Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

Sima ügy: PVSK-Szeged Beton 11-18

Az utánpótlással kiegészült, több kulcsjátékosát pihentető Szeged Beton fölényes győzelmet aratott a PVSK-Füszért ellen idegenben a Vodafone férfi vízilabda OB I 5. fordulójában.
Pécs–Szeged Beton 11–18 (3–5, 1–4, 3–5, 4–4)
Férfi vízilabda OB I, 5. forduló. Pécs, 200 néző. Vezette: Horváts Cs., Kovács Cs.
Pécs: Kozarski – BÓBIS 4, HOPPÁL 3, O'Regan 1, Hangay 1, Scholefield 1, De Blasio. Csere: Tihanyi (kapus), Takács J., Soós, Krizsán, Árki, MÜLLER 1, Lukács G. Edző: Petik Attila.
Szeged Beton: BAKSA – TÖRÖK 4, Kayes, KUNAC 4, Juhász, SOMOGYI 2, Bálint G. 1. Csere: Molnár D. (kapus), Lehmann 1, VARGA P. 2, Márkus, PALOTÁS 2, Nagy M., YOUNGER 2. Edző: Vincze Balázs.
Gól – emberelőnyből: 8/4, ill 8/3.
Ötméteresből: 3/3, ill. 1/0.
Kipontozódott: Lukács ill. Bálint.

A többi mérkőzésen: Szolnok-Eger 9-10, Szentes-Honvéd 9-17, Debrecen-OSC 9-4, Vasas-FTC 16-7.

Megerőltetés nélkül, a fiataloknak játéklehetőséget adva nyerte meg tegnapi bajnokiját a Szeged Beton férfi vízilabdacsapata Pécsett. Vincze Balázs együttese gólgazdag meccset játszott, összesen 29-szer rezdült meg a háló. A Beton sikere egy pillanatig sem forgott veszélyben, akkor sem, amikor medencébe ugrottak a fiatalok: a két gólig jutó Palotás Gergely már-már rutinos OB I-es játékosnak számít, ám a 17 éves Márkus Martin és a 18 esztendős Nagy Milán tegnap játszotta első élvonalbeli mérkőzését.

A Szeged Beton ma hazai pályán szerepel, Baksáék 18 órától fogadják a BVSC-t az újszegedi sportuszodában. 

Vincze Balázs: – Ilyen meccsre számítottam, nem lepett meg a sok lövés és a sok gól sem. Védekezésben akadtak hibáink, de annak örülök, hogy az ifistáknak így is lehetőséget adhattam.

4. negyed

8. perc:
Nem tudjuk elkerülni a gólt, Hangay beadása után Hoppál talál be. 10-17. Bóbis a negyediket is bevarrja előnyből, majd Kunac az utolsó szó jogán 11-18-ra módosítja az eredményt. Ez a vége.

7. perc: Hangay labdaszerzése után Hoppál lövését tolja ki Molnár Dávis a sarokra.

6. perc: Záporoznak a gólok, most Somogyi iramodik meg. 9-17.

5. perc: Labdát szereznek a pécsiek, majd a Szeged is. Palotás előnyből talál be. 9-16.

4. perc: O'Regan lövése marad ki, majd Younger ellen megint fújnak a bírók. Műller fórban szépít, ezzel 9-15.

3. perc: Bóbis szerez labdát, de Műller lövését védik a szegediek. Palotás iramodik meg, Juhásztól jön megint a pontos passz. Ott a gól is. 8-15.

2. perc: Bóbis viszi vállán a hazaiakat, a harmadik gólnál tart. 8-14.

1. perc: Younger is elhozza a labdát, de kontrát is fújnak a bírók. Youner egyből visszaszerzi azt. Nagy Milán lövése megy mellé.

3. negyed (3-5)

8. perc:
Előbb Tihanyi cseni el a labdát, majd Somogyi szerzi azt vissza. A végén még jön egy fór, időt kér Vincze Balázs. Milyen jól jött! Török beadása után Lehmann centerből növeli az előnyt. A 3. negyed végén 7-14.

7. perc: Török meg a szabaddobást. 7-13. Somogyi volt szemfüles, miénk a labda. Emberelőnyben a Beton, de megint kimarad.

6. perc: Fórt és ötméterest is kapnak a pécsiek. Az előny kimarad, a büntetőt Bóbis vágja be. 7-12.

5. perc: Kunac blokkolása után Török indul, jön a labda, és a gól is.Eddig bírták a hazaiak. 5-11. Török tempóját nem lehet követni, újabb megúszás, most Palotástól jön a labda. 5-12. Időt kér a Pécs. Jól is jött, Scholefield centerből talál be 6-12.

4. perc: baksa remek ütemben jön ki, miénk a labda. Török szabaddobásból lövi ki a hálót, nem kis gól. 5-10. Hoppál lelkesen lövöldözik, de Kunacon nehéz átlőnie.

3. perc: Younger ellen jön a kontra, majd a pécsi zárkózás: O'Regan góljával 5-9. Lehmann ellen fújnak megint a bírók, jöhetnek a baranyaiak.

