látom majd, hogy a törmeléket(nem a képességre, hanem akaratra gondolok) kidobják és jön két-három világszínvonalú játékos, akkor elhiszem, hogy van tőkeerős szponzor. Ha a beharangozott kézilabda akadémia megvalósul és nem a szülőknek kell anyagi áldozatok sorozatát hozni a gyermekük sportolásáért és ki lesznek fizetve a szintén időbeli, szellemi javakat ráfordító kézilabdaedzők ( a Pick utánpótlását jelentő Tisza Volán SC-nél ez van!), ha lesznek állandó edzéshelyszínek és időpontok, tisztességes felszerelés, na akkor elhiszem, hogy van tőkeerős és a kézilabdázásért tenni akaró igazi szponzora a PICK-nek.”
 • 7. W666W 2011. május 10. 12:20
  „4. Figyelő 2011.05.09. 17:57
  " Ajánlom szíves figyelmedbe Katzirz Dávid mai, nyomtatott kiadású Délmagyarországban megjelent rövid interjúját, amelyben elköszönt Szegedtől, a szegedi szurkolóktól!
  Ebben Dávid elmondja, hogy azért igazol el Szegedről mert ugyan kapott ajánlatot a lejáró szerződésének meghosszabbítására de az összegszerűségében nagyságrendekkel kisebb mint a jelenleg még a Pick Szegeddel érvényben lévő szerződése.
  Úgy gondolom, hogy a tegnap látottak hátterében is ez lehet, ezért volt ilyen gyenge a Pick Szeged,ezért adták fel a meccset! "

  Tizstelt Figyelő ha ez így igaz ahogy leírtad akkor még szélsőségesebb a véleményem az ilyen patkányokról....

  ugyanis akkor ajánlanám figyelmükbe azt , hogy PROFI sportolók akik nem minimálbérért sportoltak, hanem kaptak a seggük alá lakást autót és e nekik "csak " sportolni kellett volna azért a rohadt mezért amit hetente rájuk evett a fene....

  milyen érdekes, hogy pl egy gatyáig eladósodott Chelsea nél amikor Abramovics 1 azaz EGY fontért vette meg a csapatot akkor a játékosok Abramovics elött is ugyanúgy küzdöttek , de hogy magyar példánál maradjak volt egy Duiósgyőr labdarugócsapat akik az átlagon felül szerepeltek Tornyival..bajnoki másodikok voltak több hónapig nem kaptak fizetést DE A SZEZONT BECSÜLETESEN LEHOZTÁK !!!!! A legjobb eredményt produkálva utána igaz per hegyek voltak meg minden de a szezont nem cseszték el..Valahogy annyirra jellemzö a PICK SZEGED játékosaira ez a mentalitás...A Lélektelen beleszarás....ÉN az elmúlt 10 évben nem nagyon emlékszem 2-3 játékosnál többre aki "megszAKADT VOLNA " A PÁLYÁN....A pICK-ÉRT ÉS EZT A SZURKOLÓK IS TUDJÁK..

  Három Név akik példák lehetnének hogyan kell egy Klubért játszani és KÜZDENI....

  EKLEMOVICS, MATICS, ZVIZELJ....ennyi most még ZUBAi aki ilyen erényeket mutat ......a többiek ???? felejtösek mind.”
 • 6. Mustang 2011. május 09. 19:19
  „ez csapat játék és ennek részese az edző is
  sajnálom Skaliczkit, hiszen az egész szezont figyelembe véve, nem volt rossza a szezon ( a Magyar Kupát leszámítva) - senki sem mondhatja, hogy a bajnoki ezüst és Európa legjobb 16 csapata közé kerülni smafu...aki sportol, versenyszerűen, az nem ír ide baromságokat, hanem értékel v legalább megpróbálja
  ezzel a játékos állománnyal ennyire futja, ha az 1. sor lesérül, akkor a 2. sor (ifisták) ennyire képesek...
  ide pénz kell, nem bonyolult dolog ez, kitalálták már több klubnál, reméljük lesz is rá - és a befektetett pénz hatékonyan, elszámolhatóan, eredményesen kell felhasználni
  én örülök, h van újra tőkeerős szponzor, mi szurkolók ne fikázzuk, örüljünk ennek, legyünk türelmesek és készüljünk a következő szezonra
  HAJRÁ SZEGED!!!”
 • 5. Tengri77 2011. május 09. 19:15
  „Nagyon helyes Skala... Profi vagy!”
 • 4. Figyelő 2011. május 09. 17:57
  „Tisztelt "3" számon jegyzett hozzászóló!
  Ajánlom szíves figyelmedbe Katzirz Dávid mai, nyomtatott kiadású Délmagyarországban megjelent rövid interjúját, amelyben elköszönt Szegedtől, a szegedi szurkolóktól!
  Ebben Dávid elmondja, hogy azért igazol el Szegedről mert ugyan kapott ajánlatot a lejáró szerződésének meghosszabbítására de az összegszerűségében nagyságrendekkel kisebb mint a jelenleg még a Pick Szegeddel érvényben lévő szerződése.
  Úgy gondolom, hogy a tegnap látottak hátterében is ez lehet, ezért volt ilyen gyenge a Pick Szeged,ezért adták fel a meccset!
  Biztosra veszem, hogy a többi, lejáró szerződésű játékos is hasonló ajánlatot kapott mint Katzirz Dávid.
  Ez, egy örökös körforgás Szegeden, mindaddig még nem lesz stabil, biztonságos anyagi háttér a csapat mögött és ameddig a játékosok nem lesznek korrekt módon megfizetve, addig itt nem kell jó csapatról álmodozni, főleg nem olyanról amelyik az MKB Veszprém komoly ellenfele lesz a bajnoki címért vívott küzdelemben!
  Amatőr módon, tessék lássék fizetésű játékosokkal nem lehet profik ellen versenyezni, ahhoz már a klub hűség roppant kevés!”
 • 3. W666W 2011. május 09. 14:42
  „Ezért semmi baj kedves Skaliczki mester. Nem volt rossz ez a szezon.

