Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Takács László: tapasztalatban nincs hiány

Harmadik hete dolgozik a Szeged 2011 NB II-es labdarúgócsapatának stábjában az egykori ferencvárosi labdarúgó, Takács László (56). Az eddigi tapasztalatairól kérdeztük az együttes egyik szakvezetőjét.
– A csapat átköltözött Kiskundorozsmára?
– Úgy néz ki, hogy az egész hetet itt töltjük, a Felső Tisza-parti stadionban az edzéslehetőségeink ugyanis behatároltak a nagy nyüzsgés miatt. Egyébként sem ijedek meg; ha azt mondják, itt tartsak edzést, akkor itt tartok.

– Mennyi ideje volt felkészülni a szegedi munkára?
– Egy picit váratlanul ért a felkérés. Gyulára költöztem, ott éltem a családommal, és alkalmazkodtam a körülményekhez. Szegedre egyelőre még nem tudtam teljesen átpakolni, mert nem volt rá időm.

– Harmadik hete foglalkozik a Szeged 2011-gyel, milyen tapasztalatokat gyűjtött?
– A játékosok hozzáállása kiváló, mindegyikük szeretne megfelelni az elvárásoknak. Vannak céljaik, mi pedig mindent megteszünk annak érdekében, hogy nemcsak ők, hanem mi, azaz a teljes stáb is elérje azokat.

A hozzáállás kiváló: a kétszeres magyar bajnok szakember nem fél a kudarcoktól. Fotó: Frank Yvette
A hozzáállás kiváló: a kétszeres magyar bajnok szakember nem fél a kudarcoktól.
Fotó: Frank Yvette

– Szeged előtt két évet edzősködött Gyulán, de ott csak az utánpótlásban. A felnőttekkel való trénerkedés mennyire új önnek?
– Nem ez az első felnőttmunkám, hiszen játékos-edzőként Tárnokon 1991–92-ben a megyei I. osztályt nyert csapatot irányítottam. Félévkor vettem át őket, már akkor is elsők voltak, aztán ezt a helyet megtartottuk. Előtte a Ferencváros utánpótlásában sok mindent tapasztalhattam: először ifjabb Albert Flóriánnal megkaptuk az 1985-ösöket, utána végigdolgoztam az 1989-esekkel három évet, majd az U19-et már Rubold Péterrel együtt csináltuk. A '87-esek, '88-asok között dolgoztam többek között Csongrád megyéből Gyömbér Gáborral, Laczkó Zsolttal, a kecskeméti Kószó Balázzsal, a vasasos Kovács Gáborral, a kaposvári Kulcsár Dáviddal, az újpesti Balogh Balázzsal. Nagyon jó képességű labdarúgók, sajnos már nem a Fradiban játszanak.

Edzőmeccsek

A Szeged 2011 a tervek szerint a héten három edzőmeccset játszik, kettőt Kiskundorozsmán, a harmadik helyszíne még ismeretlen. A program, ma, 18 óra: Szeged 2011–Kiskundorozsma; csütörtök, 18 óra: Szeged 2011–Tápé; szombat, 11 (?) óra: Szeged 2011–Arad (romániai).

– Ezután került Gyulára, amely azért egészen más gazdasági környezet más lehetőségekkel.
– Éppen emiatt aztán kevés a kiugrási lehetőség, de ilyen lehet a futball. A gyerekek szorgalmasan jöttek, akiknek sokszor napi két edzést tartottunk, ez pedig meglátszott a fejlődésükön. Szegeden hasonló a helyzet: sok tehetség van, akik ugyan fiatalon elkerülnek a városból, de megállják a helyüket. Pozitívan látom a régió futballjövőjét annak ellenére, hogy a körülményekben, az edzéslehetőségekben van bőven lemaradás. A versenyeztetés és a megfelelő edzésszám rendkívül fontos, mert csak akkor lehet fejlődni.

– Elég a hátralévő idő a Szeged 2011 felkészítésére, élesítésére?
– Nem lett volna gond, ha hamarabb összeállunk, így többet edzhettünk volna együtt. Ez van, ennek és így kell megfelelni. A labdarúgásban benne van a kudarc, de nem félek tőle. Ha mindenki megfelelően áll hozzá, nem lesz probléma a bajnokságban. Bizakodó vagyok.

– Nem könnyű a csapat sorsolása...
– De az első három fordulóban két hazai meccsünk lesz. Meg kell próbálni minél több pontot begyűjteni Szolnokon, majd a Mezőkövesd és az Újpest II. ellen. Az amatőr átigazolási időszak tegnap éjfélkor lejárt, de profi státuszú játékos még jöhet. Nehéz lesz idecsábítani bárkit is, de szép a kihívás.

Olvasóink írták

  • 1. Együgyű 2011. augusztus 02. 13:49
    „Takács László: tapasztalatban nincs hiány. Tudjuk, mert idejött!
    De bízunk és reménykedünk, mint mindig!
    Most optimista vagyok?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Boros Gyevi László, a sportpolihisztor

Mi lett vele? sorozatunkban Boros Gyevi Lászlóval (67), a Szegedi Volán kézilabdacsapatának egykori… Tovább olvasom