Délmagyar logó

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -4°C | 4°C Még több cikk.

Szurkolói rendbontás, félbeszakított meccs és verekedés Csanádpalotán

Ahogy azt már megszokhattuk, ezen a héten is jutott rangadó a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság küzdelmeire.
Tisza Volán–Makó 1–0 (0–0)
Szeged, Felső Tisza-parti stadion, 150 néző. Vezette: Csöngető Endre – közepesen (Boros, Gáleg).
Tisza Volán: Dongó – Kormányos (Buzási), Vida, Szabó A.,
Grünvald, Dargó, Ondrejó, Ngalle (Szilágyi), Puskás, Beretka (Szalma), Faragó (Szabó M. D.). Edző: Tóth Ákos.
Makó: Czirbus – Szilvási, Horváth K., Jovetics, Horváth G. (Bress), Pataki, Tóth T. (Kalász), Bakos (Bány), Tóth A., Csetkovics, Veszelinov (Győri). Megbízott edző: Bány Tamás.
Gólszerző: Beretka.
Tóth Ákos: – Természetesen elégedett vagyok, de sokkal simább is lehetett volna a végkifejlet a játék képe alapján.
Bódi Attila: – Gratulálok a Volánnak, sajnos nem tudtunk felnőni a lehetőséghez, pedig ma a Szeged sem játszott úgy, hogy ne okozhattunk volna meglepetést, de gyengék voltunk.

A listavezető Tisza Volán hazai pályán fogadta a Makót, amelynek kispadjáról eltiltás miatt hiányzott Bódi Attila edző. A bajnokin a Volán nem játszott csúcsformában, de így is megvoltak a helyzetei, amelyből egyet ki is használt: a korábbi makói kedvenc, Ngalle passzát Beretka lőtte a hálóba, ezzel el is döntötte az összecsapást. Mivel a Mórahalom nyert az Ásotthalom ellen, a HFC pedig egy balhés meccsen kikapott Csanádpalotán (a részletekről lásd keretesünket), immár a mórahalmiak, valamint az UTC számítanak a Volán legnagyobb üldözőjének, hiszen csak két ponttal vannak lemaradva Tóth Ákos csapata mögött.

Beretka döntött. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

Szurkolói rendbontás, verekedés Csanádpalotán

Csanádpalota–HFC 1–0 (1–0)
Csanádpalota, 150 néző. Vezette: Kovács Attila – jól (Gera, Kasza).
Csanádpalota: Hajdu – Vlad, Varga Cs., Luculescu, Gabor, Boros, Corbu, Cotuna, Lakatos, Siclovan, Piue. Edző: Lakatos Rudolf.
HFC: Vasas – Grósz, Antal (Tóth J.), Kökény (Szabó M.), Marton, Kerepeczki, Varga M. (Keller), Konc (Hatvani), Varga R. (Nagy A.),Bernát, Rácz. Edző: Lóczi István.
Gólszerző: Piue.
Kiállítva: Vlad (90.), ill. Marton (37.), Bernát (90.).
Lakatos Rudolf: – Kemény mérkőzésen sikerült kiszenvedni a győzelmet az emberhátrányban is rendületlenül támadó HFC ellen. A csapat a győzelmét Molnár Lászlónak ajánlja, mielőbbi gyógyulást és visszatérést kívánva.
Lóczi István: – Parázshangulatú meccs volt. Marton kiállítása, azaz az első sárgája elhamarkodott volt, ennek ellenére még egy büntetőt is kihagytunk, és egyetlen hibánkat az ellenfél kihasználta. Tíz emberrel is támadtunk, sok helyzetünk volt, de ezeket nem sikerült értékesíteni.
Ifjúságiak: Csanádpalota–HFC 2–14, gólszerzők: Juhász, Bognár, ill. Gera (3), Brizik-Bodrogi (3), Huszka (3), Kiss, Muzsik Király, Kovács, Kupecz.

