Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 24°C Még több cikk.

Vérbeli pólócsata: A-Híd Szeged-Partizan Beograd 8-7

Szeged - Kőkemény meccsen, nem mindennapi izgalmak közepette 8–7-re nyert az A-Híd Szeged VE férfi vízilabdacsapata a szerb Partizan Beograd ellen a Bajnokok Ligája D csoportjában. A vásárhelyi ütközetben a vendégek nem mentek a szomszédba keménységért. A Vincze-csapat átvette a vezetést a D csoportban.
Azért egy vízilabdameccs ilyen környezetet érdemel. Szép uszoda, remek közönség, meccshangulat, ahol mindenki jól érzi magát. Szegedről nem kell messzire menni, csak Hódmezővásárhelyig, a Gyarmati Dezső Sportuszodáig. Impozáns létesítmény.

A friss magyarkupa-győztes Tisza-parti alakulat kicsit bele is aludt a meccsbe, a szerb bajnok, az egykori BL-győztes Partizan pedig könnyedén meglépett 2–0-ra. Szivós után Somogyit is Mike Tyson módra szétverték, ömlött a vér a fejéből. A keménykedéssel azt érték el a vendégek, hogy felébresztették az alvó oroszlánt, 0–2-ről 6–2-re lépett el az A-Híd.

Baksa remekelt, a védelem is jól zárt, pedig a görög és az olasz játékvezető úgy szórta hazai oldalon a kiállításokat, mint egykor Drazsen Petrovics a Cibona kosárlabdacsapatában a hárompontosokat a jugoszláv bajnokságban.
Férfi vízilabda BL: A-Híd Szeged-Belgrád Hódmezővásárhelyen. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

Különösebben ez sem zavarta a kétszeres mk-győztest, játszotta a tőle megszokott jó játékát, a közönség tombolt, lelkesen ordított. Szerencsére Szivós és Somogyi is visszatérhetett, Csonka doktor összedrótozta őket. Kemény fából faragták a belgrádi fekete-fehéreket, a harcosságuk eredményeként izgalmas és nyílt lett a meccs.

Mit ér a rutin? Ezt a háromszoros olimpiai bajnok Molnár Tamás bizonyította, a kapitány olyan okos gólt pattintott a harmadik negyed végén, amire igazán csak ő képes. Baksa két olyan bravúrt mutatott be a negyedik negyedben, ami után talpra ugrott mindenki. Még akkor sem lehetett senki nyugodt, amikor két góllal vezetett az A-Híd, így nem mindennapi izgalmakkal kezdődött az utolsó perc. A két spori továbbra sem tudta, hogy ki játszik hazai pályán, hiába lett volna a labda az utolsó pillanatokban a Szegedé – már régen lejárt a Partizan támadóideje –, 7 másodpercre a szerbeknek adták a labdát.

A sarokdobást követően Younger megszerezte a labdát, Baksa örömében spriccelhetett, a Szeged pedig pacsizhatott, hiszen a győzelemnek köszönhetően átvette a vezetést a D csoportban.

További eredmények:
A csoport: Vouliagmeni (görög)–Eger 11–8, D csoport: Nagyvárad (román)–Galatasaray (török) 11–8.

Férfi vízilabda BL: A-Híd Szeged-Belgrád Hódmezővásárhelyen. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

A-Híd Szeged VE-Partizan Beograd 8-7(3-2, 3-1, 1-3, 1-1)


Férfi Vízilabda Bajnokok Ligája, D. csoport, 4. forduló.
Hódmezővásárhely, Gyarmati Dezső Sportuszoda, 600 néző. Vezette: Stavridis (görög), Gomez (olasz).

Szeged: Baksa – Hegedüs 2, Szivós, Younger 1, Molnár T. 2, Kunac, Kiss Cs. 1. Csere: Kayes, Decker Á. 1, Juhász Zs. 1, Török, Somogyi. Edző: Vincze Balázs.

Belgrád: Soro - Mitrovics 1, Jokics, Filipovics, Mandics 1, Matovics,  Dedovics 3. Csere: Obradovics, Rackov 1, Cuk, Basara, Vukicsevics 1. Edző: Vladimir Vujaszinovics.

Emberelőny: 8/2 ill. 11/3.

Ötméteres: 2/1 ill. -.

Kiállítás: Vukicsevics (brutalitásért cserével végleg).

Kipontozódott: Cukicsevics (27. perc). Kunac (31. perc).

Vincze Balázs: Megint olyan tartásról tett tanúbizonyságot a csapat, amely felettébb megsüvegelendő. A fizikai fáradságunkat két és fél negyedig kompenzálni tudtuk, de több olyan külső körülmény is akadályozta a játékot, amellyel alapesetben nem szoktam foglalkozni. Például a négyperces kiállítás után kapott 7 fórt zsinórban a Belgrád...

