Délmagyar logó

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -3°C | 3°C Még több cikk.

Veszélybe kerülhet a HNKC létezése

A válság miatt az ASA-Consolis nem hosszabbította meg névadó szponzori szerződését a HNKC NB I-es női kézilabdacsapatával. Jövőre kisebb összeggel támogatja az együttest.
A hónapok óta húzódó tárgyalások, egyeztetések nem hoztak pozitív eredményt. A Consolist is képviselő ASA Építőipari Kft. nem hosszabbította meg névszponzori szerződését a HNKC élvonalbeli női kézilabdacsapatával – mondta el Mucsi Tamás, az egyesület ügyvezetője. A jövőben kisebb összeggel tudják támogatni a klubot, így viszont a 2010/2011-re tervezett költségvetésnek csupán 35–40 százalékára van pillanatnyilag fedezet. A HNKC léte, indulása is veszélybe kerülhet.

– Ki kell mondani: a csapat a következő bajnokságban csak úgy indulhat, ha jelentős támogatót sikerül szereznünk – közölte Mucsi. Információink szerint hozzávetőlegesen még 35–40 millió forintra lenne szüksége a klubnak a nyugodt folytatáshoz; dolgoznak az előteremtésén, illetve várják azoknak a vállalkozásoknak a jelentkezését, amelyek fantáziát látnak a női kézilabdában.

Vajon pacsizik ősztől is játékos és szurkoló? Fotó: Karnok Csaba
Vajon pacsizik ősztől is játékos és szurkoló?
Fotó: Karnok Csaba

Mihucz Tibor társadalmi elnök, a névadó szponzor képviselője megkeresésünkkor először nem akarta kommentálni a történteket. Majd a következőket mondta:

– A döntésnek semmi köze a gárda jelenlegi helyezéséhez, a válság a céget sem kerülte el: a takarékoskodás jegyében munkatársaktól váltunk meg, és úgy határoztunk, nem hosszabbítjuk meg főszponzori szerződésünket. Nem kizárt, hogy egy-két év múlva nagyobb összeggel tér vissza a vállalkozás a sportágba.

Dankó Ervin elkeseredetten fejtegette: az életben maradásra csakis azt az esélyt látja, hogy az NB I-es tagságot megőrizve ősszel indulni kell az élvonalban, akárhogy álljon a kassza. Ellenkező esetben megszűnik a sportág – minden, az utánpótlás is – Vásárhelyen. Az viszont jósolható, hogy a jobb játékosok távoznak. Koroknai Viktória csapatkapitány elmondta: az utolsó pillanatig bízott a pozitív döntésben. A folytatásról pedig még nem tudott és nem is akart nyilatkozni, a hátralévő három mérkőzésre szeretne koncentrálni.

Olvasóink írták

 • 6. Írástudatlan-Tdi. 2010. április 27. 12:24
  „Hát bizony vége a dalnak! Most már egy jó darabig nem lessz semmiben sem elsőosztályú csapata Vásárhelynek. Hát szó mi szó azért Lázár illetve az önkormányzat is besegíthetne. De hát tulajdonképpen semmi sincs itt Vásárhelyen se sport se szórakozási lehetőség se semmi sem. Csak csend és hullaszag.”
 • 5. tobaccoroad 2010. április 26. 15:54
  „Ilyenkor hol van a mi hőn szeretett Lázár Janink 2 milliárd van hogy a putritelepet a Széchényi teret felújitsuk az élsportra meg 0,köszönjük Jánosunk....”
 • 4. rahowa 2010. április 26. 10:13
  „szemét mucsi tönkretett mindent!Minek engedték,hogy kitúrja Antós Pistát az intézői szerepből????????????????????????????”
 • 3. eldorádó 2010. április 26. 09:34
  „egy másik fórumon olvashatók a távozó játékosok névsora!
  a HNKC utánpótlása gyenge, ők nem fogják benntartani az nb1-ben a csapatot.
  Vége, sajnos!
  (remélem, Mucsi úr nem talál máshol sportvezetői munkát - ne okozzon veszteséget máshol már!)”
 • 2. insideman 2010. április 26. 08:58
  „Köszönjük Mucsi..Kiskunhalas után Vásárhelyen is tönkretettél mindent....”
 • 1. styll 2010. április 26. 06:43
  „várható volt:(”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegedi TE: kettős győzelem

Kettős győzelemmel, így a hazai siker után Szolnokon is diadalmaskodva jutott a férfi teke… Tovább olvasom