Az egy évvel ezelőtti verekedés, majd a fél éve történt csalás, hamis igazolással trükközés után ismét nem múlt el balhé nélkül a Csanádpalota és a HFC összecsapása. A megyeegyes meccsre közel 50 vendégszurkoló érkezett különbusszal, a találkozón kifeszített zászlókon Vásárhely neve mellett Szegedé és Makóé is olvasható volt. Már az első negyedórában félbe kellett szakítania a meccset a játékvezetőnek, mert a drukkerek megpróbáltak belépni a pályára. A történtekről Takács János csanádpalotai technikai vezető elmondta: a drukkerek rasszista rigmusokat és kézjeleket használtak, megdobálták a jegyszedőket és a rendezőket. A lefújás után összecsaptak a két csapat szimpatizánsai a pályán, ökölharca is sor került, az egyik vendégszurkolóhoz – akit az egyik hazai rendező ütött meg – mentőt kellett hívni, és a rendőrség is közbeavatkozott.

A szurkolói buszt információink szerint a hazaúton végig rendőrautók kísérték. Az esetnek biztosan lesz folytatása, a fegyelmi bizottság kedden tárgyalja a történteket. A balhéval kapcsolatban megkérdeztük Horváth Zoltánt, a HFC elnökét, aki azonban nem volt ott, így nem akart nyilatkozni. Nógrádi Tibor, az MLSZ megyei igazgatóságának vezetője a helyszínen látta a történteket, ám egyelőre ő is türelmet kért, a jelentések megvizsgálása és a fegyelmi bizottság ülése után kommentálja a történteket.

* * *

A megyeegyes fordulóban több meglepetés is született, ilyen a Csanádpalota sikere mellett a Csongrád-Turbó és a Nagymágocs szintén 1–0-s győzelme is. Érdekesség, hogy a mágocsiak a bajnokság 17. fordulójában aratták első sikerüket, ezzel elkezdve a felzárkózást a bennmaradást jelentő helyek felé.

A Mórahalomban Szőke Péter mesternégyest szerzett, háromszor büntetőből talált be.

Mórahalom–Ásotthalom 6–2 (2–2)
Mórahalom, 300 néző. Vezette: Stefánovits Gábor István – kiválóan (Garai, Ottenthál).
Mórahalom: Czirják – Vojnics-Zelics, Szücs, Takács (Babarczi), Bokányi R. (Bokányi B.), Magyar 7,5, Zámbori, Tóth L. (Szekeres), Lázár, K. Tóth, Szőke. Játékos-edző: Magyar György.
Ásotthalom: Urlauber – Somlyai, Vastag, Dobák (Szolákovics), Dóra(Kothencz G.), Rencsár, Kothencz L. (Malatinszki), Szlobodnyik, Hatvani, Baji R., Bokányi Á.. Edző: Hevesi Tibor.
Gólszerzők: Szőke (4 – hármat 11-esből), Magyar, Bokányi B., ill. Baji R. (11-esből), Malatinszki.
Magyar György: – Tompa első félidő után harapósan jöttünk ki a második játékrészre, ezért megérdemelt siker született. Négy tizenegyes volt a meccsen, és mindet jogosnak éreztem. Győzelmünket a hölgyeknek nőnapra, valamint a Zoltánoknak a névnapjukra ajánlom.
Hevesi Tibor: – A Mórahalom jobb volt, de ez nem is ért váratlanul minket. Ezer sebből vérzünk, de bízunk benne, hogy egy-két héten belül az igazi Ásotthalommal tudunk felállni.

Ifjúságiak: Mórahalom–Ásotthalom 5–3, gólszerzők: Fodor (2), Kiss (2), Babarczi, ill. Hatvani (2), Kovács.

Kistelek–UTC 1–5 (0–1)
Kistelek, 200 néző. Vezette: Vereska Mátyás – gyengén (Kovács A., Juhász).
Kistelek: Keresztes – Bakonyi (Béres), Bárkányi (Kispál), Bosánszki, Rostás  (Fekete), Lajos (Papp), Gera, Koncz R., Piacsek, Fődi, Farkas (Gyetyinás). Edző: Czeigersmidt Roland.
UTC: Tombácz – Bilics, Bálint (Péczely), Mészáros Z., Szentes Bíró, Balogh, Bánóczki (Kazi), Puhalák (Szántó), Gajdacsi, Hegyesi, Dürgő (Mészáros T.). Játékos-edző: Brinszky Adrián.
Gólszerzők: Getyinás, ill. Gajdacsi (2), Szentes Bíró (2), Hegyesi.
Kiállítva: Bilics (90.).
Czeigersmidt Roland: – Sajnos beigazolódott a papírforma, az előre jósolt vereség, bár a különbség nem fedi teljesen a valóságot, gondolok a két öngólunkra, amit végül a vendégjátékosoknak írtak be.
Brinszky Adrián: – Az eredménnyel és helyenként a támadójátékkal elégedett voltam, bár a buta kiállítás beárnyékolja örömömet.

