Délmagyar logó

2017. 04. 26. szerda - Ervin 8°C | 22°C Még több cikk.

Próféták

"A gazdasági válság ezen a vidéken is erősen érezteti hatását, kevesebb pénz jut a sportra."
Találós kérdés: miről nevezetes Csongrád megye? Válasz: több mindenről, de a sorban ott feszít a hihetetlenül eredményes sportélet is. Ahhoz képest, hogy az országban a mienknél akadnak nagyobb területű, lélekszámú megyék is, büszkén húzhatjuk ki magunkat, amikor így, pár nappal az év vége előtt mérleget vonunk a mögöttünk hagyott időszakról.

Pedig megyénkben járva-kelve nem azt tapasztalja az ember, hogy bárhol is kolbászból lenne a kerítés, a gazdasági válság ezen a vidéken is erősen érezteti hatását, kevesebb pénz jut a sportra. És mégis vannak csodálatos eredmények, az utánpótlásműhelyek mégis ontják magukból a tehetségeket. Többek között azért is, mert a gyerekek előtt példaképek sorakoznak.

Szegeden a vízipólós-palánták Molnár Tamáshoz akarnak hasonlítani, a kiskézisek álma, hogy egyszer az életben felhúzhassák magukra a Pick mezét, a kajakos lányoknak Janics Natasa a mindenük, de említhetnénk az úszókat, a teniszezőket, és még sorolhatnánk. Szentesen a női vízilabdázók viszik a prímet, Makón egyre markánsabb a sakkélet, Vásárhelyen az atléták remekelnek, és ne feledkezzünk meg a csongrádi karatésokról sem.

Lapunk, a Délmagyarország és a Délvilág sem feledkezett meg róluk. Hogyan is tehetné, hiszen immár 41 esztendeje ismerjük el, díjazzuk a legjobbak között is a legjobb sportolóink teljesítményét. Tegnap este a szegedi Alabárdos étterem és borozóban tüntettük ki bajnokainkat, edzőkiválóságainkat, életműdíjasainkat. Nem olimpiai, világ- és Európa-bajnoki érmet adtunk át büszkeségeinknek, de látva örömüket, meghatódottságukat, a Szilánk Zrt. által elkészített, a nagyságukat jelképező üvegplasztikák számukra majdnem olyan ranggal bírnak.

Mert azt ők is pontosan tudják, hogy az egyik legnagyobb elismerés a sportoló életében, ha saját hazájában képes prófétává válni.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dobogón az SZKSC

A Magyar Kerékpáros Szövetség országúti szakágának eredményeit összesítve 2010-ben a harmadik helyen… Tovább olvasom