Délmagyar logó

2016. 12. 10. szombat - Judit 0°C | 9°C

Szombaton a Kisstadionban rúgják a labdát a veteránok

Az MLSZ égisze alatt a közelmúltban alakult meg az Országos Veterán Labdarúgó Egyesület (OVLE). A 60 évnél idősebb egykori labdarúgók részére létrehozott szervezet méltán népszerű, már ott tart, hogy egyre több csapat vesz részt az életre hívott kispályás labdarúgó-bajnokságban.
A Szeged gárdája két éve kapcsolódott be az országos vérkeringésbe, tavaly már a 4. helyen zárta a sorozatot (a második csapat pedig hatodik lett). Amint arról a Szent István Étteremben megtartott mai sajtótájékoztatón Dudás Tivadartól, az OVLE déli régiójának vezető koordinátorától megtudtuk, az idei bajnokság harmadik fordulóját szombaton 9 órától rendezik az újszegedi Kisstadionban. 

Az elsőnek Kecskemét, a másodiknak Békéscsaba adott otthont, ezeken olyan jól szerepeltek a szegediek, hogy csak a rosszabb gólkülönbségük miatt várják a második helyről a holnaputáni folytatást. A tájékoztatón jelen lévő labdarúgók (Halász Antal, Farkas Imre, Kónya Zoltán, Tóth János, Nagy Zoltán) elmondták, már nagyon várják, hogy hazai környezetben is pályára lépjenek.

A sajtótájékoztatón megjelent Őze Tibor, az MLSZ amatőr labdarúgással foglalkozó menedzsere, az OVLE szakmai igazgatója is. Hangsúlyozta, a labdarúgó szövetség kiemelten fontosnak tartja a 60 éven felüliek kispályás tornáját, amelyről még az UEFA is tud, odafigyel rá. A rendezvénynek beszédes a szlogenje: Egy életen át kell játszani. A futball olyan, mint a kerékpározás, nem lehet elfelejteni, még közel a nyugdíjkorhatárhoz, vagy éppen azt meghaladva sem. Mondandójából azt is megtudtuk, az OVLE szeretné a határon túli csapatokat is bevonni a bajnokságba, és az sem kizárt, hogy a következő esztendőben megalakul az old boys országos bajnokság, amelyben 45 és 58 év közöttiek szerepelhetnek.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Középpontban: Sterbik Árpád kézilabdakapus

Sterbik Árpád a spanyol Ciudad Real férfi kézilabdacsapatának kapusa. A vajdasági születésű sportoló a világ egyik legjobb hálóőre. Interjú. Tovább olvasom