Ifjúságiak: Kistelek–UTC 10–1, gólszerzők: Muhel (3), Jójárt (3), Sipka, Balogh, Szabó, Nedeczki, ill. Huszka.

Algyő–Sándorfalva 2–0 (1–0)
Algyő, 250 néző. Vezette: Gyuga Zsolt – közepesen (György, Fehér).
Algyő: Szűcs M. – Szűcs K., Szélpál, Pénzváltó, Sebők, Takács, Farkas (Hadár), Pataki (Mohácsi), Gyimesi, Bogdán, Kohajda (Koza).Edző: Takács Zoltán.
Sándorfalva: Zarics – Vizin, Romics, V. Guberinics, Szabó, Kanász G., Kanász L., Takács, Tóth, Széll, Varga.Edző: Tóth János.
Gólszerzők: Kohajda, Mohácsi.
Takács Zoltán: – Harcos, küzdelmes mérkőzésen nem játszottunk jól, de megnyertük az összecsapást, és ez volt a lényeg.
Tóth János: – Egyenrangú ellenfelek csatája volt ez a találkozó. Döntetlen-szagú mérkőzésen a koncentráltabb csapat győzött. Gratulálok az Algyőnek a három pont megszerzéséhez.
Ifjúságiak: Algyő–Sándorfalva 5–3,gólszerzők: Bella Sz. (2), Bella D.,
Molnár, Ibriksz, ill. Tóth L., Táborosi, Huszka.

FK 1899 Szeged–Csongrád 0–1 (0–0)
Szeged, Felső Tisza-parti stadion, 100 néző. Vezette: Bán Imre – közepesen (Kőhalmi, Takács).
FK 1899 Szeged: Brunczvik – Heredea, Turján, Boldizsár, Szecska, Dedovics (Dóra J.), Imre Z., Forró, Péter-Szabó (Lajkó), Gyurkovics, Varga (Szalai). Edző: Hüvös Gábor.
Csongrád-Turbó: Bíró – Keller, Bodor, Lévai, Zsigó (Sándor), Budai, Ormándi (Kádár), Somodi  (Kiss), Bertók, Bálint A., Nagy Á.. Edző: Dósa Rácz Pál.
Gólszerző: Lévai (11-esből).
Kiálítva: Turján (50.).
Hüvös Gábor: – Nem erre készültünk, azonban egyfajta motiválatlanságot érzek a csapaton. Több jó egyéni teljesítményre van szükségünk, jobb hozzáállásra és nagyobb küzdeni akarásra.
Dósa Rácz Pál: – Nagyot hajtott a csapat, maximálisan betartották a játékosok a megbeszélteket. Elismerem, hogy a szerencse ma a mi pártunkat fogta, de ez semmit sem von le a csapat érdemeiből. Nagyon büszke vagyok minden játékosomra.
Ifjúságiak: FK 1899 Szeged–Csongrád- Turbó 5–0 (0–0), gólszerzők: Péntek (2), Katona, Beke, Szécsi.

Szentesi Kinizsi–SZVSE 3–1 (3–0)
Szentes, 200 néző. Vezette: Soós István – közepesen (Kócsó, Fodor).
Szentesi Kinizsi: Szél – Szeles, Vincze, Lajos, Németh, Polyák Cs. (Polyák A.), Bordács  (Kis), Kovács (Lekrinszki), Mihály, Orovecz (Gajda), Széll(Hidas).Edző: Bozóki Zoltán.
SZVSE: Pluhár 3 – Olajos 4 (Kenderesi 5), Báló 5, Mácsai 5, Nagypál 5, Törköly 4 (Németh 5), Simon 4 (Fülöp 5), Szántó 4, Busa 4, Kiss 4, Bagi 4(Major 4). Edző: Berki István.
Gólszerzők: Kovács (2), Polyák Cs., ill. Báló.
Bozóki Zoltán: – Az első félidőben jól és gólerősen futballoztunk, a másodikban csak helyzetekig jutottunk. Örülök a három pontnak.
Berki István: – Megérdemelten nyert a Szentes, mert átaludtuk az első félidőt, és figyelmetlenül játszottunk. A második félidőben csak szépíteni tudtunk.

