Délmagyar logó

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 7°C | 15°C Még több cikk.

Sínen a vásárhelyi Volvo-kupa?

Elmozdult a holtpontról a vásárhelyi Volvo-kupa férfi vízilabdatorna ügye. Sikeres volt a helyi vállalkozókkal tartott megbeszélés, 1,5–2 millió forint gyűlt össze.
Kedden számoltunk be arról: bizonytalan a február 24. és 26. közötti Volvo-kupa férfi vízilabdatorna vásárhelyi megrendezése. Jelenlegi állás szerint az alföldi város mégis vendégül láthatja Kemény Dénes szövetségi kapitány háromszoros olimpiai bajnok együttesét és ellenfeleit. Jól sikerült ugyanis a helyi vállalkozókkal folytatott megbeszélés, egyeztetés – tudtuk meg Timár Lászlótól, a HVSC elnökétől –, ennek eredményeként a büdzséből hiányzó mintegy 3–5 millió forintból 1,5–2 millió összegyűlt. Mivel a mérkőzéseket hétköznap (szerda, csütörtök, péntek) tartják, jegybevételből nem kalkulálnak jelentősebb összeget; ezért még számítanak olyan megyei cégek, vállalkozások támogatására, amelyek fantáziát látnának ebben a rangos eseményben. Mert 1,5–2 millió forint még mindig hiányzik.

Tovább árnyalja a képet, hogy rendkívül pontos, szigorú időbeosztást kell kialakítani. Abban az időszakban tréningezik ugyanis Vásárhelyen egy 40 fős francia úszócsapat, valamint a világbajnokunk, Gyurta Dániel és edzője, Széles Sándor fémjelezte magyarválogatott-különítmény. Ők is a Gyarmati Dezső Sportuszodát használják majd, s fizetnek az edzőtáborozásért. Viszont a Volvo-kupa naponta 5 órát (tréningek, meccsek) igényelne.

Olvasóink írták

 • 5. Pengemester 2010. január 08. 06:18
  „Yucca :-) ,nem akarok senkit megsérteni,de a HVSC-t ne hasonlítsuk össze mondjuk a szerb válogatottal. Mondjuk a 400 forint az több,mint baráti ár,megye egyes focimeccsre nem mész be annyiért. A hétközi meccsekkel meg nincs gond szerintem,még ha tényleg farfekvéses a dolog akkor is. megmondom miért:emlékszem,hogy amikor ´95. magasságában a Szentest kellett volna legyőzze a HVSC azért,hogy bentmaradjon az OB1-ben,hétközi bajnokin ott volt vagy ezer ember. A Hódtói hányszor telt meg hét közben? Nem kevésszer. Ha úgy hozza a sorsolás,hogy mondjuk hétközi fordulóban jön a Győr,vagy jött régebben a Dunaferr,érdekes módon,soha nem volt kérdéses a telt ház ugye?”
 • 4. Yucca 2010. január 07. 11:21
  „Pengemester! Vásárhelyen nem szoktak annyira elszállni a jegyárakkal, mint Szegeden. Mikor pár hónapja voltam, azt hiszem, MK meccseken, 400 Ft volt a belépő, de azzal ki-be lehetett járni, tehát egész napra szólt. Szerintem most sem lesz a jegy még 2000 sem, legalábbis remélem, mert akkor én is átmegyek. És ott van nyugdíjas meg diák is, nálunk bezzeg nincs.

  Insideman: én is Debrecent olvastam a Nemzeti Sportban, nyilván addig még ötféle infó kel szárnyra, -- reméljük Vhely marad!”
 • 3. xene@freemail.hu 2010. január 07. 10:45
  „Miért nem hétvégén tartják??? Akkor esetleg el tudna valaki menni a mérkőzésekre???
  Kik lesznek az ellenfelek?”
 • 2. insideman 2010. január 07. 10:39
  „ez érdekes...a tegnapi nemzeti sport-ban azt irták h Debrecenben lesz a Volvo kupa...”
 • 1. Pengemester 2010. január 07. 08:01
  „"Mivel a mérkőzéseket hétköznap (szerda, csütörtök, péntek) tartják, jegybevételből nem kalkulálnak jelentősebb összeget..." -bocsánat,de ezen hangosan röhögtem,mert ekkora butaságot rég hallottam. Persze,hogyha 3-4000 forintos jegyárakkal kalkulálnak (erről például mélyen hallgat mindenki) ,akkor nyilvánvaló,hogy egy 4 tagú család esetében a villanyszámla vs. Szerbia rangadóhoz Filip Filipovicsnak sok köze nem lesz. Mindazonáltal országos szégyen volna,ha üresen maradnának a lelátók. Tessék csak belegondolni: jó néhány pólóváros van a közelben. Szegedről,Szentesről és Vásárhelyről meg kell teljen az uszoda,és valljuk be:Szolnok sem eget verő távolság...persze,ha a sógorok barátainak a családja elviszi a belépők felét tiszteletjegyként,akkor tényleg nem lesz nagy lóvé a belépőkből...nekem 2000 forintot megérne egy napijegy.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mk: Fehérvár–HNKC

Sorsoltak a női kézilabda magyar kupában, és Fortuna a Fehérvárt sodorta az ASA-Consolis-HNKC… Tovább olvasom