Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Schwarzenegger nyomdokain a szegedi Szalma Attila

Szalma Attila sportága egyik klasszisa. A szegedi testépítő remek eredményeket ért el hazai és nemzetközi versenyeken.
Sokaknak tetszik, ha egy férfi kigyúrt testtel rendelkezik. Az ehhez vezető út igen rögös, ám a Kokovai Andoráltal üzemeltetett Dalos utcai létesítmény (ahol különösen könnyen alakulhat ki az emberben kisebbségi komplexus) kiváló helyszín az izomgyártáshoz. Itt beszélgettünk a délmagyarországi versenyzőket összefogó Kokovai-Team egyik tagjával, Szalma Attilával.

A huszonkilenc éves, szegedi testépítőnek tavaly volt az eddigi legsikeresebb szezonja, hiszen immáron övé a Body Sport-kupa, Superbody Grand Prix-abszolút bajnoknak mondhatja magát, a Fitparádén szintén első lett az újoncok között, open kategóriában és a temesvári Szabadság-kupán pedig második helyezést ért el.

– Több fordulóból állnak ezek a versenyek, amelyeken felsorakoztatják a különböző kategóriák indulóit és kötelező fordulatokat kell tenni, majd egy szabadon választott program alapján a nyolc bíró sorol be bennünket – magyarázta a csupa izom versenyző. – A Kokovai-Team, amelynek tagja vagyok, egyébként tavaly alakult, és minket erősít a szintén szegedi, jelenleg Budapesten élő Varga Attila, illetve Vásárhelyről Krucsai József és Vásárhelyi Zoltán is, hogy csak egy néhány nevet említsek. Ami a támogatóinkat illeti, elsősorban Andor igyekszik segíteni minket. Rajta kívül is vannak szponzoraink, akik nem csapatot, hanem versenyzőt választanak maguknak. Engem például egy kecskeméti táplálékkiegészítőkkel foglalkozó cég segít.

Szalma Attila izmai láttán még a súlyok is megenyhülnek.  Fotó: Karnok Csaba
Szalma Attila izmai láttán még a súlyok is megenyhülnek.
Fotó: Karnok Csaba

Bizonyára sokakban felmerül a kérdés, hogy milyen szerepet töltenek be az ilyesfajta kiegészítők a testépítők életében.

– Ezeket nem csak a bodybuilderek használják, hanem egyéb sportolók, olimpikonok is. A különbség az, hogy mi használjuk a legtöbb fajtát. A hatásuk egyébként bizonyított, és mindenki számára ajánlott. Az elsőszámú kiegészítő a multivitamin, amit valamilyen formában szinte mindenki szed. Az eredményt elsősorban a kemény munkától, illetve a megfelelő táplálkozástól várhatjuk el. Ha engem veszünk példának, tömegnövelési időszakban hetente ötször edzek és nyolcszor eszem egy nap. Amikor versenyre készülök, reggelente kardio edzésem is van, így lesz az ötből tizenegy alkalom egy héten. Ahhoz, hogy valaki sikeres testépítő legyen, fontos a kitartás, hiszen az építés mindig egy hosszú folyamat, valamint a szerencsés genetika is elengedhetetlen.

Kíváncsiak voltunk még arra is, hogy a szegedi körülményekkel, a fitneszstúdiók minőségével mennyire lehet elégedett egy itteni versenyző.

– Azért nyitottuk ezt a termet, hogy Szeged legbarátságosabb edzőtermét üzemeltessük, és igyekszünk megfelelő szakmai hátteret nyújtani a vendégeknek. Bárki jöhet ide edzeni, aki szeretne egy kicsit változtatni az alakján. Itt biztosan megkapja a kellő segítséget, lehet a cél fogyás vagy izmosodás egyaránt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mangó Ferenc a forduló gólvadásza

A megyeháromban élete meccsét játszotta Pusztamérgesen a Gyálarét 23 éves csatára, Mangó Ferenc, aki hat találattal vette ki a részét csapata 9–3-as sikeréből. Tovább olvasom