Délmagyar logó

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -4°C | 4°C Még több cikk.

Teremfoci: kombinatív Pápa érkezik

Szülővárosában irányíthatja jelenlegi csapatát, a Pápa NB I-es együttesét Véber György a Borsodi teremlabdarúgó-bajnokság második fordulójában. A szakember három Csongrád megyei játékosa segítségével is szeretné megnyerni a tornát, hogy vasárnap győztes társaság utazhasson az erdélyi edzőtáborba.
Véber György (42) igazi „spílernek" számított profi játékos korában, a labda és ő nagyon jóban voltak. Ezért érdekes lehet, mi a véleménye a kispályás labdarúgásról.

– Az ilyen tornákon, mint amilyen a Borsodi-terembajnokság, szívesen játszottam, de amatőr pénzdíjas eseményekre különböző okok miatt nem szerettem eljárni – mondta az egykori szegedi és újpesti kedvenc.

Véber a Pápa edzőjeként érkezik szombaton Szegedre. Az újszegedi sportcsarnok ismerős lesz számára, hiszen 2009-ben a Szeol AK öregfiúk csapatában pályára lépett, míg korábban a Baróti Lajos-emlékmeccsen is szerepet kapott. Most ugyan nem játszik, de határozott céllal érkezik szülővárosába.

Beemelték a műfüves talajt: az újszegedi sportcsarnok új borítást kap. Fotó: Frank Yvette
Beemelték a műfüves talajt: az újszegedi sportcsarnok új borítást kap.
Fotó: Frank Yvette

– Ahol futballozunk, mindig nyerni szeretnénk, ez a tervünk Szegeden is. A Pápa együttesének fekszik a rövid passzos, kombinatív játék, ezért szeretnénk megnyerni a csoportot, majd a döntőt is. Csongrád megyei labdarúgóim közül Dlusztus András és Gyömbér Gábor alapembere a csapatnak, Bali Péter pedig sérülés után tért vissza, de mindhárman kapnak bőven lehetőséget, hiszen három sor szerepeltetését tervezem – adott előzetes információt a szegedi szereplésről a szakember.

A Pápa szerdán kezdte a felkészülést, azaz sok lehetősége a gyakorlásra nem volt.

Véber (sötét mezben) holnap edzőként irányít. Fotó: Karnok Csaba
Véber (sötét mezben) holnap edzőként irányít.
Fotó: Karnok Csaba

– Ez ráhangoló hét, a szerdai edzés után tegnap és ma is szakítottunk időt arra, hogy hasonló méretű pályán, palánk híján falemberek segítségével kicsit gyakoroljunk a Szegeden ránk váró körülményekre. A torna után a városban alszunk, majd vasárnap indulunk Erdélybe, ahol Csíkszereda mellett Zetelakán edzőtáborozunk hat napig
– tette hozzá végül Véber György.

Érdemes jegyet venni

A szervezők tájékoztatása szerint a Borsodi teremlabdarúgó-bajnokság holnapi, szegedi fordulójára a jegyek kétharmada tegnapig elfogyott. A Csongrád Megyei Labdarúgó-szövetség székházában (Szeged, Közép fasor 1–3.) még kapható korlátozott számban családi és csoportos, kedvezményes árú jegyek ezer forintért, amelyek nagy valószínűséggel ma elfogynak, míg az 1500 forintos jegyeket kizárólag a sportcsarnokban, illetve a Profi Fotó Kft.-nél (Szeged, Tisza Lajos krt. 52.) lehet megvenni. A szervezők szerint várhatóan telt ház lesz, azaz 2300 néző látogathat ki az újszegedi sportcsarnokba.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új év-kupa: elkészült a menetrend

Elkészült az Új év-kupa csoportbeosztása és részletes menetrendje. Tovább olvasom