Délmagyar logó

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 15°C | 27°C Még több cikk.

Újítások a Csongrád megyei futballban

Az MLSZ Csongrád megyei területi igazgatósága a bajnokság előtti fórummal indította az idényt. Az Üvegvár étteremben tartott prezentációkon sok újdonságot mutatott be Nógrádi Tibor igazgató és Hegyi Péter, a játékvezetők elnöke.
Hétfő estére meghívót kaptunk az MLSZ Csongrád megyei területi igazgatóságától, Nógrádi Tibor igazgató az Üvegvár étterembe invitálta a sajtó képviselőit. A téma a Csongrád megyei labdarúgás, illetve a hétvégén rajtoló bajnokságok.
Pontosan érkeztünk, azonban a csapatvezetők, akik szintén kaptak meghívót, nem éltek a lehetőséggel. A 62 csapatból 7-en jöttek el. Pedig...
Inkább hagyjuk a kritikát, mert hiába a jó kezdeményezés, a jobbító szándék, az érdektelenség megdöbbentő volt mindenki számára. Nógrádi Tibor köszöntötte azokat, akik végül eljöttek, majd elmondta, hogy a 2013–2014-es megyei bajnokságokban ádáz és színvonalas meccseket vár. Jövőre átalakul majd a lebonyolítás, hiszen a megyei III. osztály mellett beindítják a megyei IV. osztályú küzdelmet is. Jó hír, hogy 16 női csapattal beindul a keresztpályás megyei bajnokság.

Ezután átvette a szót Hegyi Péter, aki a Csongrád megyei területi igazgatóság játékvezetői bizottságának elnöke. Olyan prezentációt mutatott be, amelyet végig élvezett a hallgatóság. A megyei I-ben 15 fős játékvezető-keret tevékenykedik, ugyanennyi a létszám a megyei II. osztályban is. A bírók csak a saját osztályukban vezetnek, nem lesz átjárás. Szigorították a feltételrendszert, csak olyan spori fújhatja a sípot az idényben, amelyik átment az elméleti és a fizikai teszten. Akadtak olyanok, akik az utolsó pillanatban buktak ki, csak a megyeháromban fújhatnak, a tavasszal javíthatnak.
Hegyi Péter évekig dolgozott Angliában.

Megtapasztalta, hogy micsoda tisztelet és bizalom veszi körül a futballt. Újítás lesz az idei szezonban, hogy a felnőttmeccsek után egy kártyán 1-től 5-ig a hazai és a vendégcsapat is osztályozhatja a játékvezetőket, míg a sporik a csapatok viselkedését értékelik. Jó ötlet, de már itt, a hétcsapatos összejövetelen akadt olyan klub, amelyik jelezte, hogy ő bizony nem tölti ki ezt a kártyát, mert van neki elég gondja...
Kevésbé értjük, hogy egy amatőr csapatnak miért akad gondja, amikor a futball a játékról, a szórakozásról szól. Mert ugye amatőr futballról beszélünk, ahol mindenki kedvtelésből futballozik. Hegyi Péter és az elnökség szeretne rendet a játékvezetésben, tehetségeket nevelni, akik később magasabb szinten képviselnék a megyét, úgy, mint az egykori szegedi Pádár László és még sorolhatnánk a híres játékvezetőket. Ez összefogás nélkül nem valósulhat meg, éppen ezért szervezte meg ezt az összejövetelt az MLSZ Csongrád megyei területi igazgatósága – igaz, nem hét csapattal tervezett.

Olvasóink írták

  • 1. laca74 2013. augusztus 13. 22:41
    „Jelzésértékű a 7 jelenlévő”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szegediek szezonja lehet

A Szegedi TE rutinos játékosa, Karsai László a sokadik felkészülését kezdte el. Tovább olvasom