Hegedüs Gábor: Megbeszéltük, hogy erősen kezdünk és lerohanjuk őket, erre kaptunk két gólt és két ütést. Ez egy harcos meccs volt egy harcos csapat ellen, de visszajöttünk és nyertünk. Azért érződött bennünk a hétvégi két kőkemény meccs.

Baksa László: Gondoltuk, hogy fáradtak leszünk, mind fejben mind testben, de egy igazán tüzes szív leküzd mindent. Ez döntött ma is.


4. negyed (1-1)

8. perc: Mandics szedi le Younger átadását, az utolsó támadás a szerbeké. Dedovics lövésébe beleér Baksa, nagy a kavarodás, 6 másodpercre visszakapja a Belgrád a labdát, de Younger megszerzi a beadást, a csoport élére ugrik ezzel a győzelemmel a Szeged!

7. perc: Kunacot szórják ki a bírók, Dedovics harmadik góljával köszöni meg a bíróknak. 1 perc és egy gól az előnyünk. 8-7.

Férfi vízilabda BL: A-Híd Szeged-Belgrád Hódmezővásárhelyen. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

6. perc
: Nagyon kellett, Hegedüs is érezte, itt is a második gólja. 8-6.

5. perc: Kayes harcol ki fórt, Kiss Csaba kezéről lecsúszik a labda, mellé. Időt kér a Partizan.

4. perc: Kayed fordul be centerben, majd hasba lövi Sorót. Kár érte. De most nem a kapusra gondolunk.

3. perc
: Még egy fór a Partizánnak, de Baksa ezt is kiüti. A szegedi kapus nevét skandálja a közönség! Elöl viszont nem tudunk mit kezdeni, megint védekeznünk kell.

2. perc: Soro szedi le a labdát a másik oldalon, a közönségnek nem tetszik. Kontra a Belgrádnál, Baksa űzi társait. Hosszú labda, Obradovics szedi össze. Páros kiállítás, Cukicsevics nem jöhet már vissza.

1. perc: A szerb gárda kezdheti az utolsó játékrészt is. messzire nem jutnak, baksáé a labda.

3. negyed (1-3)

8. perc
: Jó a védelem, de kellene egy gól a végére, hogy nyugodtan menjünk szünetre. 34 másodperc, a sarokból jöhetünk. Meg is van, Molnár Tamás szerzi második gólját, 7-6.

7. perc: Kayes védekezik keményen, megúsztuk az emberhátrányt gól nélkül.

6. perc: Előnyben a belgrád, Dedovics egyenlít. Ébresztő, fiúk! 6-6. Szegedi fór, Juhász Zsolt vállalja el a szélről, de Soro fogja.

5. perc: Cukicsevics ellen ítélnek ötméterest, Somogyi áll oda, Soro kiüti a középre érkező lövést. Somogyit kihívják a medencéből, még mindig vérzik.

4. perc: Mandics távolról, Baksa legalább 8 méterre üti ki. Miénk a kipattanó.

Férfi vízilabda BL: A-Híd Szeged-Belgrád Hódmezővásárhelyen. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

3. perc: Szegedi fór, Kayes emelkedik, de megütik a kezét, nem tudja még a kaput se eltalálni.

2. perc: Kimarad a szegedi helyzet, a Partizán előnyben, Rackov egyre hozza fel a szerb gárdát. Tévedtünk, ez a csapat nem omlott össze, hanem felszívta magát. Sajnos. 6-5.

1. perc: A szerb gárda kezdi a harmadik játékrészt. Mandics emelkedik, Baksa kiüti. Mitrovics minden dühe benne volt ebben a lövésben. 6-4.

2. negyed (3-1)

8. perc: Somogyi is visszatért a vízbe. Juhász ad megint remek labdát Kayesnek, csak szabálytalanul tudják szerelni, a bírók szerint azonban nem. Cukicsevics kapufa, Baksa szemmel követi csak. Feljövünk még a végén, de félidő.

7. perc: Mandics értékesíti az első szerb fórt, szépít a Belgrád. 6-3.

6. perc
: Baksa megint, most Mitrovicsnál volt gyorsabb. Hegedüs akkora gólt vág, hogy a Belgrád magához sem tér. Nem sokszor láttunk szerb csapatot összeroppanni, most közel állnak hozzá. 6-2.

6. perc: Belgrádi előny, Jokics emelkedik ki a vízből, de a húzás a kapufán csattan. Baksa amúgy is rajta volt a rövid oldalon.

5. perc
: Szegedi előny, Török Béla vállalja el középről, Soro kiüti. A sarokból jöhetünk. Utolsó másodpercek, szabaddobásból Younger vágja be az ötödik gólt! 5-2.

