Délmagyar logó

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 10°C | 16°C Még több cikk.

Ünnep példaképekkel

Szeged - A Délmagyarország és a Délvilág sportrovata december 17-én rendezi meg a Bistorant étteremben a 43. sportolói díjátadó gáláját, amelyen Szeged és Csongrád megye kimagasló eredményeket produkáló sportolói, edzői, ifjúsági versenyzői, parasportolói, csapatai vehetik át megérdemelt díjaikat.
Különösen egy kor után, mint amiben már én is járok, azt tartják, a múlt mindig megszépül. Ez általában igaz is, de lapunk év sportolója díjátadására ez mégsem illik. Ez az esemény évtizedek óta mindig a szeretetről, az elismerésről, a sportolók nagy családjának egyfajta ünnepéről szólt. Ennek fénye jottányit sem homályosult az évek során. Mindig kiemelkedő teljesítményt nyújtó sportolókról, edzőkről, sportvezetőkről és szponzorokról szólt az összejövetel. Egyben ráirányítottuk a figyelmet a jövő bajnokaira azzal, hogy a legtehetségesebb utánpótláskorú versenyzőket is jutalmaztuk. Bagaméry Laci kollégám a Délmagyarország sportolói díjátadására fókuszálta visszaemlékezését. Jómagam, mivel 1974-től 1990-ig a Csongrád Megyei Hírlap sportrovatvezetője voltam, inkább a megyei lap ezen a téren kifejtett munkáját idézem fel.

A kezdeti kísérletezés eléggé szerényre sikeredett, ugyanis a városi sportfelügyelőkkel egyeztetve az elgondolásainkat igyekeztünk minden városból kiválasztani olyan sportolókat és szakembereket, akik igazán megérdemelték, hogy a többi versenyzőtárs elé rangsoroljuk őket. Okulva néhány lap fals eredményén, nem vontuk be az olvasótábort ennek kiválasztásába. Mivel nem gondoltuk át igazán az esemény hatását, csupán a lap hasábjain adtunk hangot, s ceremónia nélkül hirdettünk eredményt. Rá kellett azonban döbbenni, hogy ez így nagyon puritán. Szerencsére sikerült az akkori főszerkesztőt meggyőzni arról, hogy ennek egy kis színességet, meghitt hangulatot is lehetne adni. A pénz azonban annak idején is nagy úr volt, ezért kitaláltuk, hogy bevonjuk a sportegyesületeket, valamint a sportot irányítókat ennek lebonyolításába és a szerény elismerés előteremtésébe. Így lett több éven keresztül előbb a Nacsa Imre, majd a dr. Thékes István vezette megyei, valamint a Horváth András, később a Szovics Zoltán irányította szegedi sportigazgatóság a fő támogatónk. Sikerült megnyernünk a megyei diáksport irányítóját, Szegfű Andrást is. Hosszú ideig kiváló helyszín volt a szegedi Sajtóház, de egyszerűn „kinőttük". Szerencsére olyan szponzorokat sikerült találnunk még, akik vagy a helyszínt, vagy a megvendégelést biztosították. A teljesség igénye nélkül azért érdemes néhány nevet felidézni: Vass György, Barna Lajos, Baltás Gábor.

A kiváló eredményt elért sportolók és szakemberek, szponzorok névsora pedig végtelen. Szinte már örökös év csapata elismerést is átadhatnánk a szentesi női pólócsapatnak, amelynek sikersorozatát csupán a vásárhelyi női kézilabdások tudták megszakítani. Elismertük a vásárhelyi karateiskolát, a makói triatlonosok és sakkozók kiváló eredményeit, a csongrádi teniszműhely sikereit, a szentesi úszók teljesítményét. Őket szintén példaként lehetett a többi elé állítani. Ezzel pedig teljessé vált a megyei sportolói paletta.

Amióta pedig lapunk kiadója vállalta a költségeket, még színesebbé, emlékezetesebbé, ünnepélyesebbé vált az év sportolói díjátadás. Egészen biztosan így lesz ez hétfőn is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Veress Csaba- emléknap

Az autóbalesetben elhunyt ruzsai labdarúgó tiszteletére Veress Csaba-emléknapot hirdettek meg vasárnapra. Tovább olvasom