Délmagyar logó

2016. 12. 03. szombat - Ferenc, Olívia -3°C | 5°C

Szedeák: pozitív érzésekkel

Erőnléti edzésekkel kezdte meg hétfőn a felkészülést a Naturtex-SZTE- Szedeák NB I A csoportos férfi kosárlabdacsapata. Bonifert Domonkos és Simándi Árpád együttesében egy szerb próbajátékos, Nemanja Miscsevics is feltűnt.
„Bip" – nagyjából így lehet papírlapra vetni azt a hangot, amelyet Alexa Szabolcs számítógépe kiadott a Naturtex- SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapatának hétfő délelőtti szezonnyitó edzésén. Az erőnléti tréner semmit nem bízott a véletlenre, alaposan megmozgatta a játékosokat, akik keresztbe futkostak a kosárpályán, és akiknek az egyre gyorsabban érkező „bipek" ösztönzésére folyamatosan növelniük kellett az iramot. Az első három hétben az erőnlét fejlesztéséé a főszerep.

– Nem riadtam fel a sírására, nyugodtan tudtam aludni – mondta a tréning előtt egyhetes kisfiáról, Marcellről Kiss Zsolt csapatkapitány. – Szerencsére a feleségemnek, Esztinek is csak akkor kell hozzá felkelnie, amikor éhes. Csodás, hogy apa lettem, egyúttal természetesnek is tűnik az egész, olyan érzésünk van, mintha Marcell mindig is köztünk lett volna – tette hozzá.

Szedeák: pozitív érzésekkel. Fotó: Frank Yvette (galéria)

A Szedeák kerete egyre stabilabb. A tavalyi magyar mag együtt maradt, a három légiós, Gurley, Jones és Fekete mellett a kiegészítő embernek számító Hájer Ádám és Jakab Péter távozott. Az még nem dőlt el, hogy Tanács Attila folytatja-e az A csoportos játékot. Jonathan Levy személyében kettes poszton olyan játékost szerződtettek, akit már ismer a szakmai stáb, és nagy fogásnak tűnik a szerb irányító, Branko Jereminov leigazolása is – ők csak szeptember elején csatlakoznak a csapathoz. Volt viszont egy új és egy régi-új arc a tegnapi foglalkozáson: a szintén szerb Nemanja Miscsevics a Vojvodina utánpótlásából érkezett (a 20 esztendős, hármas és négyes poszton bevethető játékosnak még meg kell győznie a stábot, hogy szerződtessék), míg a szegedi nevelésű Molnár Bence Sopronból tért vissza. Miscsevics rendelkezik magyar útlevéllel, így nem vesz el helyet a harmadik légiós elől. Hogy ő ki lesz? Egyre kevesebb az esély rá, hogy Nebojsa Dukics. A legutóbbi három szezont Szegeden töltő kosaras távozása esetén sem jön azonban zavarba a Szedeák, több lehetséges jelölttel, amerikai és délszláv játékosokkal is tárgyalnak.

– Vártam már a kezdést, sok mindenre kíváncsi vagyok, és nagyon pozitív érzések kerítettek hatalmukba. Három háromhetes periódusra osztottuk a felkészülést, az elsőben még légiósok nélkül edzünk, hétfőn, kedden, csütörtökön és pénteken kettőt, szerdánként egyet. Az első edzőmérkőzésünket a Kecskemét ellen játsszuk, hogy mikor, az még nem dőlt el, és pályára lépünk szerb és horvát csapatok ellen is. Augusztusban egy négycsapatos felkészülési tornán veszünk részt Kaposváron – mondta Bonifert Domonkos vezetőedző, aki ebben az idényben is Simándi Árpáddal közösen irányítja a Szedeákot.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

UTC FT: debreceni rajt

Elkészült a férfi futsal NB I 2013–14-es sorsolása. Tovább olvasom