Délmagyar logó

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 2°C | 12°C Még több cikk.

Szegedi TE: az aranyéremre hajtanak

Holnap 14 órakor az újonc Bp. Erőmű elleni mérkőzéssel elkezdi a férfi tekecsapat Szuperliga 2011–2012-es idényét a Szegedi TE, amelynek legnagyobb ellenfele az új lebonyolítási rendszerben is a bajnoki címvédő Zalaegerszeg lesz.
Hiába új az idény, hiába fiatalodott a keret, a célok nem változtak: ahogy a legutóbbi szezonban, a Szegedi TE férfi tekecsapata ismét szeretné a bajnoki trónról letaszítani a Szuperliga címvédőjét, a Zalaegerszeget.

– Úgy megyünk neki most is a rajtnak, mint mindig: csak az aranyérem megszerzésére koncentrálunk – mondta Karsai Ferenc, a Szegedi TE klubelnöke. – De nem szabad elfelejteni, hogy a zalaiak kemény ellenfelek. Ráadásul új szisztémában bonyolítják le a bajnokságot, amihez nem tudni, ki alkalmazkodik jobban. Ezúttal is lesz tizennyolc alapszakasz-forduló, majd utána nem a már kipróbált rájátszás következik, amikor az első a negyedikkel, a második a harmadikkal elődöntőzik, aztán a győztesek játszanak a döntőben, hanem az első négy magával viszi az alapszakaszban szerzett pontokat, majd a negyediktől visszafelé haladva az elsőig mindegyik rendez egy-egy négyes tornát. Minden helyszínen öt, három, kettő és egy pontot lehet szerezni, így aki például egy vereséggel kétpontos hátrányba kerül, az a play-offban két tornát kell, hogy nyerjen. Egykor működött ez a rendszer, most visszatértünk hozzá, mert sokan kifogásolták, hogy az alapszakasz pontjai később nem számítanak.

Fotó: Schmidt Andrea
A Szegedi TE 2011–2012-es kerete. Álló sor, balról: Kovács Péter, Kakuk Levente, Szél Tibor, Karsai László, Karsai Ferenc elnök, Sájermann Gergő. Guggolnak: Kiss Norbert, Mészáros István intéző, Ernyesi Róbert, Márton János. A képről hiányzik: Krámli László gyúró, dr. Csiszér Előd csapatorvos. 
Fotó: Schmidt Andrea

A Szegedi TE keretében jócskán volt mozgás, hiszen többen távoztak, mint ahányan érkeztek.

– Négy ember ment el, három játékos érkezett. Sajnos Zdenko Pavlics sem mint edző, sem mint játékos nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, és bár a szakmai munkájába nem szóltam bele, azt láttam, hogy nem lett tőle jobb a csapat. Segítőjétől, Kaszás Zoltántól, illetve két tekéstől, Földesitől és Petétől is elbúcsúztunk, az ő eredményeikkel sem voltam elégedett. A három érkezővel, Mártonnal, Sájermannal és Ernyesivel fiatalodott a keret, talán jobb is most a csapatszellem, meglátjuk, a három fronton, a bajnokságban, az Európa-kupában, majd a Bajnokok Ligájában mit hoz a jövő – vélte a szakember.

A Szegedi TE holnap 14 órától az újszegedi teke- és bowlingcentrumban az újonc Bp. Erőmű ellen rajtol az új idényben, amit komoly felkészülés előzött meg.

– Jól sikerült a nyári munka, erős csapatokkal játszhattunk, és kétszer legyőztük a Zentát, 8:0-ra a szerb bajnok Belgrádot, illetve a podbrezovai tornán megvertük összfában a német Zerbstet, az Európa-kupában a rivális szlovák Inter Bratislavát, illetve a BL címvédőjével, a Podbrezovával két szoros meccset vívtunk. A nemzetközi szereplést illetően így bizakodó vagyok, nagy kérdés a formaidőzítés, valamint az, elhisszük-e, hogy mi is tudunk nagyon picivel nyerni, ahogy
jó néhányszor vesztettünk – mondta végül Karsai Ferenc.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vajda Attila döntőzhet a londoni előolimpián

Ma az 1000 méteres elő- és középfutamokkal elkezdődött a londoni olimpia tesztversenye a Windsor… Tovább olvasom