Délmagyar logó

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda -1°C | 8°C Még több cikk.

Táncos show-ra készül szombaton a Hypnology

Táncos show-ra készül a Hypnology
Idén egyéves születésnapját ünnepli a szegedi Hypnology dance crew. A táncstúdió méltó módon szeretné megünnepelni a megalakulás első évfordulóját, szombaton 19 órakor Szegeden, az IH Rendezvényközpontban lépnek fel a Rádióaktív című műsorukkal.
Radioaktív névre keresztelt 90 perces showban 30 táncos lép fel, 23 koreográfiát és 10 táncstílust mutatnak be. A műsor elkészítésén négy koreográfus dolgozik.

Balogh-Barta Viktória, rendező és koreográfus: - A RÁDIÓAKTÍV rendezőjeként nem volt könnyű dolgom. Egy olyan háttér világot kellett megteremtenem, amiben mindenki otthonosan érzi magát. Göncz Sándor és Fodor Csaba, akik szintén koreografáltak ebben a műsorban, teljesen más területről érkeztek, mint én. Fodor Csaba az electric boogie nagy mestere, Göncz Sándort, Sadát pedig mindenki Szeged hip-hop oktatójaként ismeri. Velük könnyű dolgom volt, mert rugalmasak voltak, abszolút elfogadták a gondolkodásmenetemet és az ötleteimet. Ami nehézséget okozott inkább, az a sokszínű, több stílusú, egyedi történetű koreográfiák valamiféle közös szálon történő egymásmellé való felfűzése.

- Az HDC növendékei leginkább az utcatáncokban voltak eddig otthon, ezért óriási érdeklődéssel fordultak az - általam képviselt – színház misztikusabb, gondolatébresztő mivolta felé. Július óta minden hónapban újabb és újabb neves színházi koreográfusokat hívtam magam mellé meg a Dance Weekend nevet viselő programjaikon, ami szintén hozzásegítette őket ahhoz, hogy jobban megismerjék a színház és a show biznisz világát. A tanítványok együtt dolgozhattak Duda Évával, Papp Tímeával, Kugler Zsolttal, Szabó Anikóval, és Knyihár Anikóval.

- A RÁDIÓAKTÍV műsorszámait úgy építettük fel, hogy a tánc az izgalmas látványtechnikai megoldásokkal keveredve különböző emberi érzéseket, pillanatokat, szituációkat mutassanak be. Koreográfus, és táncpedagógusként próbálom a tanítványaimat, a mozgás, a táncművészet segítségével felkészíteni az élet legkülönbözőbb helyzeteire. Arra biztatom őket, hogy ne szimplán a lépéskombinációkat "csinálják "rutinból, hanem próbáljanak mindig önmagukban elmerülve igazi érzelmeken keresztül a lelkükből táncolni, legyen szó kortársról, modern táncról, hip-hop-ról vagy bármilyen új stílusról. Ha ilyen módón tanulhatják a táncot, akkor közelebb kerülhetnek önmagukhoz, és ez önbizalmat és magabiztosságot ad, ami nagyon fontos minden korosztály részére.

- Az újabb tánc stílusok, mint house dance, a new style , a girly, krump még nem annyira ismertek hazánkban, de már így is találhatunk olyan táncosokat,tanárokat akik profi művelői ezeknek a mozgásformáknak, mert ez segít nekik a mai világ megértésében, a mindennapos stressz levezetésében és az önkifejezésben egyaránt. Mi a HDC stúdiójában már tanítjuk ezeket a stílusokat, melyek óriási személyiség formáló hatással rendelkeznek és nagyon nagy sikert aratnak a tini korosztálytól kezdve. Rendezőként arra gondoltam, hogy jó lenne a RÁDIÓAKTÍVBAN, megmutatni minél több embernek ezeket az egyedi, magával ragadó stílusokat, amiket többnyire csak video klippekben vagy koncerteken láthatunk élőben, hogy mindenki saját maga tapasztalhassa meg ezen stílusok áradó pozitív energiáit.

- Aki látta már a HYPNOLOGY DANCE CREW-t fellépni, az biztosan tudja, hogy a HDC egyedi arculatához hozzátartoznak az egyedi tervezésű design ruhák, melegítők, és felsők. A RÁDIÓAKTÍV jelmezei között megtalálhatóak lesznek ezek a design ruházatok is, de emellett a színházi, musicalesebb, klasszikusabb vonalú kosztümök is helyet kaptak. A HDC vezetősége mindig nyitott az új dolgokra és keresik a lehetőséget a produkcióik fejlesztésére. Ezen kutatómunka és utánajárás eredményeként született meg a HDC egyik versenykoreográfiájának átdolgozása, mely a RÁDIÓAKTÍV-ban olyan egyedülálló technikai kiegészítőkkel kerül bemutatásra, amit eddig Magyarországon még nem láthatott a nagyérdemű, ezzel is fokozva a show látványvilágát és a HDC egyediségét.

Mindenkit sok szeretettel vár a Hypnology Dance Crew október 29-én (szombat) 19 órkor a szegedi IH Rendezvényközpontban.

Jegyek 2000 Ft-ért kaphatóak a Belvárosi Moziban és az IH Rendezvényközpontban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Török Béla: legó helyett labda

Új interjúsorozatot indítottunk, amelynek lényege, hogy arról a sportágról, amelyet a beszélgetőpartner űz, egy szó sem esik. Tovább olvasom