Délmagyar logó

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 10°C | 24°C Még több cikk.

Teke: Pedig már fogták a kupát

A férfi tekecsapat-világkupa budapesti döntőjében a Szegedi TE csapata hatalmas csatában, mindössze négy fával(!), 5:3-ra kapott ki a címvédő német Zerbsttől.
Pedig már szinte fogták az elsőnek járó serleget. Azt a gyönyörű szép üvegkupát, amely a legnagyobb volt a budapesti BKV Előre tekecsarnokának díjakkal, érmekkel teli asztalán. Átlátszó és nehéz, rajta a felirat: Rank 1, XXI. World Cup 2009, Mens Club Teams, Ninepin Bowling Classic, Budapest (HUN). A 21. férfi tekecsapat-világkupa győztesének járó kupa.

A Szegedi TE csapata elméletben „agyonra" nyerte a német Zerbst elleni finálét. Harminc dobással a vége, azaz az utolsó sor előtt közel ötven fa előnye volt a címvédőt a trónjától megfosztani készülő Tisza-parti alakulatnak, ráadásul az úgynevezett kispontokban is vezetett 2:1-re mindhárom pályán lévő szegedi. Hófehér német arcok a pályán és a nézőtéren, utóbbi helyen ezzel együtt csendes szurkolók – hiába számolgattak, sehogy sem jött ki az a győzelem.

A játékosok pedig nekikezdtek az utolsó harminc dobásnak. A Zerbst afféle minden mindegy alapon cserélt is, jelezve, neki már szinte elment a hajó. Ám ekkor valami olyan hajrát nyitott a német alakulat, amelynek az lett a végeredménye, ami: négy fával nyert. Nagyjából mintha egy kajakos öt tizedmásodperccel hamarabb érne célba ellenfelénél.

Kiss Norbert a döntő legeredményesebb szegedije volt. Fotó: Frank Yvette
Kiss Norbert a döntő legeredményesebb szegedije volt.
Fotó: Frank Yvette

Összetört magyarok – akiket Szegedről sokan elkísértek, ott volt a nézőtéren például Sáfrány Anita, Kaszás Kriszta, Kaszás Zoltán, Majoros Gyula, Tompa Györgyné, Juhász Tibor – boldog, ugráló németek: így változott meg a világ röpke tizenegy perc alatt.

Ekkor még szomorúak voltak a szegedi játékosok, ám a díjátadó dobogóján állva, majd hazafelé, a sötét M5-ös autópályán mindnyájan úgy értékelték, hogy ezért az ezüstéremért is meg kellett küzdeni. Sok volt a kihívó, kevés a hibalehetőség, és ők majdnem hibátlanul teljesítettek. Tényleg csak picin múlott. Azon a bizonyos négy fán.

A döntő jegyzőkönyve

Férfi tekecsapat-világkupa, döntő: Szegedi TE–Zerbst (német) 3:5 (3696–3700).

Kiss Norbert–Torsten Reiser 1:0 (633–604, 3:1)
Kakuk Levente–Ivan Cech 0:1 (616–617, 2:2)
Szél Tibor–Markus Gerdau 0:1 (624–652, 1:3)
Karsai László–Boris Benedik 1:0 (632–622, 2:2)
Földesi Zsolt–Jürgen Zeitler (a 91. dobástól: Oliver Scholler) 1:0 (593–584, 2:2)
Kis Zsolt–Thomas Schneider 0:1 (598–622, 2:2)

A végeredmény: 1. Zerbst, 2. Szegedi TE, 3. St. Pölten (osztrák), 4. Belgrád (szerb).

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jubilált a Pick futófesztivál

Jubileumi futóversenyt rendezett az idén 140. születésnapját ünneplő Pick Szeged Zrt. Tovább olvasom