Délmagyar logó

2018. 11. 15. csütörtök - Albert, Lipót 4°C | 12°C Még több cikk.

Varga az Európa-kupa harmadik helyén végzett

Szegeden néhány lelkes motoros kezdeményezésére alakult meg a Gold Supermoto SC. Azóta versenyzői letették névjegyüket a hazai és a nemzetközi mezőnyben is.
– Három évvel ezelőtt amatőr szinten kezdtük el a motorsportnak a supermoto ágát művelni. Hamar megéreztük a lehetőséget, s egyre jobban beleástuk magunkat. A következő évben már nem mint amatőrök álltunk rajthoz – mondta Kakuszi Róbert, a klub elnökhelyettese, aki korábban már salakmotorozásban is kipróbálta tehetségét és tudását. Nem is vallott szégyent, hiszen a hazai élmezőnyhöz tartozott. Szegeden azonban megszűnt ez a versenyág, s így állt a supermoto élére. Az első versenyévben máris az ötödik helyen végzett az országos bajnokságon.

Egyébként a motorozásnak ez az ága Európában igen népszerű. Elegendő csak Olaszországot példaként említeni, ahol több mint kétezer supermotózót tartanak nyilván. Magyarországon újnak számít, s ennek népszerűsítésében jár élen a szegedi klub. A Global Life Broker Holding hathatós támogatásával egy hónappal ezelőtt rendezte meg Kakuszi Róbert és lelkes csapata az ötödik nemzetközi versenyét. A sportág helyi szerelmesei pedig vevők az eseményre, hiszen a rossz idő ellenére most is több ezren voltak kíváncsiak erre a látványos és a városban is megrendezhető eseményre.

Közönségsikert aratott a supermoto verseny Szegeden Fotó: Karnok Csaba

Közönségsikert aratott a supermoto verseny Szegeden.
Fotó: Karnok Csaba


– Ha lassan is, de egyre jobban fejlődik a klubunk. Az idén már amatőr versenyzőt is tudtunk indítani. Varga Oszkár személyében pedig már Európa-kupa-helyezettünk is van, hiszen a Monaco kaszinótól kapott motorral végül bronzérmes lett.

Varga Oszkár, akinek egyébként az édesapja és az öccse a szerelője, az Európa-kupa pontversenyében szerette volna a biztos harmadik helyét eggyel jobbra váltani. Hogy ez nem sikerült, nem rajta múlott.

– Mindössze három ponttal voltam lemaradva a második helyezettől, ki is utaztam Thesszalonikibe, ahol közölték, elmarad a verseny – magyarázta Varga Oszkár, aki a többi szegedihez hasonlóan 450 kcm-es KTM gyártmányú motorral versenyez.

A szakág vezetése először arról értesítette az országos bajnokság résztvevőit, hogy elmarad az utolsó bajnoki futam, de most kapták a szegediek a hírt, hogy Kakucson mégiscsak összecsaphatnak a végső sorrend kialakításáért. Kakuszi Róberttől már nem lehet elvenni az ezüstérmet, azonban a jelenleg negyedik helyen álló Varga Oszkár az ob-ban is bronzérmes lehet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagy halat foghat a Pick Szeged

Kari Kristjan Kristjansson lehet a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának első északi idegenlégiósa. Interjú a 24 éves játékossal. Tovább olvasom