2. perc: Juhász és Hoppál sem tud betalálni, marad a 4-9.

1. perc: Török könnyedén nyeri a harmadik ráúszást is, de Lukács gyorsan elrontja a örömünk, labdát szereznek a hazaiak.  Nem tart sokáig, Török lopja újra vissza. Nagy a harc a labdáért, de még rendes támadás nem volt.

2. negyed (1-4)

8. perc: 
Előnyben a Beton, de Palotástól vezsik el a bírók a labdát. Scholefield centerben küzd, de kimarad a lövés. 2 másodperccel a vége előtt még Török ellen fújnak kontrát, Kozarski engedi el, de veszélytelen. A félidőben marad a magabiztos vendég vezetés.

7. perc: Hoppál lövése marad ki, viszont a Juhász-Kunac páros megint tarthatatlan. 4-9.

6. perc: Mit nekünk előny?! Juhász megint kiváló labdát ad, a gólt Kunac jegyzi. 4-8.

5. perc: Mi viszont igen, Juhász átadása után Somogyi előnyből talál be. 3-7. Bóbis szerez labdát, Bálint ellen fújnak a bírók. Bóbis vágja be az ötöst. 4-7. Varga Péter harcol ki egy emberelőnyt, de Juhász lövése nem megy be a hazai kapuba.

4. perc: Takács próbálkozik, Baksa tolja ki. Marad a mecsekaljaiaknál a labda, de előnyből se találnak be a fehérsapkások.

3. perc: Scholefieldnál fújnak kontrát, Kunac iramodik meg, most már cask azért is bevágja. 3-6.

2. perc: Török harcol ki egy fórt, de Kunac lövését Műller védi.

1. perc: Török hozza el megint a labdát, Kunac nagyon lelkes, de talán túl gyorsan lőtte el. Bóbis sorozza meg Lehmannt, de nincs pécsi találat se.

1. negyed (3-5)

8. perc:
Hoppál lövése marad ki, majd Lehmanntól veszik el a bírók a labdát. Kuac nem sokáig tűri ezt, gyors labdaszerzést követően Varga indul meg. Jól is tette, már 3-5. Hoppál még szabaddobásból próbálkozik a végén, de marad a kétgólos vendég előny.

7. perc: Younger úszik meg, jön is a pontos átadás, megvan az egyenlítés. 3-3. Hangaynál fújnak kontrát, újabb megúszás, újabb Younger-találat. Vezetünk! 3-4.

6. perc: Varga Péter talál be előnyből, Somogyitól jött a passz. 3-2.

5. perc: Hangay Róbert blokkolja Juhász lövését, sajnos sikeresen. Ötméterest kap a Pécs is, Hoppál keze nem remegett meg. Kettővel mennek a hazaiak. 3-1.

4. perc: Ötmétereshez jut a Beton, Youngernek köszönhetjük, viszont Juhász kihagyja. A következő támadásná jön a szegedi fór, de Török se talál be.

3. perc: Kayes bombáját tolja ki Kozaraski, marad nálunk a labda. Kayes és Somogyi is próbálkozik, eddig eredménytelenül.

2. perc: Nem sok kellett a Betonnak, Somogyi kiváló átadása után Bálint lövi ki a hosszút. 1-1. Pörög a meccs, újabb hazai fór, és újabb gól, most Hoppál talál be. 2-1.

1. perc: Török simán hozza el a labdát, az első támadás a vendégeké. Juhász Bóbisba vágja a labdát, még várni kell az első gólra. Legalább is az első szegedire, Hangay Róbert előnyből talál be. 1-0.

19.25: Folyik a bemutatás, a pécsi drukkerek már erőteljesen hangolnak, az uszoda még jól bírja a dudákat. Rövidesen kezdődik a mérkőzés, a bírók már izzítják a sípokat.

Korábban

– Nem becsüljük le ellenfeleinket, de mára Molnár Tamásnak, Kiss Csabának, Hegedüs Gábornak és Turzai Gábornak, a BVSC ellen pedig Juhász Zsoltnak, Török Bélának, Joseph Kayesnek és Aaron
Youngernek szabadnapot irányoztam elő – jelentette ki Vincze Balázs vezetőedző. – A hétvégén hat ifjúsági korú játékosunk kap lehetőséget az első csapatban: a Fradi ellen már szerephez jutott Palotás Gergelyhez és Vincze Márkhoz csatlakozik most Nagy Levente, Nagy Milán, Márkus Martin, valamint Juhász Gergő. Az sem utolsó szempont, hogy szokják a légkört, de leginkább azért jutnak majd szerephez, hogy az még intenzívebb munkára sarkallja őket. A kimaradóknak a hétvégén az lesz a dolguk, hogy pihenjenek, akik viszont játszanak, azoktól ugyanúgy, ahogy eddig, maximális hozzáállást követelek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagy falat volt a Szentesnek a Honvéd

Szivós Márton vezetésével sima győzelmet aratott a Honvéd Szentesen a Vodafone férfi vízilabda OB I-ben. Tovább olvasom