Délmagyar logó

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -3°C | 3°C Még több cikk.

Tedd fel a kezed, és védekezz!

Szerda este edzőmeccset játszott egymással Csongrád megye két OB I-es férfi vízilabdacsapata, a Szeged VE és a Valdor-Szentes. A 10–10-es döntetlent hozó meccs szlogenje a „tedd fel a kezed!" volt.

„Tedd fel a kezed Mert én más vagyok Jobb, ha rám hagyod Majd én játszom veled!" – szól a Splash slágere, amelyre mind a mai napig szeretnek az emberek bulizni. A Szeged VE és a Valdor-Szentes férfi vízilabdacsapata szerdán nem bulizott az újszegedi sportuszodában, hanem edzőmeccset játszott.

„Tedd fel a kezed!" – szólt legtöbbször az edzői utasítás mindkét oldalon. A hazaiaknál Varga Péter, a szentesieknél Matajsz Márk szólt legtöbbször így a játékosaira, mert bizony védekezésben sokszor elfelejtették felemelni a karjukat. Ez pedig egy hatékony bekkelésben kulcsfigura.

Barátságos edzőmeccset játszott egymással a két megyei férfi pólócsapat. Fotó: Frank Yvette (galéria)
5×8 percet játszott egymással a két ősi rivális. Évtizedekkel ezelőtt egy Szeged–Szentes meccs olyan volt, mint futballban a Fradi–Újpest. Mára nagyot változott a helyzet. A szerdai felkészülési találkozó a barátság jegyében zajlott. 10–10 lett a vége, a meccs elején az SZVE meglépett
– Kunacnak volt egy hihetetlen nagy gólja –, a hajrát a Kurca-partiak bírták jobban, és Szabó révén az utolsó másodpercekben egyenlítettek.

– Őt ne! – szólt Varga Péter, amikor Weszelovszky, vagy éppen Somogyi Balázs, a két egykori szegedi került lövőhelyzetbe. Ők tényleg tudnak lőni. Nagyon, és nagyot!

Barátságos edzőmeccset játszott egymással a két megyei férfi pólócsapat. Fotó: Frank Yvette (galéria)
– A center! – szólt Matajsz Márk a fiaihoz, mert meglátása szerint hatékony, és jó lenne ezt a csapatrészt is használni.
Egy felkészülési időszak nem könnyű, mert a kemény fizikai felkészítésről szól, illetve az új fiúk beépítéséről. Új fiúk pedig mindkét oldalon szerepelnek bőven.

– Jó volt, és tetszett, ahogyan kezdtük a meccset. Volt ritmusunk, szépen fordultunk le, a végére elfáradtunk, kevesen voltunk, hiszen Varga II. Zsolt kézsérülés miatt külön munkát végzett, Kiss Csaba Máltán szerepel, míg Manhercz Krisztián a juniorválogatottal készül. Voltak hibák, de ez természetes, egy ilyen meccsen kapunk képet arról, hogy miben kell fejlődnünk, éppen ezért volt hasznos ez a kétkapuzás – értékelte a 40 percet Varga Péter, a Szeged VE mestere.

Barátságos edzőmeccset játszott egymással a két megyei férfi pólócsapat. Fotó: Frank Yvette (galéria)

– A jelenlegi állapotban ez a játék elfogadható volt. Nekem is volt három hiányzóm, így nem volt teljes a csapat. A kezdés nem tetszett, mert bealudtunk, utána azonban már akadtak olyan időszakok, amikor jó tempóban és eredményesen játszottunk – nyilatkozta a Szentes edzője, Matajsz Márk.

Végül 20 gól született, 10–10 lett a végeredmény. A meccset 59 néző tekintette meg. Ott volt Szabó Zoltán is, aki másodedzője a magyar férfi vízilabda-válogatottnak. A meccs legjobb jelenete az volt, amikor Sánta Dániel odaadta a labdát Somogyinak, hogy dobjon kifelé szabadot, mert a spori nem fújt szabálytalanságot, a szegedi center viszont tudta, hogy az volt. Ez már nem „pólóháború", mint régen, hanem barátság. Ez viszi előre a megyei vízilabdát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Milyen sporteseményekre indulnak szurkolói buszok?

Rövid hírek: szurkolói buszok, algyői toborzó, dzsúdósokat várnak, szentesi lábtenisz. Tovább olvasom