Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Szegedi TE: Kiss a legnagyobbak között

Nem sokan mondhatják el magukról azt, amit a Szegedi TE tekézője, Kiss Norbert véghezvitt az ózdi országos bajnokságon: mindhárom számot, a napi és az összetett egyénit, valamint a párost is megnyerte.
Ugyanúgy felkel reggel, és elmegy dolgozni, mint bármelyikünk. Egy országos cég szegedi központjában fedélzeti pénztárgépeket, kijelzőket, beléptető rendszereket szervizel – főleg Volán-társaságok az ügyfelek. Aztán délután kirobog az újszegedi teke- és bowlingcentrumba, és hétről hétre, napról napra bizonyítja, hogy a világ egyik legjobb tekése, aki kis túlzással akkor nyer, amikor csak akar.

Kiss Norbert (30) a hétvégi egyéni és páros országos bajnokságon is igazolta a fenti tételt, illetve azt, hogy vajból van a csuklója. Ózdon párosban, napi és összetett egyéniben tett egyet-egyet hozzá a készletéhez, így már összesen tizennégy ob-aranyéremnél jár: hetet a szegedi csapattal a Szuperligában szerzett, négyszer párosban, kétszer napi egyéniben, egyszer pedig összetett egyéniben lett magyar bajnok.

– Kapom a megjegyzéseket rendesen: ezt vártuk, még szép, hogy megnyerte; mondják a kollégák. Tisztában vannak azzal, mit csinálok a munkán kívül, és azzal is, néha bizony akadnak kiváló eredményeim. A fontosabb hazai mérkőzéseimre ők is kilátogatnak. Ha pedig hétköznapi események vannak, mint például a Világkupa, vagy a közelgő csapat-világbajnokság, a szabadság terhére utazhatok el, illetve ha az elfogy, fizetetlen szabit vehetek ki. Azaz nincs kivételezés – jegyezte meg a háromszoros felnőtt világbajnok.

Aranyat érő összpontosítás. Kiss Norbert három számban is első lett az országos bajnokságon.  Fotó: Karnok Csaba
Aranyat érő összpontosítás. Kiss Norbert három számban is első lett az országos bajnokságon.
Fotó: Karnok Csaba

Kiss éppen tíz éve, 2001-ben igazolt hatalmas tehetségként Kaposvárról Szegedre. Azóta alaposan kinőtte magát, nem csoda, ha folyamatos a külföldi csábítás.

– Nem tagadom, voltak és vannak is kérőim. Korábban a hazai rivális, a Zalaegerszeg is keresett, Németországból a Zerbst, Horvátországból a Kandit Eszék hívott, a legfrissebb érdeklődő pedig a horvát Zadar. Nyáron lejár a szerződésem, és érzem, a klub és az elnök, Karsai Ferenc szeretne megtartani. Még nem döntöttem a jövőmről – tette hozzá Kiss.
Ami pedig a három friss aranyérmet illeti, az eredmények alapján kétség sem férhetett az elsőségekhez.

– A legkiegyensúlyozottabb produkció az enyém volt, és ezt az ózdi nézőtérről is visszahallottam. Nagy különbségekkel nyertem, ezért talán kijelenthetem, jogosan győztem. A csapat-vb-n esélyesek vagyunk, de a szerbek arra készülnek, hogy megvédik a címüket, amire még sosem volt példa. Állunk elébe – mondta végül Kiss Norbert.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bánáti Antal elismerése

Mi lett vele? sorozatunkban olyan sportolókkal, sportvezetőkkel foglalkozunk, akik kicsit eltűntek a szem elől. Tovább olvasom