Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Szeged 2011: öten távozhatnak

Januárban öt játékostól elköszönhet a Szeged 2011 NB II-es labdarúgócsapata.
Csak akkor maradhat a labdarúgó NB II Keleti csoportjában szereplő együttes keretében a kapus Czirbus Gábor, a jelenleg sérült Kulacsik Tamás, a csapatkapitány Magyar György, Podonyi Norbert és Puskás Csaba, ha a jövőben össze tudja egyeztetni munkáját a labdarúgással. A szegedi vezetők az említett labdarúgók fizetését is csökkentenék. A játékosok január elejéig kaptak haladékot a döntésre.

– Valóban tárgyaltunk a vezetőkkel, az ő ajánlatuk viszont nem túl kedvező számunkra. Először azt szerették volna, hogy döntsünk: munka vagy futball, szerintük a kettő együtt nem mehet ennél a csapatnál, aztán pedig azt javasolták, hogy az edzéslátogatottság arányában csökkentik a juttatásunkat. A döntést alaposan átgondoljuk, a családon belül is megbeszéljük, hiszen a jövőnkről kell határoznunk. Ha úgy alakul, hogy nem tudjuk folytatni a Szeged 2011-ben, valamennyiőnk számára vannak lehetőségek, nyitott kapuk – mondta az ősz egyik legjobbja, Magyar György
A Szeged 2011 vezetőségének állásfoglalását Bánki József kommunikációs igazgató tolmácsolta: – Szó sincs arról, hogy a Szeged 2011 az említett labdarúgók közül bárkit elküldene. Ugyanakkor a klub, a csapat, a közösség érdeke mindenkor az egyén fölé helyezendő. Teljesen érthető, ha egy futballista a játék mellett gondol a távolabbi jövőjére, családja egzisztenciájára, a csapat jövője azonban stratégiai döntést igényel. Az elmúlt félévben akadt ugyanis olyan játékos a keretben, aki – a munkája miatt – a tréningek 35–41 százalékán nem tudott részt venni, többek között ez is magyarázata lehet az őszi szereplésnek. Ez a jövőbeni eredményesség, a csapatépítés miatt elfogadhatatlan. Ráadásul az edzéseken való részvétel nem csupán szakmailag, hanem morálisan is indokolt. A döntés felelősségét nem szabad az egyesületre hárítani, ezt a játékosoknak kell meghozniuk, elvégre csak ismételni lehet: a klub és a szegedi futball jövője a tét. A jövőbeni eredményességet csak közös akarattal, összefogással lehet biztosítani, amiben az említett, értékes labdarúgók is szerepet vállalhatnak. Nem mellékesen: a futballisták fizetését illető információk olyannyira személyes jellegűek, hogy azok kizárólag a játékosokra tartoznak, arról csak ők tudhatnak. A sajtóban való megjelenése pedig esetleg személyiségi jogokat is sérthet. A Szeged 2011 értékes futballistákkal – köztük a fentebb említettekkel is – az összefogás reményében vág neki a tavaszi idénynek.

Olvasóink írták

 • 13. Dr.Evazan 2011. december 21. 21:34
  „Ha mind távozna, akkor sem lenne nagy veszteség...”
 • 12. rodnás 2011. december 21. 21:16
  „Ennyi ember nem érti meg egy cikkben leírtakat? Sok hozzászólónak újra kellene tanulni az értelmező olvasást!”
 • 11. szegedi22 2011. december 21. 20:37
  „A lényeg, hogy az fog távozni, akit rákényszerítenek, mert ezek a fiúk élnek-halnak a szegedi fociért. Az már evidens, hogy nem a teljesítmény számít.Magyar-csapatkapitány- és Puskás is terítéken van??!!!!Természetesen Kolozsvári és Batik sem a teljesítménye miatt lett eltávolítva. Amennyiben profizmust szeretne Kapic úr-a sportigazgató, aki nem jelenik meg a meccseken-akkor olyan szintű fizetést és felszerelést kell biztosítani./nem csak magának/ Amennyiben ez nem lehetséges-mondván nincs pénz-miért ne végezhetnének kiegészítő munkát ovifoci stb. Hiszen ki hagyná ott a biztos állását egy ilyenért, ahol ekkora a káosz és még fizetni sem tudnak....Az összes magyarországi NB II-es csapatnál biztosított olyan fizetés, ami mellett nem szorulnak dolgozni a játékosok...Ennyit a profizmusról!”
 • 10. jasz0507 2011. december 21. 20:30
  „moderálva offtopic”
 • 9. újratöltve 2011. december 21. 20:15
  „Hát Isten segedelmével.....”
 • 8. r 2011. december 21. 20:02
  „7 FTC játékossal bővül a Szeged csapata!”
 • 7. újratöltve 2011. december 21. 18:42
  „Tehát::: Csökkentik a fizut, mellette ne dolgozzanak. Baromi nagy lehet itt a zsé!”
 • 6. zsofilla 2011. december 21. 17:58
  „Lesz még rosszabb...”
 • 5. Embör 2011. december 21. 16:58
  „Rapülők idézet jutott eszembe:

