Délmagyar logó

2017. 08. 20. vasárnap - István 19°C | 34°C Még több cikk.

Új edzője van a Szeviép-Szegednek

Új edzője van a Szeviép-Szeged NB I A csoportos női kosárlabdacsapatának. Hétfő óta Domokos Mihály irányítja a szakmai munkát, segítője a klub egykori válogatott játékosa, Donkó Orsolya lett. Az új trénerrel beszélgettünk.
Domokos Mihály vezetésével készül a Szeviép együttese. Fotó: Gyenes Kálmán
– Gondolta volna, hogy újból első osztályú csapat edzője lesz?

– Hét éve saját döntésem volt, hogy abbahagyom a trénerkedést. Kilenc éven keresztül irányítottam a szegedi együttes munkáját. Termesztésen gondoltam arra, hogy egyszer visszatérek. De azt nem sejtettem, hogy ez már most, ebben az idényben bekövetkezik.

– Miért váltak meg Zseljko Dokicstól?

– Már decemberben felvetődött az edzőkérdés. Nem várt vereségeket szenvedett a csapat. A Szekszárd elleni idegenbeli fiaskó után már a vezetőség is sürgette a váltást. Elfogadhatatlan volt a Szeviép-Szeged mutatott produkciója, kulcsjátékosaink gyenge teljesítménye. Hétfőn kora délután a klubvezetés döntött a személycseréről.

– Nem is tárgyaltak más edzővel?

– De! Hárommal. Sajnos, egyikük sem volt mozdítható, így kerültem a képbe.

– Az ügyvezetői pozíciója mellett a főiskolán is tanít. Mennyire tudja összeegyeztetni az edzősködést a munkáival?

– Szerencsére van segítőm. A Szeviép egykori válogatott irányítója, Donkó Orsolya a másodedző, így a délelőtti foglalkozások nagy részét ő tartja. Az idény végéig vállaltam a tréneri munkát, természetesen keressük a megoldást, vannak kiszemeltjeink a kispadra.

– A négy közé kerüléshez csoda kellene, a Sopront kellene legyőzni a rájátszásban. Az idény elején a klubvezetés a nemzetközi kupaszereplést tűzte ki célul. Változtattak ezen?

– Nem! Éppen ezért éreztük úgy, hogy új szakember kell a csapathoz. Szeretnénk az ötödik helyen végezni. Nagy valószínűséggel a Szolnokkal csatázunk majd az 5–8. helyért. Szeretnénk legyőzni őket, és minél jobb pozícióban végezni a bajnokság végén.

– Nem lesz könnyű feladata, hiszen Violeta Vukovics megsérült. Mi a helyzet a szerb centerrel?

– Még mindig sérült. Egyelőre még nincs pontos diagnózis, hiszen bevizesedett a térde. Lehet, hogy három, négy hétre dől ki, de az is elképzelhető, hogy az idény végéig nem tud pályára lépni. Nagy veszteség lenne a kiválása.

– Kemény fába vágta a fejszét!

– Mindannyian azért dolgozunk, hogy ismét jó legyen a csapat, eredményesen játszanak a lányok. Szeretnénk elmozdulni a hetedik helyről, megszerezni az ötödik helyet a bajnokság végén.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új vezetőedző a Szeviép-Szegednél

Ideiglenesen új edző, a Szeviép-Szeged női kosárlabdacsapatának ügyvezetője, Domokos Mihály… Tovább olvasom