Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

Sztahanovista sportolók: heti két meccs a megyei átlag

Átlagosan hetente kétszer kell bizonyítania a Szeged Beton legfoglalkoztatottabb vízilabdásainak, akik az október eleji szezonkezdet óta már 32-szer ugrottak medencébe. A hölgyeknél Laczi Edit, a Szeviép-Szeged kosarasa játszotta a legtöbb meccset 30 fellépésével.
Az általában az adott sportágtól függ, melyik együttes hányszor lép pályára egy szezonban, hiszen egyértelmű, hogy amíg a labdarúgóknak kell legalább 2–3 nap egy találkozó kipihenéséhez, egy vízilabdás vagy kosaras képes két egymást követő napon is pályára lépni, vízbe szállni.

Éppen ezért, aki az utóbbi sportágakat választja, óhatatlanul is nagyobb sűrűséggel kerül pályára, főleg akkor, ha aktuális egyesülete több sorozatban is érdekelt. Így van ezzel a Szeged Beton öt alapembere, Molnár Tamás, Andrei Busila, Vindisch Ferenc, Juhász Zsolt és Komlósi Péter is, akiket az október 10-én rajtoló szezon eddigi összes, tehát mind a harminckét meccsén medencébe küldött Kásás Zoltán vezetőedző. Erre bőven volt alkalma, hiszen a Beton a bajnoki küzdelmek mellett már a magyarkupa-kötelezettségeit is letudta, emellett három nemzetközi küzdelemben is indult: az európai szuperkupa döntőjét elveszítette, és a LEN-kupától is búcsúzott már, ám az Interligában még mindig vannak külföldi kirándulásai.

Kattintson a nagyításhoz!
Kattintson a nagyításhoz!

– Az lenne a természetes, hogy minden meccsen medencébe ugorjunk, hiszen az a dolgunk, hogy vízilabdázzunk, ám néha elkerülhetetlen, hogy egy-egy meccset kihagyjon valaki. Nekem az idei különösen szerencsés évem, mivel csak egy kisebb betegség hátráltatott a télen, így ott tudtam lenni az összes találkozón. Nem könnyű bírni a heti kétmeccses tempót, egy bajnoki vagy kupatalálkozó sokkal fárasztóbb, mint bármelyik edzés – mondta a sűrű programról Vindisch Ferenc.

A vízipólósok mellett a Szeviép-Szeged női kosárcsapata játszotta a legtöbb meccset, szám szerint 32-t – ezeken pedig 30-szor Laczi Edit is pályára lépett. A fiatal kosaras azzal előzi meg hazai csapattársait (így Fürészt és Némethet), hogy alig volt sérült vagy beteg a szezonban, míg a légiósoknál (így Zserzserunovánál, Ciglarnál és Sipaviciuténál) azért szerepelhetett többször, mivel a Hepp-kupában csak magyar játékosok léphettek pályára.

Szintén a legaktívabbak között van a Pick Szeged négyes fogata, Valentin Ghionea, Milorad Krivokapics, Zubai Szabolcs és Herbert Gábor, akik a szegedi együttes idei 24 tétmeccsén (17 bajnoki, 6 BL- és egy magyarkupa-találkozó) mindannyiszor pályára léptek – sőt Krivokapics és Zubai a magyar válogatottal megjárta az Interwetten-kupát és az ausztriai Eb-t is.

Azoknál a csapatoknál, amelyek nem szerepelnek a nemzetközi porondon, kicsivel kisebb a hajtás, így most a három nemzetközi küzdelemben is részt vevő csapatot vizsgáltuk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Stranovsky a Pickben

Eldőlt, hogy a szlovák válogatott kézilabdázója, Tomás Stranovsky a Pick Szeged együtteséhez igazol. Tovább olvasom