Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 14°C | 23°C Még több cikk.

PVSK-Szeged Beton 9-10

A BVSC ellen mutatott gólparádé ma elmaradt Pécsen, a végén mégis 1 góllal, 10-9-re győzött a Szeged Beton vízilabdacsapata a PVSK ellen a bajnokság 5-8. helyéért zajló rájátszás utolsó előtti fordulójában.

Vodafone férfi vízilabda OB. I.rájátszás, 5 forduló, 5-8. helyért

Pécs, Abay sportuszoda, néző, vezette: Bátori György, Schlosser Jenő

PVSK - SZEGED BETON  (2-3, 3-3, 0-0, 4-4)

PVSK: Gárdonyi - Heinrich, Ágner 2, Bereczki, Kovács 3, Czigány 1, Hangody 1. Csere: Lukács, Bóbis, Surányi, Jakab 1, Krizsán András, De Blasio 1. Edző: Ambrus Tamás.

BETON: Németh - Vejzagics 2, Weszelovszky 1, Komlósi, Milos Korolija, Varga T. 4,  Török 1. Csere: Mihajlo Korolija 1, Juhász 1, Molnár, Kuncz, Éles, Lehmann. Edző: Kásás Zoltán.

Emberelőny: 9/3 ill. 6/1.

Ötméteres: 1/0 ill. 4/4.

Kipontozódott: Bereczki, Lukács ill. Varga T.

Kásás Zoltán: Érződött a csapaton, hogy már idény vége van, ennek ellenére megpróbáltunk figyelni és pontosan játszani. Sokan nem tudták a tőlük megszokott lövőformát hozni, így tudott a Pécs a meccs folyamán többször is lefordulásból egyenlíteni vagy zárkózni.

4. negyed (4-4)

8. perc:
Ötmétereshez jut a PVSK, közel az egyenlítéshez a hazai gárda, de Ágner jócskán fölédobja. Nagy megkönnyebbülés. A végén még Hangody és Török ereszt el egy-egy lövést, de nincs több gól, 10-9-re győzött a Szeged Beton.

8. perc: Mihajlo Korolija javít, visszaszerzi a labdát, de Weszelovszky most elkapkodta. Időt kér Ambrus Tamás.

7. perc: Milos Korolija centerből próbálkozik, de nincs gól, viszont Ágner ismét eredményes. Nem izgalommentes a végjáték. Mihajlo Korolija is elenged egy lövést, de ez se pottyan a kapuba. 9-10.

6. perc: Feléledtek a szegediek, Mihajlo Korolija úszik meg, majd iratkozik fel a gólszerzők közé. Ágner előnyből talál be. 8-10.

5. perc: Jót tett az időkérés, Weszelovszky előnyből eredményes. 7-9.

5. perc: Komlósi próbálkozik, de a próbálkozás nem ér gólt. Czigány akcióból egy gólra hozza fel a PVSK-t. Nem lesz sima a vége, úgy néz ki. Kásás Zoltán kér időt. 7-8.

4. perc: Kovács Gábor emberelőnyben szerzi a pécsiek hatodik gólját. Már háromnál jár a pécsi. 6-8.

3. perc: nem leszünk kedvencek Pécsen, ismét büntetőt ítélnek a Betonnak. Varga Tamás nem tud hibázni. 5-8.

2. perc: Ismét ötméteressel ajándékoznak meg minket a bírók, Varga Tamás jó szokásához híven könnyedén vágja be. 5-7.

1. perc:
Krizsán András hozza el a labdát, de Varga Tamás szerzi azt vissza. Most már ideje lenne újra bejáratni Gárdonyi kapuját.

3. negyed (0-0)

8. perc:
Komlósi szerez labdát, jó lenne megszerezni így a végén a negyed első találatát. Nem esett gól a negyedben, marad a 6-5-ös szegedi vezetés.

6. perc: Lehmann próbálkozása elakad, Gárdonyi biztosan fogja. Emberelőnyben a PVSK, de megúszta a Szeged gól nélkül.

5. perc: Surányi bombáját is hárítja Németh, majd a bírók a pécsi ellen fújnak támadóhibát. Itt az alkalom, hogy kettővl vezessen a Szeged.

4. perc: Czigány lövését ismét fogja Németh, majd Kuncz ellen fújnak a bírók. Időt kér Ambrus Tamás.

3. perc: Negyedik fórját kapják a vendégek, de Weszelovszky lövése kimarad. Valamit most már kellene csinálni.

2. perc: Ágner és Czigány lövését védi Németh, de a szegediek gólgyártása is megakadt most.

