Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 16°C | 25°C Még több cikk.

Révész Judit, a búvárúszó tanár néni

Mi lett vele? sorozatunkban olyan emberekről írunk, akikről régen hallottunk. Révész Judit egykori válogatott búvárúszó 2000-ben fejezte sportolói pályafutását, azóta Ruzsán testnevelő tanár.
– Most tudunk beszélni, szünet van a suliban – kezdte a beszélgetést Révész Judit egykori válogatott búvárúszó. Annak a nagyszerű, Gyémánt Imre mesteredző vezette szegedi csapatnak volt a tagja, amely sikert sikerre halmozott nemcsak itthon, hanem nemzetközi versenyeken is. Révész Judit Európa-bajnoki bronzérmes, kétszeres junior világbajnoki ezüstérmes búvárúszó volt, és még a világjátékokon is szerzett egy bronzérmet. A Szegedi Búvárúszó Klub sikereihez ő is sokat hozzátett.

– 2000-ben fejeztem be az aktív versenyzést. Imre bácsi akkor azt mondta, hogy vagy dolgozom, vagy sportolok. Végül a tanítás mellett döntöttem, azóta Ruzsán vagyok testnevelő tanár. Most már teljesen megszoktam a vidéki életet, nem volt egyszerű az átállás, a pörgős, versenyzős életből váltani a nyugodt vidéki életvitelre. Sokáig hiányoztak a versenyek, a reggel hatos tréning viszont nem. Nem tagadom, még most is sokszor álmodom, hogy úszom, versenyre készülök – folytatta a beszélgetést Révész Judit.

Révész Judit családjával, két fiával, Viktorral és Vencellel Ruzsán él. Fotó: DM/DV
Révész Judit családjával, két fiával, Viktorral és Vencellel Ruzsán él. Fotó: DM/DV


Két fiúgyermek édesanyja a volt sportoló, Viktor 11 éves, Vencel pedig 7. Egyelőre egyikük sem lett búvárúszó.

– Nagyobbik fiam aikidózik, Vencellel pedig Mórahalomra járunk úszni tanulni. Ruzsán természetesen a futball a legnépszerűbb sportág a gyerekek körében. Most már a helyiek is elfogadtak, azt viszont nem tudták, hogy milyen sportoló voltam. Persze a főnököm, az iskola igazgatója tisztában volt az eredményeimmel. A búvárúszó-barátság megmaradt. Továbbra is Bozsó Bea a legjobb barátnőm, sokat beszélek vele, és néha összejövünk a lányokkal. Kanyó Dénes munkáját pedig figyelemmel követem, éppen ezért jó, hogy létezik a Facebook, így gyorsan értesülök az eredményekről – folytatta a gondolatot a volt válogatott búvárúszó.

Tanít, a helyieknek aero-bikórát tart, és szabadidejében fotózik. Ez utóbbi lassan már több mint hobbi.

– Immár a második fotósiskolámat végzem el, éppen a jövő héten lesz a vizsgám. Már versenyzőkoromban én voltam a csapat fotófelelőse, sok-sok képet készítettem, így nem véletlen a ragaszkodásom ehhez a műfajhoz. Sokat köszönhetek ennek, megtaláltam a tanítás mellett azt, ami még igazán érdekel, és leköti a szabadidőm a családom mellett – fejezte be a beszélgetést Révész Judit.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vízilabda mk: könnyű sorsolás

Elkészítették a magyar kupa négyes döntőinek párosítását. Tovább olvasom