  "Maradok, ha akarod" - hát itt maradt.
  Én a szívemet adtam, ő a pofonokat.
  Győzött. Főzött. Alig-alig bőgött.
  Gyönyörű volt, de nyár után az ősz jött.

  S jöttek a gondok: a számla meg a gondnok,
  A Mikulás, a megszokás, az unalomblokk.
  A tél elmúlt, s vele még valami más,
  Ez a szevasz tavasz csak az utolsó felvonás.

  Szép volt. Jó volt! Köszönöm Ennyi!
  De mégis - mégis? - kellene tenni
  Valamit, amitől megérti - mit? -
  Hogy szeret engem, és itt csak ez számít!

  Szép összefoglaló és mutatja az utat is sajnos...”
 • 4. Tisza 2011. december 21. 16:17
  „Az a helyzet, hogy a főállású profi focistát pedig normálisan meg kell fizetni, még Magyarországon is.
  Nekem úgy tűnik, mintha arra menne ki a játék , hogy fél fizetésű fiatalokat szerződtessenek, akik közül minél többet továbbadjanak később tehetősebb kluboknak.
  Ebbe a koncepcióba harmincon fölüli családapák nem férnek be értelemszerűen.
  Hogy ebből aztán nemigen lenne NB I, az nem kétséges.
  Viszont ezt könnyen meg lehetne indokolni, hivatkozva a másodosztálynak is alig megfelelő létesítményhelyzetre.
  Majd megkátjuk, ahogy a vak is mondta.”
 • 3. W666W 2011. december 21. 16:05
  „Ez a PROFIZMUS IGAZ ??????
  Már megint hogy átverték az embereket ..:-))))
  Azt még kitüntetést is kaptak ÉRTE ez IGEN ez Magyarország 2011 ben...
  Csak így tovább Én kb 3 évet jósóltam ennek a szedett vedett brigádnak és azután eltakarodnak, de úgy néz ki tűl optimsta voltam...Nem lesz itt már jövöre sem foci ..

  Szép volt fiúk !!!!”
 • 2. Együgyű 2011. december 21. 14:40
  „"Szeged 2011: öten távozhatnak"
  Ez nem egy fél csapat?
  De arról cikk nem szól, hogy hányan és, kik jönnének a süllyedő hajóra. Pedig profi csapat. Az NB I-et is megcélozta! Ez sem csábító a játékosoknak? Pedig ha lesz egyszer egy papírokkal rendelkező edző az is csak azzal tud főzni amije, van!A remény, lelkesedés kihunyt! Pedig himnusz is van. Na, akkor kedves szurkolók ki a SZVSE ja, akarom mondani SZEDED pályára dolgozni! Fidesz-KDNP atyai pártszövetsége, a Jobbik meg az LMP szavazzon meg 500.000 milliót a csapat számára a büdzséből. Persze SZEGED polgárai rovására! Esetleg mondjon le jövedelméről. Esetleg az a 2500 néző, aki a napsütésben kimenne napozni a meccsekre, meghálálná! Éljen a kitüntetett vezetés! Ez a leg sikeresebb vállalkozás SZEGEDEN?”
 • 1. bambulla 2011. december 21. 14:17
  „nem látok a dolgok mögé, de úgy érzem hogy a Kapic-félék kezdik szétverni a szegedi focit
  csak azt nem értem miért?
  itt sokan szeretnének jó focit látni
  az első meccsek nézőszáma is ezt bizonyította”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagy László cáfol, nem beszélt határidőről

Nagy László az MTI-nek cáfolta, hogy lenne olyan határidő, amíg el kell döntenie, hogy játszik-e a… Tovább olvasom