Ifjúságiak: Szentesi Kinizsi–SZVSE- Szentmihály 7–0, gólszerzők: Gila Á. (3), Kovács E. (2), Fodor, Légrádi.

Nagymágocs–Tápé 1–0 (1–0)
Nagymágocs, 150 néző. Vezette: Kócsó Tibor – jól (Szeles, Bartucz).
Nagymágocs: Vígh – Takács B., Takács Á., Sándor L., Sándor Z. (Kerekes), Markovics N., Markovics I., Makai (Fejes –), Szarvas (Köteles), Szepesi, Dovics (Kovács). Edző: Györgyi István.
Tápé: Szabó – Papdi (Bárkányi), Cseh, Laczkó J., Cindel (Molnár), Németh, Gonda, Lőrincz (Bálint), Pócs, Vangel (Nagy –), Rácz (Kőszegi). Edző: Orosházi László.
Gólszerző: Makai.
Györgyi István: – Küzdelmes meccsen nagyon nagy akarattal játszva megérdemelten szereztük meg az első győzelmünket. Remélem, elindult valami.
Orosházi László: – A labdarúgás nekem egy csodálatos játék, csak nem úgy, ahogy mi játsszuk... Gratulálok ellenfelünknek!


A bajnokság állása
1. Tisza Volán 17 14 1 2 69–5 43
2. UTC 17 13 2 2 55–17 41
3. Mórahalom 17 13 2 2 54–18 41
4. HFC 17 13 1 3 30–12 40
5. Makó 17 10 2 5 42–20 32
6. Csanádpalota* 17 8 3 6 31–29 24
7. Tápé 17 7 3 7 23–23 24
8. Ásotthalom 17 7 3 7 29–30 24
9. FK 1899 Szeged 17 7 2 8 26–33 23
10. Algyő 17 6 4 7 21–26 22
11. Csongrád 17 5 1 11 19–34 16
12. SZVSE 17 4 2 11 19–39 14
13. Szentesi Kinizsi 17 4 2 11 22–54 14
14. Sándorfalva 17 3 4 10 15–25 13
15. Kistelek 17 2 2 13 17–48 8
16. Nagymágocs 17 1 4 12 8–67 7
*Három pont levonva.


Az ifjúsági bajnokság állása
1. HFC 14 13 1 0 102–11 40
2. Algyő 14 11 1 2 81–20 34
3. Sándorfalva 14 9 2 3 64–28 29
4. Ásotthalom 13 8 2 3 47–23 26
5. Szentesi Kinizsi 13 7 4 2 55–14 25
6. Kistelek 14 7 2 5 73–33 23
7. FK 1899 Szeged 13 7 1 5 35–31 22
8. Csongrád 14 5 1 8 37–38 16
9. Csanádpalota 14 5 1 8 45–48 16
10. Mórahalom 14 4 0 10 25–49 12
11. UTC 14 3 1 10 16–69 10
12. Nagymágocs 13 1 1 11 9–99 4
13. SZVSE 14 0 1 13 8–134 1
A Makó, a Tápé és a Tisza Volán nem indított csapatot, ezért 13 együttes szerepel az ifjúsági bajnokságban.


A hétvégi program
A 18. forduló párosítása. Március 16., vasárnap, 15: Csongrád-Turbó– Tisza Volán, Makó–Ásotthalom, Mórahalom–Csanádpalota, UTC–Szentesi Kinizsi, Tápé– Algyő, SZVSE–Nagymágocs, HFC–Kistelek, Sándorfalva–FK 1899 Szeged.

Tudósítóink: Halkó Pál (Tisza Volán), Takács János (Csanádpalota), Magyar György (Mórahalom), Bárkányi Péter (Kistelek), Takács Zoltán (Algyő), Keresztúri János (FK 1899 Szeged), Bozóki Zoltán (Szentesi Kinizsi), Györgyi István (Nagymágocs).

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mezőkövesd is kipipálva, elődöntőben a Pick Szeged

Magabiztos, 28–20-as győzelmet aratott a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata hazai pályán a Mezőkövesd ellen. Tovább olvasom