1. perc: Ismét Lukács hozza el a labdát, de nem dob gólt a hazai gárda. Emberelőnyben a Szeged, ennek ellenére Varga Tamás ellen fújnak hibá a bírók.

A PVSK mindent megtesz, hogy megmutassák ellenfelüknek, hogy jobb csapat annál, mint amit eddig mutattak. 5 góljukból 4-et lefordulásból szereztek, így nyilvánvaló, nem lenézendő ellenféllel játszik a Beton. A szegediek részéről tétnélküli már a meccs, ennek ellenére jó lenne 100%-os teljesítménnyel befejezni a rájátszást.

2. negyed (3-3)

8. perc:
Török Béla hatalmas gólt lő, Gárdonyi is meglepődött. Szegedi vezetéssel mennek szünetre a csapatok. 5-6.

7. perc: Emberelőnyben támadnak a pécsiek, de Heinrich lövését védi Németh. Ismét fórban a PVSK, de ezt most megúsztuk.

6. perc: Varga Tamás szabaddobása is elakad a blokkoló kezek tömegében, de Kuncz szerzi vissza a pécsiektől a labdát. Ismét ötmétereshez jut a Szeged Beton, Varga Tamás most is könyörtelen. 5-5.

5. perc: Kis erőnléti gyakorlat, le-fel úszkálnak a fiúk; először Lukács, majd Kuncz ellen fújnak támadóhibát a bírók. Kovács Gábor révén már a pécsieknél az előny, centerből szerzi a PVSK ötödik gólját. 5-4.

4. perc: Ágner kihagyja a fórt, majd Komlósi lövését védi Gárdonyi. De Blasio viszont túljár Németh Zsolt eszén, ismét egyenlítenek a hazaiak. Csak nem lesz ez könnyű menet. 4-4.

3. perc: Milos Korolijára nagyon figyelnek a védők, centerből még nem dobott gólt a Beton. Vejzagics visszaállítja a rendet, ismét a Betonnál az előny. 3-4.

2. perc: Milos Korolija és Lehmann is megszórja Gárdonyi kapuját, de nincs szerencséje most a szegedi nehéztüzéreknek. Pedig el kellett volna a szerencse, Kovács Gábor megúszásból egyenlít. 3-3. 

1. perc: Lukács most gyorsabb volt a szegedieknél, a hazaiak vezetik a negyed első akcióját. Bereczki hagyja ki a helyzetet.

1. negyed (2-3)

8. perc:
Ismét elveszik Mihajlo Korolijától a labdát, de nincs több gól a negyedben, marad 2-3.

8. perc: Fórban a PVSK, de Ágner a blokkba vágja a labdát, nem tud zárkózni a hazai gárda. Gyorsan rácáfol erre Jakab, még előnyben szerzi a Pécs második találatát. 2-3.

7. perc: Mihajlo Korolija ellen fújnak a bírók, nem sikerül góllal befejezni a támadást, de a pécsieknek sem.

6. perc: Életre keltek a Tisza-partiak, most Juhász talál be. 1-3.

4. perc: Második előnyét is megkapja a Beton, de Török Béla kihagyja a helyzetet. Sokat nem bánkódhatunk, Vejzagics akcióból szerzi meg a szegedieknek a vezetést. 1-2.

3. perc: Gyorsan jön a szegedi egyenlítés, Varga Tamás gondolkodás nélkül értékesíti az ötméterest. 1-1.

2. perc: Komlósi blokkol, de Hangodyval szemben tehetlenek a szegedi védők. Vezetnek a hazaiak. 1-0.

1. perc: Török Béla simán hozza el a labdát, az első támadást a Beton vezetheti, de nem tuják góllal befejzni a rohamot. Emberelőnyben támad a PVSK, de Kovács nem él a lehetőséggel.

Korábban

A BVSC ellen mutatott parádés győzelem után a LEN-kupát érő 5. helyet bebiztosították a Szeged Beton pólósai.

Ma 16.30-tól az Abay uszodában a PVSK ellen ugranak vízbe Vargáék. A mérkőzés egyértelmű esélyesei a Tisza-parti fiúk, ám a Pécs többször okozott már meglepetést az idény során, így komolyan kell venni ezt, a szegedieknek már tétnélküli találkozót is.

Olvasóink írták

  • 1. Yucca 2009. május 16. 17:57
    „Nem baj, fiúk, Ti már megtettétek a legnagyobbat, amit ebben az idényben tehettetek!
    Most jó ez az 5. hely, -- jövőre biztos, hogy jobb lesz!
    Hajrá Szeged!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gálázott az SZTE-Szedeák

Az SZTE-Szedeák NB I B csoportos férfi kosárlabdacsapata a bajnokság 9. helyéért zajló párharc első… Tovább olvasom