Délmagyar logó

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 7°C | 15°C Még több cikk.

Szőke Tisza: megyei párok a csúcson - galéria

Az újszegedi sportcsarnokban megrendezett 11. Szőke Tisza IDSF nemzetközi táncverseny mindkét felnőtt számát Csongrád megyei pár nyerte: a standard mezőnyben a Zsom Olivér, Vozár Boglárka (Pro-Art Kistelek), míg latinban a Stefano Vidoni, Tóth Orsolya (Szilver Szentes, Pro Art Kistelek) kettős végzett az élen.
Jó látni, hogy az újszegedi sportcsarnok nemcsak arra alkalmas, hogy izzadtság, netán vér folyjon a parkettán, hogy a lelátó népe őrjöngjön egy-egy gól vagy pont után, vagy hogy a háló púposodjon. Ezen a hétvégén ugyanis erről szó sem volt. Hangzavar akadt, de az a ritmusos zene miatt egyáltalán nem számított zavarónak. Főleg, ha a parketten zajló eseményeket figyeltük.

A fentiek alapján a mozgás alap az újszegedi sportcsarnokban, a 11. Szőke Tisza IDSF nemzetközi táncversennyel pedig a kellem, a báj, a ritmus és a tánc költözött szombaton az arénába. Közel százhúsz pár indult az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő viadalon, a 11. Szőke Tisza IDSF nemzetközi versenyen. Jöttek duók a környező, szomszédos államok mellett Olasz- és Németországból, összesen tizenkét nemzetből. A célok ugyan különbözők voltak, de akadt, aki kacsintgatva, más feszes „munkafegyelemmel", megint más pedig hol nevetve, hol a lépésekre maximálisan koncentrálva tudta le a versenyt.

Szőke Tisza táncverseny az újszegedi sportcsarnokban. Fotó Karnok Csaba (galéria)
Ami pedig a Csongrád megyei párokat illeti: a nap fő programjában, az IDSF felnőtt viadalon a standard táncokat a kisteleki Zsom Olivér, Vozár Boglárka – nekik ez már nem az első sikerük volt –, a latin-amerikai táncokat pedig a szentesi, kisteleki Stefano Vidoni, Tóth Orsolya olasz, magyar kettős nyerte meg, miközben utóbbi kategóriában teljesült a szegedi Fáskerti Zsolt, Ocsovszki Eszter páros álma, a hatos döntőbe kerülés is (ötödikként zártak).

Szőke Tisza táncverseny az újszegedi sportcsarnokban. Fotó Karnok Csaba (galéria)
– A felnőtteknél a latin-amerikai táncok mezőnye nemcsak a legnépesebb, de az eddigi legerősebb volt, és hasonlóan színvonalasnak és erősnek mondható az ifjúságiak latin versenye is. Jó dolog, hogy szenior III-ban, azaz az 55 év felettieknél összejött egy döntős mezőny. Örülök, hogy folyamatos a fejlődés, de azt gondolom, van még hová. Annak meg kifejezetten örülök, hogy a szegedi közönség egyre népesebb és egyre lelkesebb. Sok múlik rajtuk, hiszen jó közönség nélkül nincs jó verseny. Ráadásul maximálisan elégedettek is lehettek, hiszen két Csongrád megyei páros került a dobogó tetejére – mondta Zsilák Zsuzsanna főszervező, aki rengeteget dolgozott azért, hogy ez a verseny mindenki – versenyző, néző, pontozóbíró, támogató – megelégedésére szolgáljon.

Nyugodt lehet: így volt.

Szőke Tisza táncverseny az újszegedi sportcsarnokban. Fotó Karnok Csaba (galéria)

Eredmények

A 11. Szőke Tisza nemzetközi IDSF táncverseny döntős megyei helyezettjei. D felnőtt, standard táncok: 1. Tutrai István, Forrai Lujza (Forma Táncsport Egyesület Szeged). Latin-amerikai táncok: 1. Tutrai I., Forrai L., 5. Tóth Dávid, Balogh Nikolett Evelin (Flamenco 2001 TSE Szeged). B felnőtt, standard: 2. Szabó Gábor Ádám, Bense Krisztina (Forma TSE), 5. Harkai Szilveszter Ádám, Magyar Gabriella (Forma TSE). Latin: 1. Mészáros Mihály, Pados Lilla (Pro-Art Táncstúdió Kistelek), 2. Petrenkó Tamás, Petrenkó Fruzsina (Pro-Art Táncstúdió Kistelek), 6. Csikós Péter, Móga Mónika (Papiron Szeged Versenytánc Klub Egyesület).
IDSF open, junior II., standard: 2. Katona András, Kovács Klára Nikolett (Pro-Art Táncstúdió Kistelek, Szilver Táncsport Egyesület Szentes), 4. Tisza Dániel, Zónai Zsanett (Szilver TSE–Pro-Art TS), 5. Csányi Dávid, Redenczki Anikó (Papiron Szeged VTK). Latin: 1. Pellei Mihály, Hercsik Zsuzsanna (Valcer Táncstúdió–Pro-Art TS), 6. Tisza D., Zónai Zs. (Szilver TSE–Pro-Art TS). IDSF Ifjúsági, standard: 3. Kis Vencel, Bori Ildikó (Szilver TSE). Latin: 4. Petrenkó T., Petrenkó F. (Pro-Art TS), 5. Horváth Kristóf, Deminger Corinna (Pro-Art TS). IDSF felnőtt, standard: 1. Zsom Olivér, Vozár Boglárka (Pro-Art Táncstúdió Kistelek). Latin: 1. Stefano Vidoni, Tóth Orsolya (Szilver TSE–Pro-Art TS), 5. Fáskerti Zsolt, Ocsovszki Eszter (Papiron Szeged VTK–Pro-Art TS). IDSF szenior III., standard: 4. Bánfi Antal, Zsoldos Ildikó (Papiron Szeged VTK).

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pályát avattak Szőregen

A szőregi SZKTT KI Kossuth Lajos Iskolában vasárnap felavatták az új műanyag borítású, kézilabdaméretű pályát. Tovább olvasom