Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Szeged Vízipóló Suli : ezüstérmet ért a remek hajrá

A gyermek vidékbajnokságban a második helyen végzett a Szeged Vízipóló Suli vízilabdacsapata.
A Szeol AK pólócsapatának egykori kiválósága, a válogatottban is szerepelt Lengyel Gábor egy éve irányítja az SZVPS (Márkus Martin, Nagy Levente, Dimovics Dániel, Orbán Levente, Orbán Dániel, Molnár Viktor, Kovács Dávid, Papp Viktor, Keresztúri Márton, Katona Balázs, Pallag Bence, Deák Dávid, Kormányos Gergő, Lázár Milán, Sashegyi Árpád, Simon András, Canjavec Bálint) '94-ben született fiúgárdájának szakmai munkáját. Hogy nem rosszul, azt a vidékbajnokságban elért második hely is mutatja.

– Rajtunk kívül részt vett a bajnokságban a végső győztes Szentesi VK, az Eger, a Kecskemét, a Szolnok, a HVSC, a Szentesi VK és a Kecskemét lányegyüttese, a Csongrád, valamint a romániai Arad. Tornarendszerben bonyolították le a versenyévadot, mi az utolsó négy meccsünket megnyerve lettünk ezüstérmesek. Az Egerrel és a Kecskeméttel voltunk nagy harcban a második helyért, örülök, hogy mi kerültünk ki győztesen a trió párharcából.

Arra, hogy mit is ér valójában az ezüstérem, konkrét választ nem tudott adni a tréner.
– Ebben a korosztályban három régió csatázik – magyarázta Lengyel. – Van a mienk, aztán ott van a dunántúli, meg persze a pesti. A srácok két év múlva indulhatnak az országos gyermekbajnokságban, ott már tényleg a legjobbak ellen mérhetik le, hol is tartanak valójában. Akkor már nem én leszek az edzőjük, de a következő évadban még igen. Vannak köztük kimondottan tehetségesek – a mögöttünk hagyott szezonban Papp Viktor, Dimovics Dániel, Nagy Levente, Márkus Martin, Molnár Viktor, Kovács Dávid volt a csapat meghatározó játékosa –, ha szerencsések, rengeteg munkával hárman-négyen egyszer az első csapat keretébe kerülhetnek. Ha ez így lesz, akkor rajtuk kívül én is elégedett lehetek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bolgár center a Szeviép-Szegednél

Újabb játékossal bővült a Szeviép-Szeged NB I A csoportos női kosárlabdacsapatának kerete. A magyar… Tovább olvasom