Délmagyar logó

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 17°C | 32°C Még több cikk.

UTC labdarúgó- és futsalszakosztály: odafigyelnek a srácokra

A Csongrád megyei utánpótlásbázisokat bemutató sorozatunk e heti részében az Újszegedi TC labdarúgó- és futsalszakosztályához látogattunk el.

Kevesen gondolnák, hogy Újszegeden, a Kertész utcai sporttelepen milyen átfogó labdarúgóélet folyik. A klub elnöki tisztségét immár 21. éve ellátó Gidai Sándor büszke lehet az elért eredményekre.

– Labdarúgásban a saját közvetlen utánpótlásunkat 87 gyerek jelenti – árulta el a klub első embere. – A Farkas Antal által edzett U19-es korosztályunkba 27-en tartoznak, a szakember Kovács Sándorral együtt a 17 fővel rendelkező U17-es csapatunkat is edzi, míg a 18 gyerkőcöt számláló U12-t Rau Zoltán irányítja. A még kisebbeket, az U11-eseket, az U9-eseket, valamint az U7-eseket, akiknek összlétszáma 25, Paksi Péter pallérozza.

Az elnök elmondta azt is, hogy a labdarúgás unokatestvérének, a futsalnak is teret adnak. Az U19-nek (21 játékos) és az U17-nek (20) Cserenkó Szabolcs az edzője, míg az U15-nek (13) a Békéscsabában futballozó Makra Zsolt. Az egész futsalszakosztályt pedig az élvonalbeli gárda, az UTC-Junior Sport szakvezetője, Brinszky Adrián felügyeli.

Gidai Sándor elnök (balról) büszke lehet: egyre nagyobb az UTC labdarúgó-szakosztályának létszáma. Fotó: Schmidt Andrea
Gidai Sándor elnök (balról) büszke lehet: egyre nagyobb az UTC labdarúgó-szakosztályának létszáma.
Fotó: Schmidt Andrea

Gidai Sándortól még megtudtuk, a labdarúgó-szakosztály együttműködési szerződést kötött a KÉSZ akadémiával, valamint a SZEAC-cal. Ez azt jelenti, hogy amikor az itt pallérozódott gyerekek kiöregszenek nevelőegyesületükből, az újszegedi klub utánpótlását adva Paksi Péter vezetésével becsatlakoznak az UTC-be.

– Nemcsak beszélünk róla, hanem teszünk is az utánpótlás-nevelésért – folytatta a sportvezető. – Nem a véletlen műve, hogy a megyei I. osztályban szereplő első csapatunk zöme, majdnem hetven százaléka saját nevelésű játékos. Minden esztendőben az ifiből ketten-hárman felkerülnek a nagyokhoz.

Az UTC-seknek a Kertész utcában két füves pálya áll rendelkezésükre. Ami külön kiemelendő, mindkettő alkalmi megvilágítással rendelkezik, ami ugyan esti mérkőzés lejátszására nem alkalmas, de edzeni lehet rajta. És mivel az újszegediek jó viszonyt ápolnak a tiszaszigetiekkel, az ott található játékteret is használhatják.

– Az utánpótlás éves szinten másfél millió forintot visz el a kasszából – mondta Gidai Sándor. – Több pénzből könnyebb lenne, de nem szeretnék panaszkodni. Tavaly a megyétől és a várostól is kaptunk támogatást, idén csak a város tudott segíteni, minden forintnak örülünk, azt megköszönjük. Nagy segítség ez számomra, mert az elnökösködésem első 10–12 évében mindent én csináltam, minden forintot nekem kellett előteremtenem. Szerencsére most már van segítségem, az UTC-ben a családiasság megmaradt, mellé viszont becsatlakozott a nyugalom. A Kertész utca a béke szigete.

Olvasóink írták

  • 1. Conquer 2011. szeptember 30. 06:46
    „Gratula, reméljük újra lesz NB1-es csapata Szegednek.

    Különösen gratulálunk keresztfiúnknak, aki igen büszkén feszít a képen. Sok sportsikert és szép karriert kívánunk.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeged 2011: lassan elfogy a keret

A labdarúgó NB II Keleti csoportjának hetedik fordulójában a Szeged 2011 holnap 15 órától a… Tovább olvasom