Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 22°C Még több cikk.

Sikerbe kell menekülnie a Szeged 2011-nek

Szeged – A Szeged 2011 NB II-es labdarúgócsapatának védekező középpályása, Ulvicki Mihály szerint minél hamarabb nyernek, annál hamarabb jöhet vissza a játékosok önbizalma.
Szerelt, futott, ütközött, biztatott, nyugtatott, sarokkal passzolt – igazi vezér volt Ulvicki Mihály a Szeged 2011 NB II-es labdarúgócsapatának Cegléd elleni bajnokiján. Nem akarunk hozsannázni vele kapcsolatban, de a hazai együttesből, amely az utolsó húsz percben több góllal nyerhetett volna az algyői műfüvesen, kiemelkedett játékintelligenciájával.

– Annyira azért nem örültem, hogy nekem így, azaz elfogadhatóan ment, hiszen ezzel a 0–0-val és az egy ponttal sehol sem vagyunk. Ha igazán vezér vagyok, és tényleg eredményesen összefogom a csapatot, akkor berúgjuk a helyzeteket, és nyerünk három góllal – vélte szerényen Ulvicki.

A középpályás fontos láncszeme a Szegednek, így például abban is szerepe lehet, hogyan kell a ziccereket kihagyó Varga Bencét kezelni.

Ulvicki Mihály (középen) jól játszott a hétvégén. Fotó: Schmidt Andrea
Ulvicki Mihály (középen) jól játszott a hétvégén. Fotó: Schmidt Andrea

– Bence nagyon maga alatt volt a meccs után. Akadt, aki azonnal megpróbálta vigasztalni, ám szerintem ilyenkor ez nem jó. Kell néhány óra és nap, amíg feldolgozzuk az eseményeket. A hétfői edzésen már elmondhatta mindenki a véleményét, így a tréner, Gálhidi György is, és egyetértettünk abban, hogy a ziccereket be kell rúgni. Szidni nem érdemes a játékost, mert elveszítheti azt a kicsi önbizalmát is, amely még megvan, és akkor az előttünk álló, nagyon nehéz sorozat előtt még kevésbé lesz magabiztos – mondta a 16-os mezszámot viselő labdarúgó.

A Szeged 2011 utolsó az NB II-es tabellán, sok önbizalmuk tehát nem lehet a játékosoknak. Márpedig önbizalom nélkül nehéz jól teljesíteni. Ulvicki is tudja, egyetlen, de annál fontosabb dolog szükséges, hogy a lélek újra rendben legyen.

– Egy siker kellene. Ha megvan az első győztes meccs, elindulhatunk felfelé. Az első győzelembe kell menekülni, majd utána abba kapaszkodni. Minél hamarabb jön, például már pénteken a Fradi II. ellen, annál hamarabb kerülünk ki a gödörből. Ez az öt-hat pont hátrány még mindig nem távolság az 5–6. helyhez képest. Két siker óriásit lendíthetne rajtunk, és akkor az első ötöt közelíthetjük. Mindenki tudja, mekkora a tét: nemcsak magunkért, hanem a városért is futballozunk. Az erő megvan, azzal nincs baj, már csak a helyzetek értékesítésére kell odafigyelni – jegyezte meg végül Ulvicki Mihály.

Olvasóink írták

  • 1. Együgyű 2013. március 27. 08:43
    „,,Sikerbe kell menekülnie a Szeged 2011-nek"
    ,,Ulvicki Mihály szerint minél hamarabb nyernek, annál hamarabb jöhet vissza a játékosok önbizalma." Ez egy igen ritka és bölcs megállapítás! De én jobban bízom a csapat mellett tevékenykedő két pro-licences edző szakmai tudásában és felkészítési módszerében! Azonban nem árt, ha a fiuk megfelelő labdajáratossággal és küzdőszellemmel is rendelkeznek! Mert falábúakból, önbizalom hiányában szenvedőkből nem lehet sikereket kifacsarni! Azonban megjegyzem, egy-egy gyengébb csapatot azért le lehet győzni!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két szegedi karatebajnok

Kőhegyi Zoltán megvédte címét a 67 kilósok mezőnyében, míg Bodor Gábor a nehézsúlyúaknál állhatott a dobogó tetejére. Tovább olvasom