Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Varga Péter: Az álomból valóság lett

Szeegd - Varga Péter (35) lesz a férfi vízilabda OB I-ben szereplő szegedi férfiegyüttes vezetőedzője. A fiatal szakember az elmúlt idényben mint másodedző dolgozott a csapatnál, illetve a Szegedi Vízipóló Suli serdülőinek mestere volt. Egy éve még arról beszéltünk, hogy visszavonult az első osztályú játéktól, most pedig szeretett klubjának az edzője lett. A trénerrel egy kávé mellett beszélgettünk.
– Sokan gratuláltak a kinevezéséhez?

– Rengetegen. Barátok, rokonok, egykori csapattársak, ismerősök, ismeretlenek. Jó érzés volt megtapasztalni, hogy ennyien örülnek, hogy annak a csapatnak lehetek majd a vezetőedzője, amelyet tiszta szívből szeretek.

– Mit szólt a család, felesége, az egykori válogatott kosárlabdázó Fürész Emőke és kislányuk?

– Boróka még pici, bölcsis, így ő nem tudja, hogy mi lett az apukájából. A kedvesem büszke rám, hogy ilyen lehetőséget kaptam, mert tudta, minden álmom az, hogy egyszer a szegedi felnőtt csapat kispadján üljek. Az élettől most kaptam egy hatalmas lehetőséget.

– Mit szólt a szakma a kinevezéséhez?

– Erről még nem tudok nyilatkozni, mert személyesen nem találkoztam senkivel. Kaptam gratulációkat, igazán azonban nem tudom, hogy mit szóltak hozzá. Az elmúlt napokban inkább a Szolnok, az Eger és az OSC került reflektorfénybe, a Szegedről kevesebbet beszéltek.

– Viszonylag gyorsan kialakult a jövő évi keret. Könnyen ment új játékosokat Szegedre csábítani?

Cserhalmi Julianna elnök asszonytól kaptunk egy költségvetési tervezetet. Molnár Tamással írtunk egy listát. Egyeztettünk napjában többször is, neveket írtunk fel, majd megkezdtük a tárgyalásokat. Szerencsére olyan elismertsége van a klubnak, hogy minden pólóssal könnyen ment a megállapodás. Nagyon örülök annak, hogy június első hetében már teljes a keretünk.

Varga Péter jövőre már vezetőedzőként dolgozhat. Fotó: Schmidt Andrea
Varga Péter jövőre már vezetőedzőként dolgozhat. Fotó: Schmidt Andrea

– Fiatalok és idősebb vízilabdások alkotják a csapatot. Néhány játékos idősebb, mint ön. Nem fél attól, hogy a fejére nőnek?

– Mivel már az előző idényben is a csapattal dolgoztam, így ők is elfogadtak. Varga II. Zsolttal pedig sok nagy csatát vívtam, igazán ismerjük egymást. Mindannyian profi játékosok, így nem lehet gond abból, hogy fiatalabb vagyok.

– Lesz újdonság a felkészülésben?

– Biztos! Úszni azonban mindig úgy kell, ahogy eddig, ebben sok újdonság nem lesz. Próbálok majd olyan gyakorlatokat kitalálni, gyakoroltatni, ami színessé teszi a tréningeket. Az alapozás mindenkire vonatkozik, ez lesz az, amire építhetünk. Nyilván a későbbiekben egy idősebb játékosnak nem azt a munkát kell elvégeznie, mint egy 20 évesnek, majd erre is figyelnünk kell. Izgalommal várom a munkát, Molnár Tamással azon dolgozunk a klubvezetéssel közösen, hogy a szegedi vízilabda továbbra is meghatározó szerepet töltsön be hazánkban. Kemény fába vágtuk a fejszét, de állunk elébe, tesszük a dolgunk, melózunk azért, hogy ez tényleg megvalósuljon.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szárnyal a SZEAC

Megnyerte az országos U11-es futsalbajnokságot a Junior Sport SZEAC. Tovább olvasom