4. perc: Ötödik fórját kapja a Belgrád, időt kér Vujaszinovics. Szivós közben visszatért a medencébe. Örülünk, hogy nincs komoly baj. Baksa és Szivós játszik össze, ezzel a védelemmel a Partizánnak se megy.

Férfi vízilabda BL: A-Híd Szeged-Belgrád Hódmezővásárhelyen. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

3. perc: Előnyben a Beldrád, az átadásról lemarad Dedovics, a visszatérő Török viszont elcseni a labdát. Nem jó a támadás vége, elkerüli a kaput a labda.

2. perc
: Kimarad a Partizán helyzete, időt kér Vincze Balázs a fór előtt. Jól is jött, Kiss Csaba a jobb szélről csavar Soro kapujába. 4-2.

1. perc:
Megint a szerbeké a labda, de Baksa falat emelt, nem tudnak áttörni rajta. Elveszik a bírók a labdát, jöhet a Partizán.

1. negyed (3-2)

8. perc
: Molnár Tamás pattintja be oldalról, Sorót is meglepte. Vezetünk! 3-2. Jokics ejt a végén, csak a fölső kapufát éri, ez a vége.

7. perc
: Somogyit ütötte meg Vukicsevics, vérzik a szegedi játékos, a szerb pólóst brutalitásért állítják ki 4 percre. Ötméterest dobhat az A-Híd. Juhász Zsolt hatalmas gólt vág, egyenlítünk! 2-2. Obradovics pattintja kapufára, a kipattanó a miénk.

6. perc: Kiss Csaba bombája jön le a blokkról, körbejár a labda, majd hosszan megy be a passz Kayesnek. Baksa megint hatalmasat véd, kellett.

Férfi vízilabda BL: A-Híd Szeged-Belgrád Hódmezővásárhelyen. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

5. perc: Újabb rossz szegedi támadás, de a szerb lehetőség is kimarad. Decker Ádám szépít centerből. 1-2. Közben megtudtuk, Szivós az orrát fájlalja, szédül, de nem vérzik. A szédülés miatt nem jön vissza a vízbe.

4. perc: Kayes centerben, hárman vetődnek rá. Jön a belgrádi emberelőny, Dedovics vágja be a labdát, az előny után. 0-2.

3. perc: Szegedi előny, de ez kimarad. Vukicsevics csavarja be, vezet a Belgrád. 0-1.

2. perc: Elveszik a bírók a labdát a szerbektől. Kiss Csaba játssza be Kunacnak, de szerelik. Dedovics szabaddobásába sípolnak, jöhetünk.

1. perc: Mandics hozza el a labdát, Hegedüs marad le centikkel. Szivóst fejeli le a szerb játékos, közben Baksa véd, de a szegedi kiválóságot több csapattársa is kikíséri a medencéből vérző orra miatt, jön Török. Rossz beadás után Mandics szerez labdát, megint a szerbek jöhetnek.

17.55: Túl a bemutatáson, a vásárhelyi, szentesi és szegedi szurkolók igazi BL-hangulatot csinálnak az uszodában.

Férfi vízilabda BL: A-Híd Szeged-Belgrád Hódmezővásárhelyen. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

17.40: Megjöttek a szegedi Ultrák is, már nagy a hangzavar az uszodában. Szurkolók egyelőre nincsenek

17.25: Köszöntünk mindenkit a vásáhelyi Gyarmati Dezső Sportuszodából. A csapatok melegítenek, a nézők gyülekeznek. A Belgrád kispadján a világ- ás Európa bajnok Vujaszinovics ül, aki komoly tervekkel vette át az edzői széket.

Korábban

A sorozat folytatódik, ünnep ide, ünnep oda, szerda 18 órakor a férfi vízilabda Bajnokok Ligájában újból harcba száll az A-Híd Szeged VE csapata. A D csoportban a magyar együttes eddig két meccset játszott, és mindkettőt megnyerte. Előbb még a nyitott újszegedi sportuszodában a német Spandau Berlin ellen, majd idegenben romániai Nagyvárad ellen könyvelhetett el győzelmet az immár kétszeres magyarkupa-győztes. Ma azonban kemény feladat vár Hódmezővásárhelyen a csapatra, a szerb Partizan Beograd lesz az ellenfél. A csapatkapitánnyal, a háromszor olimpiai bajnok Molnár Tamással beszélgettünk, előbb még a Szolnok elleni (9–8) mk-győzelemről, az első szegedi kapitányi sikeréről.

