Délmagyar logó

2017. 02. 25. szombat - Géza 2°C | 8°C Még több cikk.

Vajda Attila: Vezetni élmény

Szeged - Az EDF DÉMÁSZ-Szeged VE olimpiai bajnok kenusa, a londoni ötkarikás játékokra C1 1000 méteren címvédőként készülő Vajda Attila (29) szárazföldi közlekedését tegnap óta egy Opel Astra Classic III segíti.
Koncentrálj. Sebesség. Én, a sebesség. Egy győztes, negyvenegy vesztes.

A gyerekek, sőt kijelenthetjük, a felnőttek körében is oly népszerű animációs film, a Verdák (Cars) első része kezdődik ezekkel a szavakkal. A főhős, a kis piros csodaautó, Villám (Lightning) McQuenn szuggerálja magába a verseny lényegét.

Azt nem tudjuk, az EDF DÉMÁSZ-Szeged VE olimpiai bajnok kenusa, Vajda Attila vajon hogyan hergeli magát, mit gondol egy verseny előtt, ám az biztos, hogy az ő élete is a sebesség körül forog. A legjobb akar lenni, és ugyan nem negyvenegy rivális szeretné legyőzni, de az a hét, amelyik majd remélhetőleg Londonban az A döntőben mellette lapátol, éppen elég feladatot ad neki a vízen.

Vajda Attila: Vezetni élmény. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

A szárazföldön pedig ugyancsak haladnia kell: reggel edzésre, majd haza, délután megint edzésre, esetleg a kisfiáért vagy egy meghívásra, este újra az otthonába. Ebben pedig a jó autó sokat tud segíteni.

– Dinamikus sofőrnek tartom magam, de nem attól, mert nagy az az autó, amelyet vezetek. Egy kis karosszériás járművel is lehet dinamikusan közlekedni – mondta tegnap a szegedi C-Mobil Kft. Kálvária sugárúti telephelyén a lapunknak exkluzív interjút adó Vajda, mielőtt átvette volna a cég ügyvezetőjétől, Oláh Ferenctől az Opel Astra Classic III típusú támogatói autót.

– Relatíve türelmesen vezetek, persze akad, amikor sietni kell, de akkor sem vagyok agresszív, nem dudálok vagy kiabálok másokra. Ha feszes a programom, akkor sem leszek ideges az utakon.

Ha Anglia, akkor a kormány a jobb oldalon található. Vajda ettől sem jön zavarba, sőt azt sem tartja kizártnak, hogy egyszer majd Londonig autózik – de nem most.

Vajda Attila: Vezetni élmény. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

– Franciaországban már jártam kocsival, szeretek is túrázni, azaz miért ne mehetnék Londonba is autóval? És ugyan a brit fővárosban még nem vezettem, de Ausztráliában vagy Dél-Afrikában már kipróbáltam a jobbos autókat. Amúgy pedig a legalapabb felszereltségűtől a full extrásig mindenféle autóban ültem már, a csúcsmodellek közül például Lamborghiniben, Ferrariban, Aston Martinban vagy az új BMW 7-esben. Nem a márka teszi a jó autót, hanem hogy mennyire találom meg benne azt, amire szükségem van. Kisrepülőt is vezettem már, ám Forma–1-es autót még nem, igaz, a termetem miatt abba nem nagyon férnék bele – jegyezte meg Vajda.

Augusztus 4-én utazik, 6-án már versenye van – bő három hét múlva Vécsi Viktor tanítványának is elkezdődik az olimpia.

– Már nemcsak napi szinten, hanem szinte minden órában jelen van az életemben a londoni olimpia. A felkészülés hajrájában járunk, remélem, a rajtig már nem jön közbe semmi – tette hozzá végül a kiválóság.

Olvasóink írták

 • 3. theseus 2012. július 14. 09:26
  „Szerintem egy új modellt is kaphatna egy olimpiai bajnok, de nyilván ezt kell reklámozni, mert erre inkább lehet kereslet. Persze a felkészülését ez nem befolyásolja.
  Hajrá, Attila!”
 • 2. kreatív 2012. július 14. 08:45
  „Nos! Az olimpiai mozgalom válságban van! Ez kétségtelen!
  A sport eredendő lényege fényévtávolságra került a négyévenkénti játékoktól! A profi szemlélet egyértelműen tért nyert! Az egzisztenciális élsporttevékenység a kiélezett anyagi érdekeltség miatt alantas, az egészséget károsító manőverek irányába ereszkedett, a sport attribútuma visszájára fordult!
  Többszörösen érvényes ez magyar viszonylatban! A nemzeti tradíció továbbélése, a politikai és média oltalom már-már odáig fajul, hogy a magyar olimpiai mozgalom jól kiépült megélhetési tevékenységgé vált, a sportolók és a kifejezetten széles holdudvar számára. A világversenyre készülők tényleges, négy évre lebontott befektetett energiája összehasonlíthatatlanul kevés a hétköznapi életet élő, a mindennapos gondokkal küszködő átlagemberéhez, mégis anyagi- és erkölcsi megbecsülésük nagyságrendekkel jobb! Felháborító!!!
  Az egyenlőbánásmód elvén, a játékok megkezdése előtt kell tudatnunk az érintettekkel, hogy megalakult az AMOM, az Anti-Magyar Olimpiai Mozgalom, amely küzd minden egészséget szolgáló aktív testmozgásért, az iskolai- és tömegsport kiszélesítéséért, ezek központi anyagi támogatásáért, és elítéli minden, az évtizedes hagyományokon alapuló, erősen értékrendjét veszített, kiemelt magyar olimpiai sportág igazságtalan, túlköltekező, csak állami támogatással életben tartott , a média által túlgerjesztett finanszírozását!”
 • 1. daffy 2012. július 13. 22:49
  „Igazad van Atisom.Vezetni élmény,villanyt is,ha már a démásznál vagyunk.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megyei foci: Bernáth Péter Orosházán, Faragó Bence Ausztriában

Beindult a játékoskeringő a megyei futballban: távozik a Kiskundorozsma és a Tisza Volán SC… Tovább olvasom