Délmagyar logó

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 8°C | 19°C Még több cikk.

Puljezevics: Ezt sohasem feledem!

Puljezevics Nenad egy meccsre visszatért Szegedre. A MOL-Pick Szeged egykori kapusa hihetetlen nagy kedvenc volt. A szurkolók nem feledik, hogy a mindenki által csak Pukinak szólított játékos döntő érdemeket szerzett a szegedi sikerekből (bajnoki arany, két magyarkupa-győzelem). Szombaton felállva ünnepelték a Schaffhausen elleni BL-meccsen. Puljezeviccsel beszélgettünk.
– Pénteken, amikor először beszélgettünk, azt kérdezte, hogy megtapsolják-e majd a nézők? Ennyire izgult a fogadtatás miatt?


– 2009-ben mentem el Szegedről. Azóta nagyon kevésszer voltam itt, a sportcsarnokban nem is jártam. Hosszú idő telt el, így nem tudtam, hogy mennyire felejtettek el az emberek.

– Állva tapsolták, zúgott a „Puki! Puki!". Meghatotta a nézők szeretete?

– Mielőtt az öltözőből elindultunk felfelé, azt vettem észre, hogy izgulok, egészen más érzések jöttek elő belőlem, mint eddig bármelyik meccsemen. Így utólag bevallhatom, hogy nagyon zavarban voltam. Mit csináljak? Hová nézzek? Jött a bemutatás, tudtam, hogy utoljára szólítanak be. Meghallottam a nevem, úgy, mint a szegedi években. Jó lesz majd visszanézni a felvételt, mert csak arra emlékszem, hogy bent állok, ordít, tapsol mindenki. Ezután 10 percig azt sem tudtam, hogy hol vagyok, olyan hatás alá kerültem, amiben még sohasem voltam. Elérzékenyültem! Köszönöm, ezt nem feledem!

 Bajnoki meccs

A héten a férfi kézilabda NB I-ben, szombaton 20 órakor idegenben, a Tatabánya otthonában szerepel a MOL-Pick Szeged.
A Bányász nagy csatában, 50–49-es összesítéssel jutott tovább az EHF-kupában a luxemburgi Esch ellen. Vladan Matics együttese mindkét találkozóját idegenben vívta.
A VELUX EHF Bajnokok Ligájában Dean Bombac, a MOL-Pick szlovén irányítója bekerült a forduló válogatottjába, illetve egyik gólját (11 volt a Kadetten ellen) beválasztották a 4. forduló öt legszebb találata közé.

– A szegedi évek után Németországban profiskodott, hogy került Svájcba?

– Vass Gábor, a Kadetten Schaffhausen menedzsere keresett meg, hogy kapusedzőt keresnek a csapat mellé. Nekem ez kapóra jött, egy remek, erős csapathoz szerződhettem. A Kadetten svájci bajnok, BL-induló, így számomra ez is vonzó volt, ezért döntöttem a váltás mellett, pedig Németországban egy kisebb kapusiskolát működtettem.

– Gondolta, hogy még kapusként is be kell szállnia meccseken?

– Az élet hozta így, jelenleg harmadik számú kapus vagyok, ha szükség van rám, akkor védek. Leginkább hetesekre küldenek be.

– Testközelből látta volt csapatát, milyen a MOL-Pick Szeged?

– Erős csapat, sok jó játékossal, egy remek edzővel. A Kielce után szerintem a második helyet megcsíphetik a csoportban. Mi is szeretnénk továbbjutni, így februárban készüljön a Szeged, otthon szeretnénk nyerni ellenük.

– Család?

– Új kapcsolatban élek. Született egy gyerekünk, most várjuk a második babát, így négygyermekes apának vallhatom magam.

Puljezevicset hatalmas szeretet fogadta Szegeden. Fotó: Schmidt Andrea
Puljezevicset hatalmas szeretet fogadta Szegeden. Fotó: Schmidt Andrea

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Második, harmadik vonal

A kosárlabdától a kézilabdán és az asztaliteniszen át a vízilabdáig. Tovább olvasom