  Csak ezzel a két mondattal nem értek egyet....
  Ugyanis a bajnokságban , vagy barátság kupa nevezzük aminek akarjuk a két kalkulált Veszprémi vereségen FELÜL KIKAPTUNK A Balatonfüredtől, és a Tatran Presovtól...ezzel így 4 vereség volt

  Magyar Kupa Kiesés a Fradival szemben a legjobb 8 között !!!!!!
  Bajonkság Döntö ?? nem nagy érdem szerintem mert akármilyen szedett vedett a csapat ennek kell a MINIMUM elvárásnak lenni....

  Kb ez olyan mintha a Győr nem tudja veretlenül lehozni a NÖI alapszakaszt.....

  Egyedül a BL továbbjutás ami a kalkulálton felül történt de az is úgy hogy egy közepes erösségű csoportban voltunk, és voltak ott is olyan "agyonnyert" meccsek amiken kikaptunk PL SVÁJCBAN az utolsó 15 percre ugyanúgy kipukkadtunk mint most...

  Összeségében nagyon nem volt Rendben ez a szezon most lehet ráfogni a sérülésekre meg a rövid kispadra, de zeket a játékosokat valkik idehozták leigazolták...

  Számomra ZUBAI, KATZIRTZ, LÉKAI teljesítménye és VADKERTI csupa szív játéka ami ért valamit..SULC megvillant néhényszor de voltak nagy "homály "meccsei..TÖRÖ SZABOLCS ????? egy hatalmas talány ..Volt pár jobb meccse de összeségébe szerintem a VALÓS tudásának az 50% át sem hozta....Butenko, BALÁZ NULLA minda kettö..STRANOVSKY a sérüléséig elfogadható volt de utána NULLA....

  A Többiek szót sem érdemelnek...

  Eröteljesen a zsebbe kéne nyúlni SKALICKIT megtartani minden áron Kapjon 2-300 millát erösítésre szabad kezet csináljon büntessen ahogy akar és a vezetöségnek meg kicsit magukba szállni, hogy szarból nem lehet végvárat építeni......

  Összeségében elég gyalázatos egy szezon volt és a vége pedig RÉMálom.....

  csjk azt nem tudom a hogy a PICK honlapján ha negatív kritikát ír az ember utána miért nem lehet belépni??:)))))

  Nevetséges az a honlap legalább is a szerkesztöi..”
 • 2. dowan 2011. május 09. 12:30
  „1. unknown 2011.05.09. 10:53
  Ott a pont:D
  Hajrá Pick!

  Skala MARADJ!!!!!!”
 • 1. unknown 2011. május 09. 10:53
  „Hajdanán, régen, amikor a Pick elődje a Volán felkerült a legfelsőbb osztályba és összekerült nagy csapatokkal, Kovács Péterékkel, meg hasonlókkal hányszor, de hányszor "visítottuk" a nézőtéren: Nyugiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii! Ha erős az ellenfél eleve nem kell elrohanni a meccset, lassítani kell a játékot, tördelni, hogy maradjon erő a félidők, a mérkőzés végére is. Hogy a túlerő is "ösztönösen" lassabban játszon, ne tudja erő és taktikai fölényét érvényesíteni az általunk az előre rohanással hátul üresben hagyott térfelünkön. A szegedi fiúknak ebben kell fejlődniük. Ezért semmi baj kedves Skaliczki mester. Nem volt rossz ez a szezon. A Veszprém minden téren jobb, tapasztaltabb. A vereség ellenére másodikként - azt hiszem jól értettem valamelyik korábbi cikkből - ismét indulhatunk a BL-ben. Csányi Sándor nyúljon csak mélyebbre a zsebébe.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Makó FC: reményt adtak a haldoklónak

A labdarúgó NB II Keleti csoportjának 25. fordulójában a Makó FC Mezőkövesden a Bőcs vendégeként… Tovább olvasom