Molnár Tamás szerint a kupagyőzelem extra motivációt adott az A-Híd Szeged vízilabdacsapatának. Fotó: Schmidt Andrea
Molnár Tamás szerint a kupagyőzelem extra motivációt adott az A-Híd Szeged vízilabdacsapatának. Fotó: Schmidt Andrea

Információk

A nézők ma 16 órától még a mérkőzés helyszínén, a Gyarmati Dezső Sportuszodában tudnak jegyet vásárolni. A belépő 1000 forintba kerül, a 14 éven aluli gyerekek ingyen mehetnek be. A Partizan 50 fő számára kért jegyet, szervezett szurkolói csoport nem érkezik a rangadóra, a Tisza-parti vezetők azonban teljesen elkülönített szektorba irányítják a szerb híveket.
A meccs előtt, a melegítés alatt ismét zenés bemutatással ismerkedhetnek meg az immár kétszeres magyarkupa-győztes A-Híd Szeged VE játékosaival a drukkerek.

A csoport állása: 1. Partizan Beograd 7 pont (3 mérkőzésen), 2. A-Híd Szeged 6 (2),
3. Galatasaray 4 (2), 4. Nagyvárad 0 (2), 5. Spandau 0 (3).

– Igazán nem is foglalkoztam azzal, hogy kapitányként szereztem meg a magyar kupát addig, amíg a serleget a magasba nem kellett emelnem. Felemelő érzés volt, de ezt a csapat szerezte meg, éppen ezért a Széchenyi téri ünnepségen Juhász Zsoltinak mondtam, hogy hozza ő a serleget, mert ezt közösen, együtt, csapatként szereztük meg. Nem szabad sokáig ennek a sikernek a fényében tündökölni, nem kell elfelejteni, ebből erőt kell meríteni, hiszen komoly kihívások előtt állunk. Az első lépést már megtettük, de még komoly feladatok várnak ránk – kezdte a beszélgetést a klasszis játékos, Molnár Tamás.

Ma érkezik a szerb Partizan, minden bizonnyal nagy rangadót vív a két csapat a vásárhelyi meccsen.

– Lökést adhat egy győzelem, de akár egy vereség is. Ez a siker azonban olyan gátakat szakított át, ami mindenképpen biztató lehet. Ha megfelelően tudjuk kezelni, akkor ez előny lehet már a Partizan elleni meccsen is. Kudarcból mindig nehéz csapatot építeni, egy győztes együttesből sokkal könnyebb. Mi most ebben a helyzetben vagyunk, és ígérem, ma este is mindent megteszünk a győzelemért, hiszen nem kérdés, hogy ez a célunk.

Közel 500 fő ünnepelte a szegedi pólócsapatot a Széchenyi téren. A tömegben ott volt Molnár Tamás családja, az ikrek is.

Visszajött Szegedre a vízilabda magyar kupa. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

– Eljött a családom is. Az elején behúzták a fülüket egy kicsit a nagy zajban, de nagyon boldogok voltak. Hét éve figyelik a sikereimet, ami nekem is fontos, mert a szeretetük sokat jelent – fejezte be a beszélgetést Molnár Tamás.

Olvasóink írták

 • 6. Pengemester 2012. november 15. 07:24
  „Eleinte azt hittem, hogy Sztavridisz valamiért fúj ránk, de rájöttem, hogy szimplán beteg. Nem gondoltam volna, hogy visszasírom Zseljko Klaricsot, vagy Kratochwillt, akiknél részrehajlóbb játékvezetőket még nem látott a sportág...de ide ő is kevés! Mondjuk ez várható volt, mert alapból Vujaszinovics agyát is elborítja a köd időnként, de erről Molnár Papesz tudna mesélni nem keveset. A lényeg, hogy megvan! Ez is meg van!”
 • 5. majorosjános 2012. november 14. 20:27
  „Szegedet "vizilabdás-oroszlánbarlanggá" formáljátok, ahova oldalazva fognak csak betopogni a rivális csapatok!!
  Köszi az igazi harci bemutatóért és a győzelem élményéért!
  Hajrá Beton!!!!”
 • 4. roxper 2012. november 14. 19:44
  „Megint jó védekezés, viszont most is csak közepes támadójáték, grat fiúk!”
 • 3. zehn 2012. november 14. 19:19
  „Gratulálok az újabb fényes győzelemhez!!!! Kedves Városvezetés! Meddig kell még várnunk, hogy saját városunkban szurkolhassunk Európa egyik legjobb csapatát? Nem szégyellik magukat?”
 • 2. Zotya100 2012. november 14. 19:18
  „Megvan, ez a lényeg!!!!”
 • 1. BarnaMiklós 2012. november 14. 19:13
  „Óriásiak voltatok Fiúk! Harmadik győzelem a Partizán ellen! Ez nem semmi. Köszönjük!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Világbajnokok jönnek Szentesre a hétvégén

Szombaton és vasárnap Szentesen, a Dr. Papp László Sportcsarnokban rendezik meg a lábteniszezők magyar bajnokságát. Tovább olvasom